jobb just nu!

Ekonomichef Socialförvaltningen

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Socialförvaltningen ansvarar för arbetet med att skapa social trygghet för barn, ungdomar och vuxna. Målet är att arbeta för att uppnå social uthållighet. Inom socialförvaltningen bedrivs kvalificerat och välutvecklat/framstående socialt arbete. Förvaltningen innehåller både myndighetsutövning och behandlande och stödjande insatser för barn och ungdomar och deras familjer samt för vuxna.

Nu söker vi en Ekonomichef till Socialförvaltningen i Eskilstuna kommun.

Ekonomienheten på Socialförvaltningen består av 6 medarbetare och en ekonomichef. Ekonomichefen ingår i förvaltningens ledningsgrupp och rapporterar direkt till förvaltningschefen.

Arbetsuppgifter

Som ekonomichef inom Socialförvaltningen ansvarar du för arbetet med förvaltningens budget och uppföljning. Du leder, planerar, fördelar och följer upp arbetet inom ekonomienheten som i dagsläget består av sex medarbetare.

I din roll som ekonomichef driver du utvecklingen av de förvaltningsövergripande ekonomiprocesserna och har det strategiska ansvaret inom ekonomiområdet. Vidare genomför du ekonomiska utredningar och ansvarar för att skapa förutsättningar till en god ekonomisk resurshållning och kostnadseffektivitet.

Du är föredragande i nämnden och förvaltningssamverkan gällande ekonomiska frågor. Som ekonomichef är du en del av förvaltningens ledningsgrupp samt ingår i ett nätverk med ekonomiansvariga för kommunens övriga förvaltningar och bolag.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskole- eller universitetsexamen med ekonomisk inriktning. Du har flera års erfarenhet av arbete med kvalificerade ekonomiska frågor på ledningsnivå. Vi ser att du har erfarenhet av arbete i en större organisation och du har förståelse för vad det innebär att arbeta i en politiskt styrd verksamhet. Vi vänder oss till dig som helst har några års erfarenhet av personalansvar och verksamhetsledning. Kunskaper om lagar och regler kopplade till offentlig förvaltning är meriterande och gärna något du har erfarenhet ifrån.

Som ekonomichef ser vi att du har god social och kommunikativ förmåga, du är lyhörd och har ett inkluderande synsätt i ditt ledarskap och förmåga att fatta beslut med gott omdöme. Du har en mycket välutvecklad analytisk förmåga, har öga för detaljer men arbetar med verksamhetens helhet i fokus. Med dina väl utvecklade ekonomiska färdigheter och kunskaper samt personliga mognad har du förmåga att motivera och inspirera dina medarbetare till ett framgångsrikt lagarbete med kvalitativa resultat.

Du kan prioritera, delegera och har ett strategiskt synsätt och har förmågan att se synergier och påverkansfaktorer ur ett brett perspektiv. Du arbetar målinriktat och har förmågan att bryta ner visioner och långsiktiga strategier till konstruktiva och genomförbara planer och delmål.

Flexibilitet, samarbetsförmåga, ett strukturerat arbetssätt och en positiv inställning är andra färdigheter och egenskaper vi värderar högt.

Anställningens omfattning

Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   5581

Gör ansökan

Övrigt

Eskilstuna kommunkoncern är Sörmlands största arbetsgivare. Vi har helhetssyn i vårt samhällsuppdrag och vi gör skillnad varje dag genom att fokusera på goda hållbara möten med invånare, brukare och kunder.

I Eskilstuna finns driv och framåtanda. Vi har under många år bedrivit ett målmedvetet och brett jämställdhetsarbete och är stolta över att ha tilldelats Svenska jämställdhetspriset. Vi är också en av Sveriges miljöbästa kommuner som tänker hållbart i alla led, vi välkomnar olikheter och har modet att gå vår egen väg. Alla 9 000 medarbetare och ledare utvecklas i Modigt medarbetarskap och Modigt ledarskap.

Nu söker vi dig som vill vara med och utveckla Eskilstuna till en ännu bättre stad att bo, leva och verka i. Välkommen att göra skillnad!

Vi ber dig söka tjänsten via länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar. Det är viktigt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den ligger till grund för vårt urval. Om du lämnar in ansökan på annat sätt är det viktigt att du anger annonsens referensnummer.

För att möta morgondagens utmaningar vill Eskilstuna kommunkoncern ha mångfald och välkomnar medarbetare med olika bakgrund. Vi arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet, men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.