jobb just nu!

Fritidsledare Ung Fritid och mötesplatser

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Kultur- och fritidsverksamheten i Eskilstuna är bred och mångsidig. Det övergripande målet är att det ska finnas möjligheter för alla till eget skapande, att uttrycka sig i olika former och att ta del av professionellt skapad kultur samt ha likvärdiga möjligheter att utöva idrott, organiserat eller på egen hand. Här erbjuds kultur, berikande fritid, bildning och upplevelser. Här finns också ansvaret att samla, vårda och visa kulturarvet.

Ung Fritid och mötesplatser verkar för att skapa en meningsfull fritid och goda livsvillkor för Eskilstunas invånare, genom att erbjuda verksamhet som stimulerar till rörelse, bildning, skapande, upplevelser och möten. Demokrati, jämställdhet och integration ska genomsyra all vår verksamhet.

Till Ung Fritid och mötesplatser hör fritidsgårdar, mötesplatser samt Balsta musikslott. Ung Fritid arbetar för att tillsammans med besökarna skapa en bra och meningsfull fritid i samarbete med föreningar och studieförbund.

Ung Fritid samarbetar även med andra verksamheter för att öka tryggheten i Eskilstuna, exempelvis skola, socialtjänst och polismyndighet.
Arbetet sker i öppen verksamhet tillsammans med andra fritidsledare och ungdomsutvecklare på Ung fritid och mötesplatser. I rollen planerar, genomför och utvärderar du verksamheten, där verksamhetsidén ligger som grund och utgångspunkt för uppdraget.

Nu söker vi två fritidsledare till Ung fritid och mötesplatser.

Arbetsuppgifter

Nu söker vi dig som är social och har lätt för att knyta nya kontakter men inte heller har svårt för att vara tydlig och sätta gränser. Du kan självständigt planera, driva och genomföra dina arbetsuppgifter samtidigt som du ser värdet av ett fungerande samarbete inom arbetslaget.
I rollen som fritidsledare ingår du i den dagliga verksamheten på Ung fritid och mötesplatser.

Uppdraget innebär att leda besökare 0-100 år i deras fritid och att utifrån deras idéer, tankar och önskemål arbeta med påverkan och delaktighet. Du arbetar dagar, kvällar och lördagar.
Du arbetar med att möta människor i alla åldrar inom både fritidsgård och mötesplatsverksamhet. En viktig del är att samverka med studieförbund, föreningar samt skola, polis och socialtjänst.

I arbetsuppgifterna ingår till exempel att leda idrottsaktiviteter, olika gruppverksamheter leda och driva arrangemang från start till mål samt att planera och organisera.
Du arbetar tillsammans med andra fritidsledare och ungdomsutvecklare på Ung fritid och mötesplatser.

Kvalifikationer

Du som söker har en avslutad gymnasieutbildning, gärna med ledarinriktning. Det är fördelaktigt om du har fritidsledarskapsutbildning, ledarutbildning eller annan hälsofrämjande/pedagogisk utbildning.

Mycket meriterande är ifall du har aktuell erfarenhet av att arbeta med öppen ungdomsverksamhet, leda ungdomsgrupper, samt ha erfarenhet av att bemöta ungdomar med olika kulturella bakgrunder. Har du tidigare erfarenhet av att arbeta coachande med ungdomar, både i grupp och individuellt så är även det meriterande.

För att kunna kommunicera effektivt behöver du kunna uttrycka dig på svenska i både tal och skrift. Du behöver även behärska Officepaketet och ha god IT-vana, då du som fritidsledare kommer att ha nytta av det i verksamheten. Körkort är meriterande, men inget krav.

För oss är det viktigt att du är rätt person och ser att du är en ledare som kan situationsanpassa ditt ledarskap på arbetsplatsen, samt att kunna planera och följa upp ditt arbete. Vi söker dig som är trygg och social och har lätt för att knyta nya kontakter men inte heller har svårt för att vara tydlig och sätta gränser. Du har lätt för att kommunicera med både vuxna och barn, samtidigt som du är en engagerad medarbetare som har en god samarbetsförmåga och kan skapa förtroenden och lyssna in olika behov. Vi tror att du vill utvecklas i din roll som fritidsledare och bidra till att skapa en meningsfull fritid och goda livsvillkor för Eskilstunas invånare.

Registerutdrag krävs för tjänsten.

Vi ser fram emot att ta del av din ansökan!

Anställningens omfattning

Snarast möjligt
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   5515

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.
Enligt avtal

Anställning

Arbetstid: Schema.
Schemalagt dag, kväll samt lördagar

Övrigt

Eskilstuna kommunkoncern är Sörmlands största arbetsgivare. Vi har helhetssyn i vårt samhällsuppdrag och vi gör skillnad varje dag genom att fokusera på goda hållbara möten med invånare, brukare och kunder.

I Eskilstuna finns driv och framåtanda. Vi har under många år bedrivit ett målmedvetet och brett jämställdhetsarbete och är stolta över att ha tilldelats Svenska jämställdhetspriset. Vi är också en av Sveriges miljöbästa kommuner som tänker hållbart i alla led, vi välkomnar olikheter och har modet att gå vår egen väg. Alla 9 000 medarbetare och ledare utvecklas i Modigt medarbetarskap och Modigt ledarskap.

Nu söker vi dig som vill vara med och utveckla Eskilstuna till en ännu bättre stad att bo, leva och verka i. Välkommen att göra skillnad!

Vi ber dig söka tjänsten via länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar. Det är viktigt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den ligger till grund för vårt urval. Om du lämnar in ansökan på annat sätt är det viktigt att du anger annonsens referensnummer.

För att möta morgondagens utmaningar vill Eskilstuna kommunkoncern ha mångfald och välkomnar medarbetare med olika bakgrund. Vi arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet, men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.