Skolkurator

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Tierp är en kommun med en organisation i rätt storlek för dig som vill ha nära till chef, kollegor, politik och kunder. Här finns utrymme för både personlig utveckling och samverkan i organisationen.

Vår kommun erbjuder varierande boendemiljöer, havsnära natur, historia, kultur och god service. Tierp har Stockholm, Uppsala och Gävle inom pendlingsavstånd.

Skolområde 6, Högbergsskolan består av gymnasieskola, anpassad gymnasieskola och vuxenutbildning. På Högbergsskolan går det totalt cirka 1300 elever och det arbetar ungefär 130 personer i skolområdet.

Högbergsskolans gymnasium är en lugn och trygg skola som ligger på 7 minuters gångavstånd från Tierps station. Vi har ett brett utbud av utbildningar. Förutom de tio nationella programmen erbjuder vi ett introduktionsprogram samt spännande profiler och inriktningar. Högbergs anpassad gymnasium har fyra yrkesinriktade nationella program. Det finns också individuella program för elever som behöver en utbildning som är anpassad för de egna förutsättningarna. Samverkan med andra kommunala verksamheter, det lokala och regionala näringslivet och andra externa aktörer är en viktig del av verksamheterna. Högbergsskolan är en mötesplats som genomsyras av glädje, nyfikenhet och tolerans. Arbetsplatsen kännetecknas av engagerade medarbetare som bidrar till kommunens välfärd med sin höga kompetens och goda serviceanda.

Våra värderingar är viktiga och tillsammans arbetar vi för att förverkliga våra värdeord: respekt, ansvar, kundfokus, mod och framtidstro.

Arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta förebyggande och hälsofrämjande samt ingå i skolans elevhälsoteam på Högbergsskolans gymnasium och anpassad gymnasium. Du bidrar med psykosocial kompetens i arbete på individ- grupp- och organisationsnivå i skolan. Det skolsociala arbetet innebär att skapa möjlighet till förändring och utveckling utifrån en helhetssyn.

Exempel på arbetsuppgifter är att genomföra stöd- och motivationssamtal, dels på gruppnivå, dels med enskild elev och eventuellt med elevens vårdnadshavare, sociala utredningar inför mottagande i anpassad gymnasieskola. Vara tillgänglig för rådgivning och konsultation. Medverka i upprättande av förebyggande handlingsplaner. Samordna insatser av social karaktär. Samverka med socialtjänst, ungdomsmottagning, polis etc. Arbeta nära och i verksamheten med våra ungdomar, självständigt och i samarbete med personal, i förebyggande syfte.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har socionomexamen eller likvärdig utbildning. Du bör ha erfarenhet av socialt arbete i skolan. Det är meriterande med påbyggnadsutbildningar inom t. ex motiverande samtal, coaching, eller liknande.

Stor vikt kommer att läggas kring personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Tillträde:   2024-09-02

Tidsbegränsad till: 2025-02-28

6 månader eller längre.

Ansökan

Referensnummer:   C184703

Gör ansökan

Anställning

Arbetstid: Dagtid.

Övrigt

Intervjuer sker löpande.

Vi eftersträvar mångfald där våra medarbetares bakgrund, erfarenheter, kunskaper och personlighet berikar kommunen.

Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.