jobb just nu!

Förskollärare till Kullens förskola på Hertsön

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Luleå förenar storstadens utbud med småstadens närhet. En hållbar kuststad i ständig utveckling med nytänkande näringsliv, universitet med forskning i världsklass, positivt samarbetsklimat och en naturnära livsmiljö som ger det bästa av alla årstider.

Kullens förskola ligger mitt på Hertsön och består av 6 avdelningar. Vi kan erbjuda plats för ca 105 barn mellan 1–5 år. På avdelningarna för de yngre barnen finns ca 15 barn och äldrebarnsavdelningarna har ca 18–19 barn. Förskolan har närhet till skog och natur med Hertsökullar och Hertsöstallet på gångavstånd.

Förskolan är relativt ny och vi har arbetat hårt för att skapa en bra grund att stå på. Vi lägger stort fokus på värdegrundsfrågor, hållbarhetsfrågor, matematik, språk, teknik och naturvetenskap vilket vi vill ska vävas ihop till en helhet. Vi kommer under läsåret 2020–21 att arbeta på ett fördjupat plan med Barnkonventionen för att göra barnen delaktiga i de mänskliga rättigheterna och ge barnen möjlighet att utveckla goda värderingar. Alla barn ska få uppleva den tillfredsställelse och glädje det ger att göra framsteg, övervinna svårigheter och vara en tillgång i gruppen. Alla är vi olika men lika mycket värda.

Förskolan ligger i ett område där vi har många familjer från andra länder vilket är mycket berikande och något som får ta stor plats i vårt arbete vid Kullens förskola. Utifrån tanken att alla barn är kreativa och har en stark vilja att lära strävar vi efter att forma miljöerna med material som erbjuder många möjligheter till skapande, utforskande, lek och lärande såväl inne som ute.

Arbetsuppgifter

Du ska vara väl förtrogen med styrdokument och kunna säkerställa att verksamheten utgår från uppsatta mål. Du ska säkerställa att barns lärande och vår verksamhet synliggörs genom bland annat pedagogisk dokumentation. Du ska vara nyfiken och kunnig på barns lärande och vara intresserad av att hålla dig uppdaterad i ämnen inom området. Du ska självständigt och tillsammans med kollegor arbeta med utveckling av förskolans lärmiljöer, utifrån läroplanens mål och intentioner.

Kvalifikationer

Du har universitetsutbildning med behörighet att arbeta i förskola 15 år. Du ska även ha legitimation som förskollärare. Du ska ha god social samarbetsförmåga och vara flexibel. Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet.

Du har erfarenhet av pedagogisk dokumentation och systematiskt kvalitetsarbete. Du har kunskaper i estetiska lärprocesser och för dig är utevistelsen en viktig del av den pedagogiska verksamheten. Du ser IKT som en viktig och naturlig del i arbetet tillsammans med barnen och som ett hjälpmedel i det systematiska kvalitetsarbetet.

Om du har ovanstående kompetens men saknar förskollärarlegitimation är du ändå välkommen med din ansökan då det i vissa fall finns möjlighet till tidsbegränsad anställning enligt skollagen.

Anställningens omfattning

Tillträde januari 2021.

Bifoga legitimation med ansökan.

Ansökan

Referensnummer:   A979988

Gör ansökan

Övrigt

Vi erbjuder en trivsam arbetsmiljö, stimulerande arbetsuppgifter och tillämpar rökfri arbetstid. För att arbeta hos oss ska du dela Luleå kommuns värdegrund där ledorden är Engagerade, Ansvarstagande och Kompetenta.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, vi välkomnar medarbetare med olika bakgrund och arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla. Luleå kommun ser heltid som en rättighet deltid som en möjlighet. Det är meriterande om du har kunskaper i finska, samiska och/eller meänkieli eftersom dessa nationella minoritetsspråk är vanligt i våra verksamheter.

Om du erhåller befattningen ska du lämna in ett godkänt utdrag ur belastningsregistret.

Vi undanber oss alla erbjudanden om jobbannonsering och rekryteringshjälp, Luleå kommun har ett kommunövergripande förhållningssätt och har avtal som samordnas av personalkontoret.

Tips!
Följ oss på Facebook - Jobba i Luleå kommun
Alla våra lediga jobb finns på lulea.se/ledigajobb