jobb just nu!

Lärare till Introduktionsprogrammen Sva, Ma, En

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Introduktionsprogrammen består av fyra program och tillhör Borlänge gymnasieskola.
Programmen har olika syften och delvis olika innehåll. De har alla gemensamt att de ska leda till fortsatta studier eller underlätta för ungdomar att etablera sig arbetsmarknaden. Introduktionsprogrammen ska tillgodose de olika behov som eleverna utan behörighet till nationella program har. Ett viktigt fokusområde i verksamheten är mångfald och inkludering eftersom en stor del av våra elever kommer från annan språklig bakgrund. Introduktionsprogrammen är förlagd på Hagagymnasiet
Vi arbetar i två olika arbetslag där eleverna är indelade utifrån sina studier i svenska eller svenska som andraspråk. Vi undervisar oftast i bägge lagen, och ett gott samarbete finns.
Hos oss kommer du till en kompetent och välutbildad arbetsgrupp. Flera av oss har lång erfarenhet av att jobba med den här elevkategorin och vi har en god mix av behöriga lärare, studiehandeledare etc.

Självklart lockar vår värdegrund dig!
- Jag finns här för Borlängebon
- Jag gillar utmaningar
- Jag möter varje människa med öppenhet

Arbetsuppgifter

Du ska i nära samarbete med arbetslagen inom introduktionsprogrammen arbeta med ämnet Sva eller matematik/engelska.
Du handleder elever i grupp och samarbetar med studiehandledare som ingår i arbetslaget. Uppföljning och samtal med elever och föräldrar är en viktig del av arbetet och vi arbetar i mentorspar i varje undervisningsgrupp.
Vi värdesätter goda kunskaper inom IT då våra elever disponerar en egen dator för sina studier. Vi använder Unikum och Teams i det dagliga arbetet.

Kvalifikationer

Vi söker en legitimerad lärare med utbildning i svenska som andraspråk riktad mot 7-9 grundskolan alt gymnasieskolan med utbildning i Sva 90 hp. Vi ser gärna att du har utbildning i ytterligare ett ämne.
Vi söker också en legitimerad lärare med utbildning i matematik/engelska eller no-ämnen riktad mot 7-9 grundskolan alt gymnasieskolan.
Meriterande för båda tjänsterna är om du också har erfarenhet av att arbeta med elever på introduktionsprogram samt nyanlända invandrarelever. Ett stort intresse och insikt om hur ungdomar med invandrarbakgrund eller annan trasslig skolproblematik och deras livsvillkor är en viktig förutsättning. Du ska tillsammans med eleverna kunna planera för lärande och utveckling samt analysera och utvärdera arbetet. Erfarenhet krävs.

Det är dock möjligt att söka tjänsterna om du har en 1-7 lärarutbildning pga elevernas olika kunskapsnivåer.

Anställningens omfattning

Tillträde:   2021-01-07

Tidsbegränsad till: 2021-06-17

Tjänsterna tillsättes under förutsättning att erforderliga beslut fattas.

Ansökan

Referensnummer:   A983017

Gör ansökan

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Borlänge kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via länken digitalt och inte på annat sätt.

Du som kallas på intervju ska medföra vidimerade kopior på examensbevis, tjänstgöringsintyg och om legitimation krävs, även denna.

Välkommen med din ansökan!

ANNONSSÄLJARE OCH KANDIDATFÖRMEDLINGSFÖRETAG UNDANBEDES VÄNLIGT MEN BESTÄMT!