jobb just nu!

Vi söker en rektor till Lillmons rektorsområde

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Malung-Sälens kommun är norra Europas största vinterturismkommun. Förutom upplevelseindustrin, stora evenemang i världsklass och en snabbt växande turism har kommunen även ett rikt näringsliv samt en av Dalarnas mest företagsamma befolkning. Vi har också en spännande utveckling framför oss med planer för en internationell flygplats i Sälen.

Då vi står inför ett generationsskifte innebär det att vi kontinuerligt behöver rekrytera engagerade och duktiga medarbetare. Gemensamt för våra yrken är det viktiga mötet med människor och att vi ständigt arbetar för att utveckla servicen för alla som bor och verkar i Malung-Sälens kommun. Vårt fokus har resulterat i att vi har en individanpassad äldreomsorg i toppklass och en skola som placerar sig bland de främsta i landet.

Malung-Sälens kommun kan erbjuda dig ett meningsfullt arbete med goda arbetsvillkor och ständigt lärande. Vi kan även erbjuda dig livskvalitet, möjligheter till ett aktivt friluftsliv och en trygg miljö för barn att växa upp i. Det är viktigt att du som medarbetare känner dig delaktig i utvecklingen av verksamheten och känner stolthet över den service som erbjuds. Vi är övertygade om att engagerade medarbetare skapar bättre trivsel på arbetsplatsen och ett bättre resultat.

Vill du också vara med och utveckla Malung-Sälens kommun? Sök jobb hos oss! Du hittar alla lediga jobb på www.malung-salen.se/ledigajobb

Arbetsuppgifter

Lillmons rektorsområde består av skolor på två platser, Lillmons skola i centrala Malung och Malungsfors skola i Malungsfors. De båda skolenheterna bedriver undervisning från förskoleklass till årskurs fem och fritidsverksamhet finns integrerat vid båda skolenheterna. Totalt har rektorsområdet ca 210 elever varav den största delen elever finns vid Lillmons skola. Inom Lillmons rektorsområde arbetar vi efter mottot att skolan ska vara en plats där varje elev får möjlighet att växa med kunskap utifrån vars och ens förutsättningar.

Rektorstjänsten omfattar förskoleklass, grundskola och fritidshem inom rektorsområdet, samtliga verksamheter finns på samma skolområde med gemensamma ytor. Din främsta uppgift som rektor är att se till verksamhetens helhet och utveckling genom ett pedagogiskt ledarskap. Tjänsten omfattar ansvar för verksamhet och verksamhetsutveckling, ekonomi och medarbetare samt arbetsmiljöfrågor för medarbetare och elever. Du behöver vara förändringsbenägen.

Samarbete med övriga rektorer och förskolechefer inom kommunen ingår i din yrkesroll och din närmaste chef är för- och grundskolechef. Du sitter stationerad på Lillmons skola tillsammans med skolassistent och i dagsläget består rektorsområdet totalt av ungefär 30 medarbetare.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleutbildning med pedagogisk inriktning och som har erfarenhet av arbetsledande ställning med tidigare ansvar för ekonomi, personalfrågor och administration. Vi ser gärna att du arbetat som lärare sedan tidigare.

Om du har tidigare erfarenhet av arbete som rektor och gått rektorsutbildning ses det som meriterande, dock inte ett krav.

För oss är det viktigt att du ska vara handlingskraftig, kunna initiera och leda utvecklingsarbete, vara lyhörd samt ha förmåga att skapa goda relationer. Vi lägger särskilt stor vikt vid personlig lämplighet och samarbetsförmåga.

Hos oss får du möjligheten att vara med och vidareutveckla en väl fungerande verksamhet för framtida behov.


Anställningens omfattning

Vid behov tillämpar vi provanställning. Tillträde sker enligt överenskommelse.
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   A826639

Gör ansökan

Anställning

Arbetstid: Dagtid.

Övrigt

Tjänsten som rektor omfattas av registerkontroll.

Tjänsten tillsätts under förutsättningar att erforderliga politiska beslut fattas.

Malung-Sälens kommun har tagit ställning till de rekryteringskanaler som skall användas och ifrånsäger sig all kontakt med mediasäljare.