jobb just nu!

Förstelärare till Lillkyrkaskolan

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Enköpings kommun är arbetsplatsen för dig som vill vara med och skapa det långsiktigt goda samhället. Här får du möjlighet till personlig utveckling samtidigt som du får chansen att göra verklig skillnad för alla som lever och verkar i Enköping. Vi förutsätter att du är kompetent, vetgirig och redo att axla ett stort ansvar. Vilka goda idéer vill du vara med och förverkliga?

Vill du veta mer om oss som arbetsgivare? Titta in på vår jobbsida: https://jobb.enkoping.se

Inom utbildningsförvaltningen erbjuder vi invånarna pedagogisk omsorg, förskola, grundskola, gymnasium och vuxenutbildning av hög kvalitet. Som anställd inom verksamheten får du möjlighet att arbeta och utvecklas i en stimulerande miljö med livslångt lärande som målsättning. Om det är en inställning som passar dig, är du välkommen att söka!

Lillkyrkaskolan finns i det natursköna Trögden ungefär 1,5 mil utanför Enköping. Vår geografiska placering ger goda förutsättningar att använda närmiljön till att lära i olika sammanhang. Vi ser det som självklart att delar av undervisningen är utomhus.

På Lillkyrkaskolan har vi elever från förskoleklass upp till årskurs 6. Vi har omkring 150 elever och vi är cirka 30 i personalen. Personalen är välutbildad och tar del av varandras kompetenser genom samarbete i lärarlag. Då skolan är en mindre skola har vi ett utvecklande kollegialt utbyte med gemensamma träffar varje vecka. Personalgruppens styrkor är att det finns en stor flexibilitet och ser positivt på förändringar som leder till högre måluppfyllelse.

Vi strävar efter att alla elever, personal och vårdnadshavare ska känna en stor trygghet och trivsel hos oss och då skolan inte är så stor skapas en miljö där alla känner alla.

Arbetsuppgifter

Vi söker en legitimerad lärare för årskurs 4-6. I nära samarbete med kollegor ansvarar du för att planera, genomföra och utvärdera det pedagogiska arbetet utifrån skolans styrdokument. Tillsammans hjälps vi åt och hittar strategier för att nå varje elev och stärka denne i såväl kunskapsutveckling som i den personliga utvecklingen. Tillsammans med dina kollegor skapar du en god lär- och arbetsmiljö för såväl elever som personal. Genom ett kollaborativt förhållningssätt utvecklar vi vår skola, samtidigt som du får utrymme för din professionella utveckling.

Du tar aktivt ansvar för att skapa och upprätthålla goda relationer med elever, kollegor och vårdnadshavare. Som lärare tar du ansvar för dina resultat, vilket är alla dina elevers utveckling i enlighet med styrdokumenten. Du differentierar och tillgängliggör din undervisning och möjliggör för alla elever att lyckas.

Som förstelärare förväntas du:
- Analysera skolans utvecklingsbehov i det systematiska kvalitetsarbetet tillsammans med rektor och lärarkollegor på skolan.
- Initiera och leda utvecklingsinsatser genom kollegialt lärande och samarbeten med dina lärarkollegor.
- Vara kontinuerligt uppdaterad på aktuell forskning och sprida forskningen i kollegiet.
- Fokusera på skolans undervisningsuppdrag mot högre måluppfyllelse i alla ämnen.
- Initiera pedagogiska samtal.
- Visa en särskilt god förmåga att förbättra elevernas studieresultat och har ett starkt intresse att utveckla undervisningen.

Kvalifikationer

Det syns tydligt i ditt arbete att du har fokus på målen och att ditt arbete bygger på analys av resultat. Du har en stor kunskap om hur människor tar till sig kunskap utifrån olika förutsättningar och kan anpassa din undervisning utifrån det. Du är bra på att samarbeta med både kollegor och vårdnadshavare. Du har ett positivt förhållningssätt och ser möjligheter istället för hinder.

Du förväntas vara en förebild i det pedagogiska arbetet och i bemötande av elever, vårdnadshavare och kollegor. Du trivs med att ta initiativ och arbeta med tydlighet och struktur samtidigt som du ser till skolan som helhet. För att arbeta som förstelärare ska du ha visat särskilt god förmåga att förbättra elevernas studieresultat och ett starkt intresse för att utveckla undervisningen.

Du har en särskilt god förmåga att skapa goda elevresultat och hög elevdelaktighet. Din syn på skolutveckling tar sin utgångspunkt i modern skolforskning och du ser den samlade skolorganisationen som en lärande organisation. Som förstelärare blir du ledare i ett distribuerat ledarskap där du förväntas vara lojal, förebildlig, ansvarstagande, engagerad och drivande.

Du har förmåga att se individen och att förbättra elevers studieresultat genom differentierad undervisning. Har du erfarenhet av att handleda andra lärare eller driva utvecklingsprocesser ser vi detta som meriterande.

Förutom behörighet kommer stor vikt att läggas på personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Tillträde:   2020-08-10

Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   C38650

Gör ansökan

Övrigt

Varmt välkommen med din ansökan!
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via länken för ansökan.

Har du frågor om systemet eller hur du ska göra din ansökan, kontakta Visma Recruit på 0771-693 693.

Personuppgiftsansvariga nämnder för rekryteringen är kommunstyrelsen och rekryterande nämnd. Din ansökan sparas i 2 år. Om du blir anställd sparas din ansökan i din personakt. Dina personuppgifter kan komma att överföras till ett eventuellt anställningsavtal. Rättslig grund för att ta in dina personuppgifter är intresseavvägning. Ansökningarna hanteras av en extern leverantör. Om du anställs får du mer information om vad som gäller för dina personuppgifter i din anställning. Vill du veta mer om hur Enköpings kommun generellt sett hanterar personuppgifter och vilka rättigheter du har kan du läsa mer på enkoping.se/personuppgifter.

Dina ansökningshandlingar omfattas av offentlighetsprincipen och kan därför komma att lämnas ut som allmän handling efter en sekretessprövning.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.