Lokalförsörjningsstrateg/Projektledare

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Höör ligger mitt i Skåne, har goda tågförbindelser, vacker natur, snart 17 000 invånare och en stadig befolkningsökning. Med omkring 1200 anställda är Höörs kommun den största arbetsgivaren. Många av våra medarbetare pendlar hit.

Som medarbetare i Höörs kommun får du möjlighet att arbeta i en organisation som ständigt utvecklas. Vi sätter stort värde på bemötande och hjälps åt att skapa god arbetstrivsel genom en öppen och konstruktiv dialog, respekt och tolerans gentemot kollegor och medborgare. Hög serviceanda, professionalitet och engagemang utmärker vår organisation.

Arbetsuppgifter

Höörs kommun växer och behovet av verksamhetslokaler är stort. Vi söker nu en lokalförsörjningsstrateg som kan hjälpa oss att säkerställa en långsiktig och effektiv lokalförsörjning. Tjänsten är nyinrättad och har en central roll i utvecklingen av vårt lokalförsörjningsarbete.

En av huvuduppgifterna blir att samordna och strukturera kommunens arbete med strategisk lokalresursplanering. Du analyserar verksamheternas lokalbehov och följer upp lokaleffektivitet och ansvarar för att utveckla och samordna lokalförsörjningsprocessen. I rollen upprättar du kommunövergripande lokalförsörjningsplaner och ansvarar för att optimera kommunens nytta vid lokalförändringar. Du har ett särskilt ansvar för omvärldsbevakning inom området och då särskilt den lokala fastighetsmarknaden.

Du kommer att utreda och ansvara för lokalfrågor både på kort och på lång sikt. Du arbetar med anskaffning och avveckling av kommunens lokaler och gruppbostäder, förhandlar hyresvillkor samt ger stöd i övriga juridiska, tekniska och ekonomiska lokalfrågor.

Merparten av våra verksamhetslokaler ägs av vårt helägda kommunala fastighetsbolag, HFAB. Du blir kommunens huvudsakliga kontaktyta gentemot fastighetsbolaget och kommunens projektledare i nybyggnads- och ombyggnadsprojekt. Du driver projekten framåt i nära samarbete med fastighetsbolagets projektledare. Kommunen samordnar och prioriterar projekten genom Strategiska lokalberedningen, som är vårt forum för verksamhetsövergripande lokalsamordning och prioritering. Du sammankallar strategiska lokalberedningen och genomför förstudier som underlag för besluten. Du bereder projekt och förslag inför beslut i kommunstyrelsen.

Vi ser gärna att du har ett bredare intresse för projektstyrning, och kan bidra i arbetet med att utveckla kommunens projektarbetskultur, dels i lokalförsörjningsfrågor men även i andra typer av projekt.

Du har också mer operativa uppgifter då du har hand om hyreskontrakten för kommunens lokaler både dem vi hyr av vårt eget fastighetsbolag och dem vi hyr av andra hyresvärdar. Du fungerar som arbetsledare för en fastighetsförvaltare som har hand om vissa löpande driftsfrågor.

Arbetet innebär mycket samverkan och kontakter med kommunens olika verksamheter samt externa aktörer. Det är viktigt att du har förmåga att sätta dig in i verksamheternas utmaningar och att du också kan se helhetslösningar på kommunövergripande nivå.

Kvalifikationer

Vi söker dig med högskoleutbildning med inriktning mot fastighetsekonomi, samhällsbyggnad eller annan utbildning som tillsammans med erfarenhet kan anses likvärdig. Du har flera års erfarenhet av att arbeta med strategiska frågor inom fastighetsområdet, god förhandlingsvana och projektledningserfarenhet.

Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta i en politiskt styrd organisation. Då arbetet innebär många kontakter såväl internt som externt trivs du i en central roll där du samverkar med andra och där din förmåga att bygga förtroendefulla relationer kommer väl till pass. Du är självständig och bra på att driva och leda processer. Du har god kommunikativ förmåga och behärskar svenska språket väl både muntligt och skriftligt. Du är analytisk, har helhetsperspektiv och förmåga att arbeta både strategiskt och operativt. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

B-körkort är ett krav.

Anställningens omfattning

Efter överenskommelse.
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   21/21

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Anställning

Arbetstid: Dagtid.

Övrigt

Tjänsten kommer att tillsättas under förutsättning att erforderliga politiska beslut fattas samt att den inte behöver tas i anspråk för internt bruk.

Vi tillämpar löpande urval.

Som anställd i Höörs kommun har du friskvårdspeng som anställningsförmån, vidare tillämpar vi rökfri arbetstid.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.