Skolpsykolog till Höörs kommun

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Höör ligger mitt i Skåne, har goda tågförbindelser, vacker natur, 17 000 invånare och en stadig befolkningsökning. Med omkring 1400 anställda är Höörs kommun den största arbetsgivaren. Många av våra medarbetare pendlar hit.

Som medarbetare i Höörs kommun får du möjlighet att arbeta i en organisation som ständigt utvecklas. Vi sätter stort värde på bemötande och hjälps åt att skapa god arbetstrivsel genom en öppen och konstruktiv dialog, respekt och tolerans gentemot kollegor och medborgare. Hög serviceanda, professionalitet och engagemang utmärker vår organisation.

Arbetsuppgifter

Nu utökar vi med fler psykologer i Höörs kommun. Vi söker en psykolog med stort engagemang för elevers lärande och utveckling. Som skolpsykolog i Höörs kommun kommer du att arbeta för att eleverna skall nå sina utbildningsmål samt känna trivsel och trygghet i skolan.

I uppdraget ingår att vara aktiv i skolornas elevhälsoarbete genom konsultation, handledning och genomförande av fortbildning. I uppdraget ingår såväl att arbeta hälsofrämjande och förebyggande som individinriktat arbete med bedömningar och utredningar. Ett arbete med faktorer både på organisations-, grupp- och individnivå. Du kommer att arbeta tillsammans med ytterligare en erfaren skolpsykolog. Extern och kollegial handledning har ni tillsammans med skolpsykologerna i Hörby kommun. Tjänsten är centralt placerad men du kommer att arbeta nära skolornas elevhälsoteam.
De huvudsakliga arbetsuppgifterna är:

• Bidra med psykologisk kunskap kring skydds- och riskfaktorer för elevers hälsa, lärande och utveckling

• Tillföra psykologisk kompetens som ett stöd i det pedagogiska arbetet och i elevhälsans arbete

• Vara en resurs för personal genom konsultation, handledning, fortbildning och stöd.

Kvalifikationer

För att vara aktuell för tjänsten krävs det att du är Legitimerad psykolog med stort engagemang för barn- och ungdomar. Erfarenhet från skolverksamhet är meriterande. Vi lägger stor vikt vid ansvarskänsla, samarbetsförmåga och förmågan att arbeta självständigt. Du är intresserad av att utveckla psykologverksamheten genom ett hälsofrämjande och förebyggande arbete. Du har god kunskap om inlärningspsykologi och om neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. God datorvana och körkort krävs.

Anställningens omfattning

Tillträde:   2023-05-10

75%-100%

Ansökan

Referensnummer:   10/23

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Anställning

Arbetstid: Dagtid.

Övrigt

Tjänsten kommer att tillsättas under förutsättning att erforderliga politiska beslut fattas samt att den inte behöver tas i anspråk för internt bruk.

Vi tillämpar löpande urval vilket innebär att vi kan kalla till intervju innan ansökningstiden har gått ut.

Som anställd i Höörs kommun har du friskvårdspeng som anställningsförmån, vidare tillämpar vi rökfri arbetstid.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.