Fjärrvärmeingenjör

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Sandviken Energi AB är ett energibolag med verksamhet inom fjärrvärme, elnät, gata, bredband samt vatten och avlopp. Tillsammans är vi 150 medarbetare och omsätter cirka 500 miljoner kronor. Vårt arbete påverkar livet för alla i kommunen - det ställer höga krav på att vi erbjuder trygga, driftsäkra och prisvärda tjänster av hög kvalitet!

Vi är en trygg och stabil arbetsgivare som skapar samhällsnytta för dagens och för kommande generationer. Vår värdegrund, som uttrycks i rubrikerna ansvarstagande, engagerade och öppna, lägger grunden för hur vårt arbete bedrivs och hur vi bemöter varandra och våra kunder.

Arbetsuppgifter

Som fjärrvärmeingenjör hos oss är ditt uppdrag att bereda och planera underhållsarbeten och installationer i fjärrvärmenätet samt i fjärrvärmecentraler. Du utför beräknings- och utredningsuppdrag och i vår förnyelse av fjärrvärmenätet krävs din analyskunskap för hur projektkalkylerna ska ge mesta möjliga kundnytta.

Du deltar aktivt i det löpande förbättringsarbetet i verksamheten och är delaktig i revisioner som planeras in på våra anläggningar. Du arbetar nära drifttekniker, anläggningsägare, projektörer och har bra kommunikation samt avstämning med kunder och produktion.

Arbetsuppgifter som ingår i tjänsten är bland annat:
• Leverera statistiska uppgifter till månadsrapporter, årsredovisningar och till myndigheters krav på uppföljning av verksamheten.
• Ansvara för kalkyler i både mindre och större projekt samt säkerställer att arbetet genomförs på ett arbetsmiljömässigt säkert sätt.
• Utveckla processer och rutiner samt säkerställer att i varje enskilt tillfälle följa dom.

Kvalifikationer

Vi tror att du är högskoleingenjör, civilingenjör eller VA-ingenjör eller har motsvarande utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig. Du behöver ha erfarenhet av att arbeta med ed MS Office, främst MS Excel för analys av insamlade data. Erfarenhet från BI är meriterande.

För att lyckas i rollen behöver du ha erfarenhet av arbete eller utbildning inom drift- och underhållsarbete i distributionsmiljö, fjärrvärmeteknik eller VA-verksamhet. Du tar dig an arbetsuppgifterna på ett strukturerat och affärsmässigt sätt. Då arbetet innebär många kontakter har du stor användning av din kommunikativa förmåga samt gillar att samarbeta.

Vi ser framemot din ansökan!

Anställningens omfattning

Snarast efter överenskommelse
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   332-22

Gör ansökan

Övrigt

Välkommen att bidra till Sandviken Energis fortsatta utveckling!
Vi erbjuderdigen trygg och spännande arbetsplats med ett gäng härliga kollegor. Vi har fokus på säkerhet och hållbar arbetsmiljö - hos oss ska du kunna jobba ett helt arbetsliv utan att ta skada. Våra medarbetare är vår viktigaste resurs och vi tror på en jämställd arbetsplats med mångfald. Vi ser styrkan i våra olikheter och genom en inkluderade kultur lyckas vi allra bäst med vårt uppdrag.

Vi värnar om att alla ska ha balans mellan arbete och fritid och som medarbetare hos oss kan du ta del av flera förmåner så som möjlighet att träna i vårt eget gym, massage, delta i friskvårdsaktiviteter samt friskvårdsbidrag.


Fackliga företrädare
Sveriges ingenjörer, Ledarna, Kommunal, Vision och Seko. Representanter nås på tfn 026-241600