Exploateringsingenjör, Tekniska kontoret

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Tekniska kontoret är ett kontor inom Kommunstyrelseförvaltningen som har ägaransvar för kommunens mark och fastigheter.
Verksamheten ansvarar för kommunens mark- och exploateringsverksamhet och beställer drift- och skötsel av byggnader, gator och parker genom årliga uppdrag till bolagen Sandviken hus AB och Sandviken Energi AB.

Som medarbetare i Sandvikens kommun är du varje dag med och formar vår gemensamma framtid. I ditt arbete får du möjlighet att möta människor och uppleva glädjen i att göra skillnad. Tillsammans bidrar vi till välfärd för Sandvikens 39 000 invånare.

I våra verksamheter arbetar 3000 personer inom 200 yrken. Vår vision är ett Sandviken där vi känner oss hemma och gör varandra bättre. Med ett brett utbud av kultur, idrott och upplevelser och med naturen inpå knuten är Sandviken en plats där det är enkelt att trivas.

Vi erbjuder dig bland annat dessa personalförmåner:
- semesterväxling
- årsarbetstid
- friskvård till förmånligt pris
- hälsofrämjande aktiviteter
- extra semesterdagar när du fyller 40 och 50 år
- personal- och fritidsföreningen Pulsen som är mycket uppskattad

Arbetsuppgifter

I uppdraget som exploateringsingenjör kommer du att vara en del i Sandvikens kommuns strategiska utveckling inom mark- och exploateringsområdet. Du arbetar med exploateringsprojekt från planering till byggnation och uppföljning. I tidiga skeden tar du fram skisser, beställer detaljplaner förfrågningsunderlag inför markanvisningar och tidiga avtal. Du är en aktiv beställare av detaljplaner där du bevakar frågor kring ekonomi, avtal och genomförande.
Tyngdpunkten i denna tjänst ligger i detaljplaneprocessen där du tillsammans med övriga projektmedlemmar bevakar kommunens intressen för att skapa långsiktig hållbara bostads- och verksamhetsområden. Du driver projekten med ett helhetsansvar för projektekonomin, förhandlingar med exploatörer, avtalsskrivning, och markfrågor etc

Kvalifikationer

Vi söker dig som har akademisk examen, exempelvis som samhällsplanerare eller högskoleingenjör, med inriktning mot GIS, lantmäteri alternativt har motsvarande utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant.

Du har erfarenhet av arbete inom exploatering, kunskaper inom GIS och att arbeta i en kommunal organisation är meriterande.

Planering och helhetsperspektiv är självklarheter för dig. Du har god förmåga att arbeta självständigt så väl som i ett team och ditt arbetssätt är metodiskt och noggrant. För att lyckas i tjänsten är det viktigt att du kan dela så väl som ta del av kunskaper och insikter på ett konstruktivt sätt. Teamet som du kommer ingå i har ett nära samarbete och lär av varandra.

Det krävs att du har goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift. Kontakter såväl internt som externt förekommer ofta i tjänsten, vilket ställer höga krav på god kommunikations- och samarbetsförmåga.

Låter detta som något för dig? Vill du också vara med och göra Sandviken lite bättre, samtidigt som du utvecklas och har roligt tillsammans med andra? Välkommen med din ansökan!

Anställningens omfattning

Efter överenskommelse.
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   128-21

Gör ansökan

Övrigt

Tjänsten är säkerhetsklassad.

Information till rekryteringskonsulter och annonssäljare:
Sandvikens kommun gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.