jobb just nu!

Miljö-och byggnadschef

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Luleå förenar storstadens utbud med småstadens närhet. En hållbar kuststad i ständig utveckling med nytänkande näringsliv, universitet med forskning i världsklass, positivt samarbetsklimat och en naturnära livsmiljö som ger det bästa av alla årstider.

Från och med 1 januari 2019 kommer miljö-och byggnadsavdelningen att ingå som en avdelning inom stadsbyggnadsförvaltningen och svara mot en egen nämnd; miljö-och byggnadsnämnden.

Miljö-och byggavdelningen med dess nämnd är en myndighet med ett vittomspännande arbetsfält. Avdelningen har strax under 50 medarbetare. Myndighetsutövningen innefattar bland annat tillsyn och prövning enligt miljöbalken, plan- och bygglagen, livsmedelslagstiftningen, alkohollagen, lagen om bostadsanpassningsbidrag m.m. I avdelningens uppdrag ingår också samordning av Fairtradeuppdraget, klimat- och energirådgivning samt VA-rådgivning.

Arbetsuppgifter

Din roll blir att starta upp och samordna avdelningens arbete så att verksamheten drivs med kvalité och effektivitet. I uppdraget finns såväl kortsiktiga som långsiktiga strategiska frågor. Du ingår i stadsbyggnadschefens ledningsgrupp och förväntas bidra till helheten i Luleå kommun.

Kvalifikationer

-Du har dokumenterad erfarenhet som ledare
-Du har ett ledarskap som kännetecknas av lyhördhet, förmåga att motivera andra och skapa ett gott arbetsklimat
-Du är van att leda genom samverkan, bjuder in till dialog och har ett positivt förhållningssätt med medborgaren/kunden i fokus
-Vi söker dig som har lämplig akademisk examen inom miljö, bygg eller motsvarande eller har annan utbildning och erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig
-Du har kunskaper inom relevant lagstiftning ex kommunallag, förvaltningslag, miljöbalk, plan- och bygglagen, livsmedelslag
-Som person är du ansvarstagande och strukturerad planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. Du är handlingskraftig, drivande och åstadkommer resultat
-Du har god kommunikativ förmåga både i tal och skrift samt har goda kunskaper i engelska.

Ansökan

Referensnummer:   A825610

Gör ansökan

Övrigt

Vi erbjuder en trivsam arbetsmiljö, stimulerande arbetsuppgifter och tillämpar rökfri arbetstid. Vi medarbetare är Engagerade, Ansvarstagande & Kompetenta och med gemensamma krafter skapar vi ett gott liv i Luleå.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, vi välkomnar medarbetare med olika bakgrund och arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla. Luleå kommun ser heltid som en rättighet deltid som en möjlighet. Det är meriterande om du har kunskaper i finska, samiska och/eller meänkieli eftersom dessa nationella minoritetsspråk är vanligt i våra verksamheter.

Vi undanber oss alla erbjudanden om jobbannonsering och rekryteringshjälp, Luleå kommun har ett kommunövergripande förhållningssätt och har avtal som samordnas av personalkontoret.

Tips!
Följ oss på Facebook - Jobba i Luleå kommun
Alla våra lediga jobb finns på lulea.se/ledigajobb