Behandlingsassistent

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Enköpings kommun är arbetsplatsen för dig som vill vara med och skapa det långsiktigt goda samhället. Här får du möjlighet till personlig utveckling samtidigt som du får chansen att göra verklig skillnad för alla som lever och verkar i Enköping. Vi förutsätter att du är kompetent, vetgirig och redo att axla ett stort ansvar. Vilka goda idéer vill du vara med och förverkliga?

Vill du veta mer om oss som arbetsgivare? Titta in på vår jobbsida: https://jobb.enkoping.se

Arbetsuppgifter

Öppenvård vuxen tillhör Socialförvaltningen i Enköpings kommun som består av öppenvårdsmottagning, stödboenden, samsjuklighetsboende, uppsökande verksamhet samt en verksamhet för arbetsträning/sysselsättning.

Vi söker dig som har intresse och engagemang för målgruppen! Vi är i behov av timvikarier till våra två stödboenden och uppsökande verksamhet.

Personalgruppen består av sju behandlingsassistenter, en teamledare som vägleder medarbetarna i det dagliga arbetet samt en verksamhetsansvarig avdelningschef.

Som behandlingsassistent kommer du att möta de klienter vi arbetar med inom öppenvården, både på våra stödboenden samt i klienternas egna lägenheter. Vår målgrupp är i huvudsak personer med missbruks- och beroendeproblematik.

I dina arbetsuppgifter ingår det att tillsammans med dina kollegor samt enskilt arbeta med motivations- och förändringsarbete i kombination med socialt stödjande insatser. Tillsammans med övrig personal ansvarar du för att skapa en stabil och trygg miljö för klienterna.

Vi arbetar utifrån uppdrag från Socialförvaltningens myndighetsdel med utgångspunkt från klientens vårdplan. I arbetet ingår att insatser och aktiviteter kontinuerligt följs upp och dokumenteras i vårt journalföringssystem vilket ställer krav på god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift i det svenska språket.

Du har kontakt med klientens nätverk och nära samarbete med handläggare och andra samverkansaktörer inom missbruks- och beroendevården. Öppenvården arbetar integrerat vilket innebär att samtliga medarbetare på hela öppenvården arbetar tillsammans för att möta medborgarnas behov. Samtliga personalresurser på Socialförvaltningen är organiserade under en och samma verksamhetschef.

Arbetstiderna innebär tjänstgöring dag, kväll och helg.

Kvalifikationer

B-körkort är ett krav för tjänsten då bilkörning ingår.

Utbildning till behandlingsassistent, socialpedagog eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.

Erfarenhet av psykosocialt behandlingsarbete med inriktning missbruk- och beroendeproblematik.

Utbildning i MI, CRA och KBT är meriterande.

Som person är du trygg, stabil och har självinsikt. Ser relationer i sitt rätta perspektiv, skiljer på det personliga och professionella. Förhåller dig på ett sätt som är anpassat till situationen.

Du besitter god samarbetsförmåga. Relaterar sig till andra på ett lyhört och smidigt sätt. Lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt.

Har god empatisk förmåga. Har förmåga att sätta sig in i någon annans perspektiv eller situation utan att ta över personens känslor.

Du är självgående och tar ansvar för dina arbetsuppgifter.


Anställningens omfattning

Tillträde enligt överenskommelse. Intervjuer kan komma att ske löpande innan ansökningstidens slut.
3-6 månader.

Ansökan

Referensnummer:   C51978

Gör ansökan

Övrigt

Varmt välkommen med din ansökan!
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via länken för ansökan.

Har du frågor om systemet eller hur du ska göra din ansökan, kontakta Visma Recruit på 0771-693 693.

Dina ansökningshandlingar omfattas av offentlighetsprincipen och kan därför komma att lämnas ut som allmän handling efter en sekretessprövning. Vill du veta mer om hur Enköpings kommun generellt sett hanterar personuppgifter och vilka rättigheter du har kan du läsa mer på enkoping.se/personuppgifter.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Det är av yttersta vikt att kunder och klienter inom vård- och omsorgsförvaltningens och socialförvaltningens verksamheter kan känna trygghet i det arbete som kommunen utför. Därför måste du visa upp ett utdrag från belastningsregistret innan erbjudande om anställning. Handläggningstiden för ett utdrag är cirka tre veckor och du beställer det själv via polisens webbplats. Beställ gärna utdraget samtidigt som du skickar in din ansökan så att du har allting klart om du går vidare i rekryteringsprocessen. Har du redan ett utdrag får det inte vara äldre än ett år. Beställ ditt utdrag från belastningsregistret på polisens webbplats.