Brandingenjör

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Höglandets räddningstjänstförbund (HRF) samordnar Nässjö och Vetlanda kommuners trygghet och säkerhet. Vårt huvuduppdrag är att se till så att olyckan aldrig händer och utgångspunkten för detta arbete är vårt handlingsprogram för skydd och säkerhet. Vi förebygger problem över hela hotskalan och vi arbetar självklart också med under och efterskedet vid en händelse.

Arbetsuppgifter

Vågar du tänka nytt och annorlunda? Hos oss har du möjlighet att utvecklas. Här har du många kollegor men ändå känslan av en mindre räddningstjänst.

Vi på Höglandets räddningstjänstförbund jobbar vi för en trygg och säker miljö för våra 60 000 medborgare i Vetlanda och Nässjö kommuner. Totalt är vi runt 225 medarbetare och vi har brandstationer på elva orter.

Inom förbundet finns fem funktioner och vi söker nu dig som är brandingenjör till funktionen myndighet. Här du möjlighet att vara placerad i Nässjö eller Vetlanda. Två städer som utvecklas, där välkända butiker, skolor och idrott ligger precis runt knuten.

Som brandingenjör hos oss har du ett kombinerat uppdrag, där du jobbar både operativt och förebyggande. Har du ett specialintresse? Här har du möjlighet att specialisera dig och samtidigt ha ett större perspektiv. Du är en del i det som händer, utan att vara involverad i allt.

Ditt arbete är varierande. När du arbetar med tillstånd och tillsyn träffar du på allt från den stora industrin med robotar till den lilla verkstaden. Operativt jobbar du som insatsledare, där du har möjlighet att åka på många larm.

Du jobbar bland annat med:
• tillsyn enligt LSO, lagen om skydd mot olyckor
• tillsyn och hantering av tillstånd enligt LBE, lagen om brandfarlig och explosiv vara
• risk- och sårbarhetsanalyser

Som person behöver du ha lätt för att anpassa dig och kunna möta människor i olika situationer. Du behöver kunna tänka klart även i pressade lägen.

Du kan välja att vara placerad i Nässjö eller Vetlanda, med viss möjlighet till distansarbete. Om du är placerad i Vetlanda så har du beredskap och är du placerad Nässjö har du jour på stationen.

Tjänsten kan innebära säkerhetsklassning.

Kvalifikationer

• Vi söker dig som är högskoleutbildad brandingenjör, med påbyggnadsutbildning i räddningstjänst för brandingenjör från MSB.

• Vi ser gärna att du erfarenhet av något år inom yrket, gärna från kommunal räddningstjänst.

• Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

• Det är meriterande om du har läst riskhantering.

• B-körkort.

Anställningens omfattning

• Tillträde enligt överenskommelse.
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   A1213104/2023

Gör ansökan