LSS-handläggare, Omsorgsförvaltningen

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Välkommen att arbeta som LSS-handläggare i Omsorgsförvaltningen!
I vårt arbete har vi kontinuerlig juridisk handledning. Handläggarenhetens ansvar omfattar myndighetsutövning för kommunens äldre och personer med funktionsnedsättning, samt boendesamordning.

Inom Omsorgsförvaltningen med ca 1275 medarbetare erbjuder vi ett meningsfullt och betydelsefullt arbete. Vår verksamhet består av omsorg om både äldre och funktionsnedsatta. Vår strävan är att omsorg skall bygga på samarbete mellan den enskilde, närstående och medarbetare.

Kommunövergripande förmåner vi erbjuder dig är bland annat:
- semesterväxling
- årsarbetstid
- friskvårdsbidrag
- hälsofrämjande aktiviteter
- extra semesterdagar när du fyller 40 och 50 år
- personal- och fritidsföreningen Pulsen

Arbetsuppgifter

Som vuxen- och barnhandläggare inom LSS kommer du i huvudsak arbeta med utredning, bedömning och beslut, samt uppföljning av insatser enligt Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS). Samt viss SoL (Socialtjänstlagen) som tex. Boendestöd.

Vi använder verksamhetssystemet LifeCare och handlägger enligt IBIC (Individens behov i centrum).

Arbetet innebär en nära dialog med personer som ansöker om insatser samt deras företrädare. Som handläggare samarbetar du med olika samarbetspartners och de som verkställer insatserna.

Omvärldsbevakning ingår i arbetet för att kunna ta del av rättspraxis, nyheter inom lagrum m.m.

Kvalifikationer

Du har en högskoleexamen från sociala omsorgsprogrammet, socionomprogrammet eller likvärdig utbildning. Det krävs goda kunskaper i gällande lagstiftning och meriterande är erfarenhet av LSS-handläggning och/eller biståndsbedömning.

Du har god datorvana och behärskar det svenska språket såväl i tal som i skrift, samt har förmåga att anpassa informationen efter de personer du möter i ditt arbete.

Som person är du strukturerad, nyfiken och kreativ. Ser vikten av ett gott bemötande, har lätt att anpassa sig till ändrade omständigheter. Förmågan att inhämta uppgifter, sammanställa, analysera och utvärdera olika handlingsalternativ och gör en bedömning som resulterar i förslag om åtgärd. Du arbetar självständigt och har förmågan att strukturera och prioritera i arbetsuppgifterna. Du har kunskapen att fatta beslut utifrån aktuell lagstiftning. Du är en person som tycker om problemlösning och att omvärldsspana samt att ta eget initiativ eftersom arbetet kräver stort eget ansvar.

Vi förutsätter att du delar våra grundläggande värderingar; entusiasm, ansvarstagande och engagemang. Vi eftersträvar mångfald bland våra medarbetare med tanke på kön, ålder, etnicitet m.m

Vi erbjuder dig ett omväxlande arbete och ett trevligt team att arbeta i.

Körkort är ett krav. Behörighet B, ej automat.

Anställningens omfattning

Tillträde enligt överenskommelse

Ansökan

Referensnummer:   102-22

Gör ansökan

Övrigt

Som medarbetare i Sandvikens kommun är du varje dag med och formar vår gemensamma framtid. I ditt arbete får du möjlighet att möta människor och uppleva glädjen i att göra skillnad. Tillsammans bidrar vi till välfärd för Sandvikens 39 000 invånare.

I våra verksamheter arbetar 3000 personer inom 370 yrken. Vår vision är ett Sandviken där vi känner oss hemma och gör varandra bättre. Med ett brett utbud av kultur, idrott och upplevelser och med naturen inpå knuten är Sandviken en plats där det är enkelt att trivas.

Vi kommer att tillämpa fortlöpande urval vilket kan innebära att tjänsten kan tillsättas innan ansökningstiden har gått ut.

Information till rekryteringskonsulter och annonssäljare:
Sandvikens kommun gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.