jobb just nu!

310e/2020 Förskollärare till Gryts förskola

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Valdemarsvik är en skärgårdskommun i södra Östergötland belägen utmed E 22. Kommunen har ca 7900 invånare. En pärla vid Östersjöns enda fjord, Valdemarsviken. Läs gärna mer om vår kommun och vårt arbete på www.valdemarsvik.se.
Ett liv i en landsbygdskommun nära storstadsregioner ger möjlighet till en trygg och lugn livsmiljö utan att behöva avstå från annat som storstaden kan ge.
Valdemarsviks kommun erbjuder förskola 1-5 år i Valdemarsvik, Gryt, Gusum och Ringarum.

Tjänsten är med placering på Gryts förskola som består av en avdelning med barn i åldern
1-5 år. Gryts förskola har i sin närmiljö närhet till skog, mark och hav.

Vi har ett utbyte med andra pedagoger genom samarbete med andra förskolor i Valdemarsviks kommun.
Vi för pedagogiska diskussioner och utvecklar verksamheterna tillsammans, vilket är lärorikt, roligt och stimulerande.

Valdemarsviks förskolor leds av rektorer som arbetar för att skapa likvärdighet mellan våra förskolor. Detta genom att ha gemensamma strukturer och stöd system som ska underlätta för medarbetarna i verksamheten.

På våra förskolor finns möjligheter för reflektion både enskilt och i arbetslagen. Vi har en specialpedagog som arbetar för att stödja och handleda pedagogerna kring barn i behov av stöd.

Arbetsuppgifter


Som förskollärare ansvarar du för undervisningen i förskolan genom att bidra till att läroplanens mål och intentioner förverkligas i verksamheten.
Du ansvarar för att planera, genomföra och dokumentera det pedagogiska arbetet i förskolan.
Kvalifikationer

Behörig förskollärare eller annan pedagogisk högskoleutbildning.

Du ska ha ett gott förhållningssätt som inbjuder till delaktighet och inflytande hos barn och vårdnadshavarna samt skapar trygghet hos dom

Du ska tillsammans med dina kollegor i ditt arbetslag planera, följa upp, utvärdera, reflektera samt organisera utbildningen/undervisningen och ansvara för barnens utveckling och lärande enskilt och i grupp.

Vi förväntar oss att du har goda pedagogiska kunskaper och är väl förtrogen med förskolans läroplan och övriga styrdokument. Utifrån det ska du ha förmågan att anpassa din utbildning/undervisning till barnen och låta dem vara delaktiga i utformningen av undervisningen.

Du ska på ett kvalitetsmedvetet sätt skapa goda förutsättningar för barnets utveckling och lärande, samt dokumentationen av densamma.

Du är positiv, lyhörd och har förmåga att se till barnets och gruppens behov och förutsättningar samt har förmåga att entusiasmera och engagera barn till ett lustfylld och kreativt lärande.

Mycket god samarbetsförmåga är ett krav.

Utbildning i tecken som stöd är meriterande.

Anställningens omfattning

Tidsbegränsad till: 2021-06-25

• Tjänstens tillträdesdatum är 2020-08-10 om erforderliga beslut fattas.

Ansökan

Referensnummer:   310e/2020

Gör ansökan

Övrigt