Kan du teckenspråk och vill arbeta inom LSS-verksamhet i sommar?

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Unga, expansiva Lekeberg är en kommun med framtidspotential!
Lekebergs kommun vill vara en attraktiv arbetsgivare där medarbetarskap och ledarskap präglas av delaktighet och påverkansmöjligheter. Vi strävar emot att vara en effektiv, hållbar och trygg kommun för våra kommuninvånare och medarbetare.
Positiv utveckling och framtidssatsningar kännetecknar Lekeberg och vi styr mot nya och spännande utmaningar! Vill du vara med på resan? Läs mera om vår kommun på www.lekeberg.se

Socialförvaltningen bedriver en bred verksamhet inom äldreomsorg, funktionshinderområdet, hälso- och sjukvård samt individ- och familjeomsorg. Vi har för närvarande ca 250 medarbetare.
Vill du arbeta inom vår förvaltning så är du i en organisation där vi sätter människors behov av stöd i centrum. Ett bra bemötande och ett professionellt förhållningssätt till våra brukare är ett ledord för kvalitet inom vårt arbete. Vi arbetar utifrån ett synsätt där vi i alla led fokuserar på att de resurser och förmågor som finns hos varje människa ska tillvaratas. Vi uppmuntrar till delaktighet och eftersträvar alltid ett gott bemötande med respekt för den personliga integriteten.


Arbetsuppgifter

Vill du vara med och göra skillnad för personer med funktionsvariationer och kan flytande svenskt teckenspråk? Vi söker dig som vill arbeta på vårt LSS-boende Kastanjen under sommaren 2023. Kanske vill du arbeta extra redan nu? Vi erbjuder en spännande och utvecklande sommar. Vi hoppas att du vill bli en av oss i sommar!

Utöver avtalsenlig lön erbjuder vi dessutom 4000 kr extra, till dig som kan du arbeta 8 sammanhängande kalenderveckor under juni, juli och augusti, utifrån verksamhetens behov.

Arbetet inom LSS innebär att ge personer det stöd de behöver för att leva ett självständigt och meningsfullt liv, så som de själva önskar. Hos oss utgår du från de boendes individuella behov och önskemål och ger stöd i det dagliga livet utifrån ett pedagogiskt förhållningssätt. Du stödjer de boende och vägleder med bland annat fritidsaktiviteter, personlig omvårdnad, måltider, medicin hantering, städning, samhällskontakter och upprätthålla sociala kontakter och relationer. I dina arbetsuppgifter ingår även dokumentation.

Arbetet utgår ifrån varje persons individuella genomförandeplan och utförs i enlighet med verksamhetens uppdrag tillsammans med erfarna och engagerade kollegor. Arbetstiden är förlagd på dag-, kvällstid samt helg. Nattarbete kan förekomma.

Kvalifikationer

Vi söker dig som kan:
• flytande svenskt teckenspråk.

Det är meriterande om du:
• är utbildad undersköterska eller har examen från barn- och fritidsprogrammet eller har annan utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant för tjänsten
• har erfarenhet av arbete inom området funktionsvariationer
• innehar B-körkort för manuell växellåda och kan/får köra bil.

Du har ett genuint intresse och engagemang för människor. Vidare är du lugn, lyhörd, flexibel och tålmodig. Du är ansvarsfull och trygg med ett respektfullt förhållningssätt gentemot alla du möter. Du kan vara flexibel i vardagen och anpassa ditt bemötande och ditt arbete till den person du möter. Det är viktigt att du har en positiv inställning och förmåga att arbeta både självständigt och i team.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Intervjuer sker löpande under ansökningstiden.

Anställningens omfattning

Tillträde enligt överenskommelse.
Omfattning enligt överenskommelse.
11 dagar - 3 månader.

Ansökan

Referensnummer:   A1204045

Gör ansökan

Anställning

Annonsen avser flera tjänster.

Övrigt

Lekebergs kommun består bl.a. av centralorten Fjugesta och tätorterna Mullhyttan och Hidinge/Lanna. Med korta avstånd, goda kommunikationer och kommunens strategiska placering är det enkelt att ta del av både landsbygd och stad. Här finns attraktivt boende, ett rikt kultur- och fritidsliv och ett bra företagsklimat.

Du gör din ansökan via vårt elektroniska rekryteringsverktyg. Det är därför viktigt att du fyller i alla steg noggrant för att vi ska kunna göra en riktig bedömning av din ansökan.
Vissa tjänster är säkerhetsklassade, därför kan även en säkerhetsskyddsintervju komma att bli aktuell i rekryteringsprocessen.

Vi har aktivt valt våra rekryteringskanaler och undanber oss därför direktkontakt med rekryterings-och bemanningsföretag samt annonsförsäljare i samband med denna rekrytering.