jobb just nu!

Biträdande rektor och kvalitetssamordnare, Ovansjö grundskoleområde

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

I Sandvikens kommunala grundskolor gör vi varandra bättre!
Vi arbetar med ett systematiskt kvalitetsarbete med höga förväntningar på alla. Du som medarbetare har en nyckelroll. Med kompetens och engagemang arbetar vi tillsammans för att varje elev ska nå sina mål och känna trygghet och glädje i skolan.
Sandvikens kommun har en lång tradition av satsning på IT och varje elev har sin egen dator. Vi ser digital kompetens som ett redskap för skapande, kommunikation och samarbete.
Hos oss får du som medarbetare tillgång till:
- egen arbetsdator
- digital lärplattform
. digitala stödsystem för systematiskt kvalitetsarbete
- möjlighet till semesterväxling till fler semesterdagar (vid semestertjänst)
- friskvård till förmånligt pris
- Pulsen, en av Sveriges bästa personalföreningar

Dessutom får du ta del av ett strukturerat förvaltningsgemensamt värdegrundsarbete och du får arbeta i en lagom stor kommun där du är delaktig i besluten.

Arbetsuppgifter

Ovansjö grundskoleområde består av en skolområdeschef/rektor och biträdande rektorer som ansvarar för respektive skola. Varje enhet arbetar utifrån visionen att vara en hälsofrämjande skola och att utbildningen ska vara tillgänglig för alla elever.

Är du den vi söker som vill vara med i vårt utvecklingsarbete med nya tankar och idéer? Tjänsten som biträdande rektor är riktad mot Hedäng F-9 och kvalitetssamordnare för alla skolor inom Ovansjö grundskoleområde.

Hedängskolan 7-9 i Storvik strävar efter att vara en allergivänlig skola, ett viktigt arbete som vi fortsätter utveckla i hela rektorsområdet. Mervärden som skolan jobbar för är vår värdegrundsresa samt samarbetet med näringslivet. Entreprenörskap och vårt värdegrundsarbete vill vi utveckla för att bli ännu bättre, skapa sammanhang och helhet.

Kunskapsförvaltningen i Sandvikens kommun kommer under de närmaste åren att arbeta med ett utvecklingsarbete för ökad måluppfyllelse och det systematiska kvalitetsarbetet. Vi söker dig som tillsammans med skolområdeschef/rektor och biträdande rektorer i området vill leda personal och elever i detta arbete. Som biträdande rektor arbetar du på direkt uppdrag av skolområdeschef/rektor.
Du har personal,- arbetsmiljö, och utvecklingsansvar för enheten som du arbetar i.
Du delar ansvar med skolområdeschef/rektor och andra biträdande rektorer för ledning och utveckling av skolans verksamheter, systematiska utvecklings- och kvalitetsarbetet, systematiska arbetsmiljöarbetet, ekonomi, schemaläggning, tjänstefördelningar. Du ska planera, genomföra och följa upp skolans processer och vara ett operativt stöd i hela verksamheten.

Ledarskapet inom området ska präglas av en tydlig och klar ledningsstruktur. Vidare har du förmågan att lyssna samtidigt som du har modet att leda och fatta beslut. Som ny ledare har du förmånen att få gå Sandviken kommuns uppskattade interna ledarprogram. Vår ledstjärna är det situationsanpassade personliga ledarskapet med ett coachande och hälsofrämjande förhållningssätt. Tillsammans arbetar vi för ett långsiktigt hållbart arbetsliv där alla får möjlighet att utvecklas både professionellt och personligt.

Kvalifikationer

Låter detta som ett intressant uppdrag för dig? Vi söker dig som känner igen dig i följande beskrivning;

* Du har erfarenhet av ledarskap inom skola och meriterande är att du genomgått den statliga rektorsutbildningen.
* Du har en pedagogisk examen och flerårig erfarenhet av att leda pedagogisk verksamhet.
* Du har god pedagogisk insikt och är väl förtrogen med skolans uppdrag.
* Du är en tydlig ledare som är van att fatta beslut och har förmåga att entusiasmera, förankra och leda verksamhetsutveckling.
* Du kan anpassa kommunikationen utifrån de situationer och de människor du möter.
* Du arbetar nära personalen och har förmåga att tillvarata elevers och medarbetares kompetens och engagemang till utveckling av verksamheten.
* Du ska ha ett positivt bemötande till vårdnadshavare och kunna ta tillvara deras engagemang och intresse av skolans utveckling.
* Som ledare har du en tydlig målsättning och arbetar strukturerat för att uppnå skolans vision.
* Du ska ha erfarenhet av processarbete och arbete med systematiskt kvalitetsarbete.
* Du behöver ha mycket god datorvana, kunna hantera flera olika digitala system.
* Du ska kunna uttrycka dig väl i tal och skrift.

Vi förutsätter att du har goda kunskaper i det svenska språket, både muntligt och skriftligt.
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.
Varmt välkommen med din ansökan.

Anställningens omfattning

Tillträde:   2019-08-05

Tillträde enligt överenskommelse.

Du anställs tillsvidare utifrån din grundkompetens, med ett tidsbegränsat chefsförordnande med möjlighet till förlängning.

Ansökan

Referensnummer:   773-19

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Övrigt

Som medarbetare i Sandvikens kommun är du varje dag med och formar vår gemensamma framtid. I ditt arbete får du möjlighet att möta människor och uppleva glädjen i att göra skillnad. Tillsammans bidrar vi till välfärd för Sandvikens 39 000 invånare.

I våra verksamheter arbetar 3000 personer inom 370 yrken. Vår vision är ett Sandviken där vi känner oss hemma och gör varandra bättre. Med ett brett utbud av kultur, idrott och upplevelser och med naturen inpå knuten är Sandviken en plats där det är enkelt att trivas.

Information till rekryteringskonsulter och annonssäljare:
Sandvikens kommun gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.