Är du en kreativ, trygg och relationsbyggande fritidsledare?

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Du kommer att vara en del i Ung fritid som består av flera ungdomsmötesplatser. I Ung Fritid ingår förutom ungdomsmötesplatser Kärnan/Källan LSS verksamhet, fältassistenter och trygghetsvärdar. I ditt arbete så behöver du vara både snabbtänkt och flexibel då det är ett aktivt jobb. Det kan uppstå situationer som kräver att du har förmågan att ställa om snabbt och se nya lösningar och samtidigt behålla lugnet. Din placering kommer i första hand att bli på västra området och du kommer att ha din utgångspunkt därifrån, västra området är ett mångkulturellt område med stort driv och engagemang bland de boende och civilsamhället. Placering kan eventuellt ändras på sikt.

Självklart lockar vår värdegrund dig!
- Jag finns här för Borlängebon
- Jag gillar utmaningar
- Jag möter varje människa med öppenhet

Arbetsuppgifter

Som fritidsledare i Ung Fritid så förväntas det av dig att du är engagerad och har kunskap och kompetens i ungdomsfrågor och ungdomsinflytande. Du ska ha ett intresse för att lyssna in idéer, influenser och behov hos Borlänges unga. Vi vill att du har ett coachande förhållningssätt som för oss betyder att du har tilltro till unga och kan motivera dem till att forma deras egen fria tid. I det arbetet innebär det att stötta de unga i deras driv och att stärka deras empowerment.

I tjänsten kommer du att möta många unga med olika bakgrunder så det är av vikt att du känner dig trygg i din roll som fritidsledare. I arbetet kommer du bland annat att komma i kontakt med frågor som rör integration, utanförskap och kulturell mångfald. Vi ser gärna att du besitter en god förmåga att bygga ett brett kontaktnät och skapa kanaler som ger goda förutsättningar för bred samverkan och samarbete mellan olika aktörer.
Vanligt förekommande arbetsuppgifter är att, utöver att driva en öppen mötesplats, arbeta uppsökande, stötta och stödja unga i deras projekt, aktiviteter och ungdomsföreningar, nätverka och driva utveckling inom verksamheten. Kvälls- och helgarbete på mötesplatser ingår i tjänsten.

Kvalifikationer

För tjänsten krävs att du har fritidsledarutbildning eller annan likvärdig utbildning, alternativt lång erfarenhet av ungdomsarbete som av arbetsgivaren kan bedömas likvärdigt.

Då vi i Borlänge kommun värdesätter ungas drivkraft är det meriterande om du har kunskap om föreningsbildande/drivande via Fritidsforum, Svenska Settlementförbundet eller annan förening och om du har utbildning eller erfarenhet av att arbeta med ett coachande förhållningssätt. Borlänge kommun möter varje människa med öppenhet och om du har utbildning inom HBTQIA, utanförskap och inkludering ses även det som meriterande. Vidare ses det också som meriterande om du har digital kompetens, är flerspråkig, har kunskap inom LSS verksamhet samt tidigare har arbetat inom offentlig sektor.

Körkort behörighet B, manuell växellåda, är ett krav.

Känner du igen dig i den här beskrivningen och känner att du vill vara med och göra skillnad för unga i Borlänge?
Då ska du söka den här tjänsten!

Anställningens omfattning

Tillträde snarast.

Ansökan

Referensnummer:   A1069981

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Anställning

Arbetstid: Schema.
Dag och kväll.

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Borlänge kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via länken digitalt och inte på annat sätt.

Välkommen med din ansökan!

ANNONSSÄLJARE OCH KANDIDATFÖRMEDLINGSFÖRETAG UNDANBEDES VÄNLIGT MEN BESTÄMT!

Om du har frågor om ansökan, kontakta Vismas telefonsupport på tel 0771-693 693.