Fastighetsförvaltare

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Luleå förenar storstadens utbud med småstadens närhet. En hållbar kuststad i ständig utveckling med nytänkande näringsliv, universitet med forskning i världsklass, positivt samarbetsklimat och en naturnära livsmiljö som ger det bästa av alla årstider.

Luleå kommun är en av Norrbottens största arbetsgivare med närmare 6900 medarbetare. Alla våra 300 yrken har något gemensamt; vi har stor betydelse, vi gör skillnad och vi skapar värde och livskvalitet för kommunens 78 000 invånare. Med andra ord så spelar vi en viktig roll. Varje dag, året om, för Luleå. Vill du också spela roll?


Stadsbyggnadsförvaltningen har från 2020-01-01 en ny organisation där avdelningen Fastighetsförvaltning och verksamhetsnära service ansvarar för lokal- och bostadsförsörjning samt drift, underhåll och förvaltning av byggnader för den kommunala verksamheten.

Fastighetsförvaltning består av fyra team och denna lediga tjänst finns i Lokalteam Specialfastigheter.
Den totala lokalytan som teamen ansvarar för är ca 671 000 m², varav 132 000 m² är inhyrd lokalyta. Omfattningen medför stora förväntningar på smarta prioriteringar, koll på myndighetskrav och en hållbar ekonomisk förvaltning.

Tillsammans med 2 andra fastighetsförvaltare kommer du att tillhöra Lokalteam specialfastigheter och även ingå i en funktionsgrupp "Fastighetsförvaltare" där du får möjlighet att få och ge stöd till övriga kollegor.

Arbetsuppgifter

Som fastighetsförvaltare har du ett helhetsansvar för både ekonomisk- och teknisk förvaltning och arbetet kräver att du är intresserad av administration. Det dagliga arbetet innebär att du är beställare och du har kontakt och kommunicerar med ramavtalsparter, leverantörer, kunder/hyresgäster och verksamheter, vilket ställer stora krav på hög social kompetens och god samarbetsförmåga.

Du har koll på fastighetsägaransvar såsom myndighetskrav, gör uppföljningar och hanterar SBA, dvs brandfrågor som rör fastigheter.
I arbetet ingår att tillsammans i teamet ansvara för och upprätta årsbudget, analysera och ta fram prognoser och underhållsplaner.

Som stöd i arbetet utöver befintliga fastighetsförvaltare, ingår en sektionschef/teamledare, administratör och maskinister som arbetar med drift och underhåll inom det egna teamets fastighetsbestånd.

Kvalifikationer

Då tjänsten är komplex och kompetensen för teamet är viktig, kan din bakgrund vara bred.
Du kan ha fastighetsteknisk, byggnadsteknisk, brand/säkerhetsteknisk eller fastighetsekonomisk erfarenhet gärna på universitets- eller högskolenivå eller annan erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Det är ett plus om du, oavsett bakgrund, har erfarenhet av brandskyddsfrågor och/eller byggnadstekniska utredningar.

Vi söker dig som är kundorienterad, tekniskt intresserad och har förmågan att se och möta våra kunders behov du vill vara med och skapa en bra lokalmiljö. Du ger god service och agerar alltid professionellt. Det är viktigt att du har förmåga att skapa en öppen och förtroendefull dialog där proaktivitet och återkopplingen till kunden är mycket viktig. Du har stor problemlösningsförmåga och vill jobba på ett affärsmässigt sätt. Du gillar att arbeta mot mål och att hitta nya sätt att utveckla både dig själv och verksamheten. Stor vikt kommer att läggas på din personlighet

Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av förvaltning och energiteknik. Du är också strukturerad och van att planera ditt arbete och har god förmåga att uttrycka dig väl i såväl tal som skrift.

För tjänsten krävs att du har erfarenhet av digitala verktyg, gärna fastighets tekniska, och kan hantera Office-paketet. Du ska även kunna uttrycka dig väl i tal och skrift.
Du är även analytisk, förbättringsorienterad, driven och vill göra skillnad.
Tidigare erfarenhet som fastighetsförvaltare är meriterande.

B-Körkort är ett krav.

Anställningens omfattning

Tillträde enligt överenskommelse.
Vi ser gärna en snabb tillsättning av tjänsten och rekryteringen sker därför löpande.

Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   A1026054

Gör ansökan

Övrigt

Vi erbjuder en trivsam arbetsmiljö, stimulerande arbetsuppgifter och tillämpar rökfri arbetstid. För att arbeta hos oss ska du dela Luleå kommuns värdegrund där ledorden är Engagerade, Ansvarstagande och Kompetenta.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, vi välkomnar medarbetare med olika bakgrund och arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla. Luleå kommun ser heltid som en rättighet deltid som en möjlighet. Det är meriterande om du har kunskaper i finska, samiska och/eller meänkieli eftersom dessa nationella minoritetsspråk är vanligt i våra verksamheter.

Vi undanber oss alla erbjudanden om jobbannonsering och rekryteringshjälp, Luleå kommun har ett kommunövergripande förhållningssätt och har avtal som samordnas av personalavdelningen.

Tips!
Följ oss på Facebook - Jobba i Luleå kommun
Alla våra lediga jobb finns på lulea.se/ledigajobb