jobb just nu!

Höörs kommun söker Stödpedagoger till våra gruppbostäder

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Välkommen till Höörs kommun!
Höör ligger mitt i Skåne, med goda tågförbindelser, 16 750 invånare och en stadig befolkningsökning. Med omkring 1200 anställda är Höörs kommun den största arbetsgivaren. Många av våra medarbetare pendlar hit.

Social sektor/OF, (Omsorg om personer med Funktionshinder), arbetar utifrån ett hälsofrämjande och salutogent förhållningssätt. Vi arbetar för den enskilde medborgarens känsla av sammanhang genom att fokusera på meningsfullhet, begriplighet och hanterbarhet.

Det finns idag två gruppbostäder och en servicebostad enligt LSS i Höörs kommun. Gruppbostäderna är belägna i tätorten. Vi söker i första hand en stödpedagog till våra gruppbostäder. Gruppbostäderna består av sex lägenheter där det bor personer med skiftande behov av stöd.

Arbetsuppgifter

Som Stödpedagog i verksamheten stöttar du våra medborgare som bor på gruppbostad i deras dagliga aktiviteter. I arbetet på gruppbostaden möter du personer med olika funktionsvariationer och ger dem stöd utifrån behov och målsättningar i genomförandeplanen. I arbetet ingår omvårdnads- och HSL-uppgifter.

Du kommer att vara kontaktpersonal för en medborgare och där ansvara för Genomförandeplan och för att följa upp arbetet kring medborgaren.
Dokumentation av insatsen kommer du att sköta i Lifecare.

Som Stödpedagog har du utöver detta ett utökat pedagogiskt ansvar och förväntas kunna stötta personalgruppen i arbetet med genomförandeplaner och i att ta fram individanpassat pedagogiskt material.

Vi förutsätter god samarbetsförmåga, ett eget ansvar och vilja till utveckling och förändring utifrån medborgarens behov och önskemål. En god arbetsmiljö är för oss en självklarhet och vi bidrar alla till den.

Kvalifikationer

För att få anställning som Stödpedagog krävs en 200 YH-poäng eller 60 högskolepoäng med tydlig koppling mot funktionshinderområdet och/eller beteendevetenskap. Tidigare erfarenhet av arbete med personer med funktionsvariationer är ett krav för den här tjänsten.

Meriterande är om du har erfarenhet av tydliggörande pedagogik, AKK och lågaffektivt förhållningssätt. Erfarenhet av lifecare som dokumentationsprogram är meriterande.

Förutom grundläggande kompetenskrav kommer vi att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Anställningens omfattning

Enligt överenskommelse.

Ansökan

Referensnummer:   11/20

Gör ansökan

Anställning

Arbetstid: Schema.

Övrigt

Tjänsten kommer att tillsättas under förutsättning att erforderliga politiska beslut fattas samt att den inte behöver tas i anspråk för internt bruk.

Vi tillämpar löpande urval

Som anställd i Höörs kommun har du friskvårdspeng som anställningsförmån, vidare tillämpar vi rökfri arbetstid.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.