Bitr rektor, Österfärnebo förskola o skola samt med admin uppgifter

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Sandvikens kommuns förskolor och skolor styrs av både nationella och kommunala mål. Varje enhet följer upp och utvärderar sin verksamhet, gör en resultatanalys och formulerar utvecklingsåtgärder. Det är av yttersta vikt att var och en i organisationen ser och tar sitt ansvar för det gemensamma uppdraget att åstadkomma ett utbildningssystem av god kvalitet, där barn och elever, oavsett bakgrund, kan utvecklas så långt som möjligt. Under rubriken Utbildning& förskola, www.sandviken.se finns ytterligare information om förskolan och skolan.

Vi erbjuder dig bland annat dessa förmåner
- semesterväxling
- årsarbetstid
- friskvård till förmånligt pris
- hälsofrämjande aktiviteter
- extra semesterdagar när du fyller 40 och 50 år
- personal- och fritidsföreningen Pulsen

Vill du vara med och påverka, leda och ha det övergripande ansvaret för både förskola och skola i Österfärnebo? Vill du göra skillnad för våra barn och elever genom att ständigt utveckla och driva verksamheten framåt mot hög måluppfyllelse? I uppdraget kommer även administration för Centrala grundskoleområdet att ingå.
Sök då tjänsten som biträdande rektor för förskola och skola i Österfärnebo och gör Sandvikens framtid tillsammans med oss!

Österfärnebo förskola har ca 40 förskolebarn, fördelat på 2 avdelningar.

Österfärnebo skola har för närvarande en F-6 inriktning. På skolan finns ca 80 elever.

Arbetsuppgifter

Som biträdande rektor för både förskolan och skolan kommer du att ha tillhörighet i både förskolans (Södra förskoleområde) och skolans (Centrala rektorsområde) ledningsteam. Du kommer att ha rektor för Centrala grundskoleområdet som närmaste chef.
Du är pedagogisk ledare och du leder arbetet med en tydlig inriktning mot barn och elevers lärande, utifrån vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet. Du planerar och organiserar, såväl som du följer upp och utvärderar verksamheterna med stöd av olika styrdokument. I uppdraget ingår även administrativa arbetsuppgifter för Centrala grundskoleområdet.

I ditt uppdrag leder du arbetet, vilket innefattar både barn-, elev-, personal- och utvecklingsfrågor. Du ansvarar för förskolans/skolans ekonomi och deltar i det övergripande budgetarbetet i områdena. Vidare ansvarar du för det systematiska arbetsmiljöarbetet, schemaläggning, rekrytering och genomförande av medarbetar- och lönesamtal.

Som nyanställd skolledare kommer du att få du delta i Sandviken ledarskapsprogram. Du får även stöd från våra stödfunktioner inom områdena ekonomi, HR, juridik och IT. Du får löpande kompetensutveckling för att utveckla ett långsiktigt, hållbart och kvalitetssäkrat ledarskap.

Kvalifikationer

Låter detta som ett intressant uppdrag för dig? Vi söker dig som känner igen dig i följande beskrivning;
* Du har pedagogisk högskoleexamen och flerårig erfarenhet av ledarskap inom förskola/skola. Det är meriterande om du genomgått den statliga rektorsutbildningen. Om du inte har genomgått den statliga rektorsutbildningen kommer denna utbildning att planeras för dig.
* Du är väl förtrogen med förskolans/skolans styrdokument samt övrig relevant lagstiftning.
* Du har god pedagogisk insikt och är väl förtrogen med förskolans/skolans uppdrag.
* Du är en tydlig ledare som är van att fatta beslut och har förmåga att entusiasmera, förankra och leda verksamhetsutveckling.
* Du kan anpassa kommunikationen utifrån de situationer och de människor du möter.
* Du arbetar nära personalen och har förmåga att tillvarata barns/elevers och medarbetares kompetens och engagemang för utveckling av verksamheten.
* Du ska ha ett positivt bemötande till vårdnadshavare och kunna ta tillvara deras engagemang och intresse av förskolans/skolans utveckling.
* Som ledare har du en tydlig målsättning och arbetar strukturerat för att uppnå förskolans/skolans vision.

Vi förutsätter att du har goda kunskaper i det svenska språket, både muntligt och skriftligt.
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.
Körkort och tillgång till bil är ett krav

Varmt välkommen med din ansökan så snart som möjligt, då vi gör urval löpande.

Anställningens omfattning

Tillträde i augusti enligt överenskommelse.
I Sandvikens kommun tillämpas tidsbegränsade chefsuppdrag med en tillsvidareanställning som grund.
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   733-21

Gör ansökan

Övrigt

Som medarbetare i Sandvikens kommun är du varje dag med och formar vår gemensamma framtid. I ditt arbete får du möjlighet att möta människor och uppleva glädjen i att göra skillnad. Tillsammans bidrar vi till välfärd för Sandvikens 39 000 invånare.

I våra verksamheter arbetar 3000 personer inom 200 yrken. Vår vision är ett Sandviken där vi känner oss hemma och gör varandra bättre. Med ett brett utbud av kultur, idrott och upplevelser och med naturen inpå knuten är Sandviken en plats där det är enkelt att trivas.

Information till rekryteringskonsulter och annonssäljare:
Sandvikens kommun gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.