jobb just nu!

Enhetschef gata

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Öckerö kommun erbjuder ett stimulerande arbete i en utvecklingsinriktad och kreativ skärgårdsmiljö. Öckerö är strategiskt belägen i Göteborgs skärgård mellan Vinga och Marstrand. Kommunikationerna är goda, från Nils Ericsonsplatsen når man Öckerö kommunhus på ca 50 minuter med snabbuss. Kommunen består av tio bebodda öar med drygt 12 500 invånare.

Verksamheten
Samhällsbyggnadsverksamheten är organiserad direkt under kommunstyrelsen. Gatuenheten är en av sju enheter under samhällsbyggnadschefen och har en viktig roll i strävan mot visionen om en levande skärgårdskommun med människan i centrum.

Öckerö kommun och dess samhällsbyggnadsverksamhet står inför stora och spännande utmaningar. Öckerö är en tillväxtkommun där ny infrastruktur ska planeras.

Arbetsuppgifter

Som gatuchef ansvarar du för drift och underhåll av kommunens gator, vägar och GC-vägar.
Du driver investeringsprojekt och deltar i exploateringsprojekt. Du är även beställare mot entreprenörer och genomför olika typer av upphandlingar med stöd av kommunens upphandlare. Som gatuchef har en du en nyckelroll i det arbetet med möjlighet att skapa goda förutsättningar för framtiden.

Du kommer också ingå i samhällsbyggnadsverksamhetens ledningsgrupp där du bidrar till utveckling ur ett helhetsperspektiv och du kommer ha en nyckelroll i vår samhällsbyggnadsprocess där samarbete och samverkan är ledstjärnor.

Kvalifikationer

Du har teknisk högskoleutbildning eller likvärdig akademisk utbildning, alternativt har du skaffat dig motsvarande kunskaper genom flerårig arbetslivsverksamhet i en kommun, som entreprenör eller konsult.

Du ska ha erfarenhet av att leda en driftsorganisation och anläggningsentreprenader.

Som chef och ledare har du stort intresse av att samarbeta, utveckla organisationen och coacha dina medarbetare. Arbetet innebär mycket kontakter med medborgare men också med entreprenörer, myndigheter, politiker, konsulter och andra verksamheter inom kommunen, så det är viktigt att du har mycket god förmåga att kommunicera och att anpassa ditt budskap i förhållande till olika situationer.

Som person är du ansvarstagande, beslutsam och drivande. Du har förmåga att leda, planera och styra en verksamhet. Du är social och gillar att bidra till ett positivt arbetsklimat.
Du förväntas vara en ansvarsfull ledare med vana att arbeta självständigt och att ta initiativ. Du ska kunna inspirera och motivera dina medarbetare till engagemang. Det är viktigt att du kan axla uppgiften att utveckla verksamheten i förenlighet med att samhället utvecklas.

Öckerö kommun förstår vikten av och skapar förutsättningar för medarbetarnas utveckling. Interna och externa kompetensutvecklingsinsatser är självklara delar av verksamheten.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Meriterande:
Erfarenhet av politiskt styrd verksamhet
Arbete i ledningsgrupp
Erfarenhet av upphandling.

B-körkort är ett krav.

Anställningens omfattning

Tillträde enligt överenskommelse
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   Dnr 0068-18

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Anställning

Arbetstid: Dagtid.

Övrigt

Fackliga företrädare
Nås via kommunens växel 031-976200

Har du frågor kring tjänsten och rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta:
Anders Bolin på Chefspoolen, 0732 508805.