Violinlärare, Kulturskolan Sandviken

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Varje barn har rätt att hitta sitt eget konstnärliga uttryck!
Kulturskolan i Sandviken erbjuder undervisning, upplevelser och eget skapande inom musik, dans, bild, teater och skrivande för kommunens barn och ungdomar. Vi har en omfattande utåtriktad verksamhet med konserter, föreställningar och utställningar. Kulturskolans pedagoger möter också alla elever i skolan genom olika aktiviteter inom Kulturlöftet, som innebär att alla elever i Sandvikens förskolor och grundskolor garanteras professionella kulturupplevelser och eget skapande varje läsår.
Vi är runt 25 medarbetare och finns i välutrustade lokaler i Kulturcentrum Sandviken tillsammans med bland annat folkbibliotek, litteraturhuset Trampolin, konsthall och Folkets Hus. Vi har även undervisning på flera av kommunens grundskolor.
Här finns goda möjligheter till eget musicerande. Tillsammans utgör vi en viktig del av Sandvikens rika kulturliv.

Arbetsuppgifter

Du kommer att undervisa elever i åldrarna 4-19 år i violin och viola, enskilt och i grupp. Även pianoundervisning ingår i tjänsten. Du kommer också att leda ensembler och orkestrar på olika nivåer och inom olika genrer. Hos oss är det viktigt att eleverna tidigt får möjlighet till samspel och för uppleva musikglädje tillsammans med andra barn och unga.
Bland arbetsuppgifterna ingår aktiv rekrytering samt att organisera och genomföra utåtriktad verksamhet tillsammans med kollegor och elever. Du kommer också att arbeta med grundkursen Speldosan som riktar sig till barn 6-8 år samt projekt inom Kulturlöftet för grundskolan. Du deltar även i ämnesöverskridande projekt där du blir en kreativ kraft i gruppen. Du har själv ansvar för dina elever och verkar för goda kontakter med dem och deras vårdnadshavare. Tillsammans med chef, kollegor och elever utvecklar, planerar och genomför du arbetet utifrån kulturskolans arbetsplan.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är en kompetent musiker och har en musikpedagogiskt högskoleexamen eller annan utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer lämplig. Kompetens och erfarenhet från Suzuki-undervisning eller el Sistema är meriterande. Vi ser också att du har goda kunskaper i pianospel, kompetens att undervisa i piano är meriterande.
Du har god pedagogisk kompetens och en tydlig vilja och förmåga att få barn och unga att växa och utvecklas genom musik. I din roll har du förmåga att intressera, inspirera och anpassa undervisningen till varje elev. Du är kreativ, ansvarsfull och välorganiserad och trivs i samarbete med andra. God datavana är ett krav och det är bra om du har kunskap om olika musikprogram som hjälpmedel i undervisning och musikskapande.
Körkort är ett krav. Tillgång till egen bil är önskvärd.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. I den här rekryteringen kommer utdrag ur belastningsregistret att begäras. Undervisningsprov i samband med anställningsintervju kan bli aktuellt. Tjänsten kommer att tillsättas under förutsättning att erforderliga beslut fattas.

Anställningens omfattning

Tillträde:   2021-08-16

Annan sysselsättningsgrad kan bli aktuell efter överenskommelse. Viss kvälls- och helgtjänstgöring förekommer. Provanställning kan bli aktuell.

Ansökan

Referensnummer:   45-21

Gör ansökan

Övrigt

Kultur- och fritidsförvaltningen ansvarar bland annat för kulturskola, bibliotek, program- och konstverksamhet på Kulturcentrum och genomförande av Kulturlöftet, som innebär att alla elever i Sandvikens förskolor och grundskolor garanteras professionella kulturupplevelser och eget kulturutövande varje läsår. I övrigt arbetar förvaltningen bland annat med bad, idrott, friluftsliv, föreningsstöd och mötesplatser för unga.

Som medarbetare i Sandvikens kommun är du varje dag med och formar vår gemensamma framtid. I ditt arbete får du möjlighet att möta människor och uppleva glädjen i att göra skillnad. Tillsammans bidrar vi till välfärd för Sandvikens 39 000 invånare.

I våra verksamheter arbetar 3000 personer inom 200 yrken. Vår vision är ett Sandviken där vi känner oss hemma och gör varandra bättre. Med ett brett utbud av kultur, idrott och upplevelser och med naturen inpå knuten är Sandviken en plats där det är enkelt att trivas.
Vi erbjuder dig bland annat dessa förmåner
-friskvård till förmånligt pris
-hälsofrämjande aktiviteter
-extra semesterdagar när du fyller 40 och 50 år
-personal- och fritidsföreningen Pulsen

Information till rekryteringskonsulter och annonssäljare:
Sandvikens kommun gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.