jobb just nu!

Fastighetstekniker

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Jokkmokk är en turist- och besöksnäringskommun vid polcirkeln i hjärtat av Lappland. Att arbeta, bo och leva i det norrbottniska inlandet innebär i hög grad att Du aktivt kan utveckla en livsstil som till stor del bygger på trygghet och en verklig upplevelse av orörd natur. I Jokkmokk har Du genuina möjligheter att på ett naturligt och enkelt sätt vidareutveckla Ditt intresse för friluftslivet såsom fiske, jakt, vandring, skoter, skidor m.m. i en fjällnära och rofylld miljö, såväl sommar som vinter.

Samhälls- och Infrastrukturfunktionen bildades år 2015 som en funktion bestående av fem enheter, Gatukontoret, Fastighetskontoret, Matpolen och Städpoolen samt samhällstrateg. Samhälls- och Infrastrukturfunktionen arbetar tillsammans med Jokkmokks Värmeverk AB och AB Jokkmokks hus för att åstadkomma samordningsvinster

Som fastighetstekniker arbetar du med utveckling, drift, skötsel och underhåll av kommunala fastigheter och tillhörande anordningar. Fastighetskontoret har upphandlat ett omfattande projekt med syfte att energieffektivisera och utveckla kommunkoncernens energiförsörjning, lokaler och den egna verksamheten. Den typ av samarbetsavtal som Jokkmokks kommun har upphandlat är en form av OPP (Offentligt Privat Partnerskap) som benämns Fastighetsutveckling eller EPC (Energy Performance Contracting). Projektet drivs i samarbete med Schneider Electric och sträcker sig över flera år.

Arbetsuppgifter

Moderna fastigheter har allt mer avancerade, datorstyrda system för att inomhusklimatet ska vara behagligt, samtidigt som energiförbrukningen ska hållas så låg som möjligt. Som fastighetstekniker ansvarar du för drift, skötsel och underhåll av fastigheter och fastigheternas tekniska system. Det innebär att du ansvarar för att exempelvis värme och ventilation fungerar väl. I jobbet ingår också att sköta värmeväxlare för fjärrvärme, värmepumpar, fläktar och annan teknisk utrustning. I tjänsten kan beredskap ingå enligt beredskapsschema som görs i samarbete med det kommunala bostadsbolaget AB Jokkmokkshus.


Som fastighetstekniker så blir du en av nyckelpersonerna i energiprojektet för att säkerställa besparingar under och efter projektet och du kommer kunna ha en tudelad roll mellan kontor och fältarbete. De administrativa uppgifterna består bland annat av uppföljning av energiförbrukning, underhållsplaner och rondering.

Kvalifikationer

KY utbildning eller det vi bedömer som likvärdiga kunskaper samt kunskaper inom VVS, styr- och reglerteknik, hur systemen ska underhållas, justeras och repareras. Erfarenheter från arbete med och upplägg för renderingar är meriterande. Liknande arbete som fastighetstekniker är meriterande. Som person är du driven, strukturerad och resultatorienterad. Du har även en god datorvana, är positiv inställning, är initiativtagande, lösningsorienterad och engagerad i dina arbetsuppgifter. Du drivs av att finna möjligheter till ökade besparingar och intäkter. Vi kommer att lägga stor vikt på personlig lämplighet. Du är bra på att arbeta självständigt samtidigt som du är bra på att samarbeta med andra.
B-körkort.

Anställningens omfattning

Tillträde efter överenskommelse. Heltid. Provanställning kan bli aktuellt.

Ansökan

Referensnummer:   20/2019

Gör ansökan

Övrigt

Jokkmokks kommun eftersträvar jämn könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald i vår verksamhet. Kunskaper i samiska språket och den samiska kulturen ses som en tillgång. Vår värdegrund syftar till att ange de värderingar som ska genomsyra all verksamhet i Jokkmokks kommun där våra ledord är respekt, lika värde, ansvar, mod, engagemang och kompetens.

Vi undanber oss alla säljsamtal, erbjudanden om jobbannonsering och rekryteringshjälp då vi har interna riktlinjer kring detta,