Förskollärare, Pinnhagens förskola

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

I Sandvikens kommunala förskolor gör vi varandra bättre!
Vi arbetar med ett systematiskt kvalitetsarbete med höga förväntningar på alla. Du som medarbetare har en nyckelroll. Med kompetens och engagemang arbetar vi tillsammans för att varje barn ska känna trygghet och glädje för ett lustfyllt lärande i förskolan. Här ska det vara härligt - roligt- spännande att vara!
Hos oss får du som medarbetare tillgång till:
- fria pedagogiska måltider
- egen arbetsdator
- schemalagd pedagogisk utvecklingstid
- digital lärplattform
- digitala stödsystem för systematiskt kvalitetsarbete
- möjlighet till semesterväxling till fler semesterdagar
- friskvårdsbidrag
- Pulsen, en av Sveriges bästa personalföreningar

Dessutom får du ta del av ett strukturerat förvaltningsgemensamt värdegrundsarbete och du får arbeta i en lagom stor kommun där du är delaktig i besluten.

Förskolan ligger centralt i Sandviken, med korta avstånd till både skog, natur och centrum. Vi utnyttjar närheten till naturen året runt och använder oss också av folkbibliotekets utbud.

Förskolan har 4 avdelningar med plats för barn i åldrarna 1-5 år. Pinnhagens förskola samarbetar med specialpedagog, tal och språk samt pedagogisk utvecklare. Vi har en egen kock som lagar mat med hälsosam inriktning från grunden. Råvarorna är i stor omfattning ekologiska och närproducerade samt färska grönsaker anpassade efter årstiderna. Ett samarbete finns även med Sandvikenhus som sköter våra vaktmästerisysslor.

Arbetsuppgifter

Vi söker en person som är självgående, stabil och förtroendeingivande som samtidigt har god förmåga att samarbeta och skapa relationer. En person som tar initiativ, sätter igång aktiviteter och uppnår resultat samt har en positiv inställning till sitt arbete.

Vi erbjuder dig arbete i en verksamhet där arbetslagen ges förtroende att arbeta självständigt mot uppsatta mål och du har ett nära samarbete med biträdande rektor med korta beslutsvägar.

Lite bättre varje dag!
I det dagliga arbetet är pedagogisk dokumentation och reflektion ett naturligt inslag, för att systematiskt kvalitetssäkra verksamheten. I arbete på förskolan omsätter du läroplanens intentioner, vilket blir tydligt i undervisningen med barnen. Du utgår från barnens intressen, nyfikenhet, initiativ och omsätter det till målstyrda processer där barnens lärande är i fokus.

Ha kul på vägen!
Barnens inflytande och delaktighet har en central roll i arbetet vilket innebär att du tillsammans med barnen och kollegor, reflekterar och analyserar lärprocesser, arbetsmetoder och pedagogernas förhållningssätt. I ditt förhållningssätt vågar du tillsammans med barn och medarbetare prova nya metoder och verktyg.

Vi gör varandra bättre!
Vi ser personlig utveckling som en viktig del inom förskolans utvecklingsområde, att få inspirera och inspireras av medarbetare.

Kvalifikationer

Låter denna tjänst intressant? Vi söker dig som:
- har förskollärarexamen och är legitimerad förskollärare. Vi ser gärna nyutexaminerade sökande.
- har ett positivt förhållningssätt i mötet med människor och visar ett stort engagemang.
- har kunskaper om förskolans styrdokument och i pedagogisk dokumentation.
- har IT-kompetens och använder datorn som ett pedagogiskt verktyg i det dagliga arbetet.
- är förändringsbenägen och utvecklingsbar med fokus på lösningar.

Meriterande är även om du har erfarenhet av TAKK och/eller AKK.

Goda kunskaper i svenska språket, både muntligt och skriftligt.
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan

Anställningens omfattning

Tillträde: Omgående eller enligt överenskommelse.

Tidsbegränsad till: 2022-12-31, möjlighet till ev. förlängning finns.
3-6 månader.

Ansökan

Referensnummer:   809-22

Gör ansökan

Övrigt

I ditt arbete hos oss får du möta människor och uppleva glädjen i att göra skillnad. Tillsammans gör vi varandra bättre varje dag och gör Sandviken till en attraktiv plats att arbeta, leva och växa i. En plats där vi känner oss hemma och där det är enkelt att trivas mitt ibland natur, kultur, idrott och upplevelser.

Är du nyfiken på att läsa mer om Sandvikens kommun som arbetsgivare och hur det är att arbeta hos oss? Besök gärna vår webbplats https://sandviken.se/arbete-och-karriar

Information till rekryteringskonsulter och annonssäljare:
Sandvikens kommun gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.