jobb just nu!

Undersköterskor till ordinärt boende

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Vård- och omsorgsförvaltningen har under vård- och omsorgsnämnden det samlade ansvaret för vård, omsorg och stöd till äldre och personer med funktionsnedsättning. Förvaltningen är organiserad i biståndskontor, utförare och fem stabsenheter ekonomi, HR, kvalitet, utredning samt nämnd- och ledningskansli.

Område ordinärt boende ansvarar för hemtjänst, larm- och nattpatrull, dagverksamhet för personer med demenssjukdom och den förebyggande verksamheten. Området är under ständig förändring samt utveckling och under kommande år kommer bland annat nya moderna arbetssätt, välfärdsteknologi, strategisk kompetensförsörjning och evidensbaserad praktik att vara några av de områden som vi arbetar extra intensivt med.

Vi erbjuder de som beviljats hemtjänst en personlig omvårdnad som utformas efter deras behov och utförs tillsammans med brukaren. Vi arbetar utifrån ett socialt synsätt där brukaren sätts i fokus och dennes förmågor och resurser tas tillvara. Vi är angelägna om att vara lyhörda och respektera personlig integritet då vi arbetar i brukarens hem.

Arbetsuppgifter

Hemtjänstområde Väster och Gredby har ett utökat behov av nya kollegor. Är du engagerad, flexibel och vill göra skillnad för människor? Då ska du söka en tjänst hos oss!

Inom hemtjänsten arbetar vi utifrån varje brukares enskilda behov och vår huvudsakliga uppgift är att ge brukaren en meningsfull, trygg och aktiv vardag. Vi hjälper till med alla vardagsuppgifter som exempelvis att laga frukost, gå promenad, utföra enklare hushållssysslor samt personlig hygien så som dusch och intimhygien (gäller både män och kvinnor). Arbetet innebär ett stort ansvar då du möter brukaren i deras egna hem. En viktig arbetsuppgift är att dela ut medicin till våra brukare. För att få göra detta behöver du genomgå ett kunskapsprov hos sjuksköterskan, vilket är ett krav för tjänsten. Viktigt för oss är även att följa de hygienriktlinjer som finns. Vi tillhandahåller arbetskläder och arbetsmaterial som behövs när du är hos brukaren.

Hos oss kommer du arbeta på schemalagd arbetstid dag, kväll och helg.

Kvalifikationer

Vi ser att du har en slutförd utbildning som motsvarar behörighet som undersköterska, alternativt att du blir klar med din utbildning inom kort. Det är meriterande om du har erfarenhet av omvårdnadsarbete inom äldreomsorgen och vi ser gärna att du har erfarenhet inom hemtjänsten.

Ett krav för tjänsten är att du har grundläggande IT-kunskaper och kan använda datorn som ett verktyg i ditt arbete. Gärna att du har tidigare erfarenhet av att jobba i VIVA eller liknande system. Du behöver ha körkort och kunna cykla, eftersom brukarna bor i sina egna hem. Du behöver även kunna vistas i miljöer där rökning och/eller husdjur kan förekomma. För att undvika missförstånd behöver du kunna uttrycka dig obehindrat på svenska i tal och skrift.

De formella kraven är viktiga, men för oss är det också viktigt hur du är som person. För att kunna arbeta och trivas hos oss behöver du vara självständig och kunna ta stort eget ansvar. Du har ett positivt förhållningssätt och servicekänsla samt en förståelse och respekt för brukarens behov. Du behöver vara en person med stort engagemang för målgruppen och alltid ha brukaren i fokus och utgå från dennes behov. I våra arbetsgrupper ställer vi upp för varandra och därför söker vi dig som är en lagspelare och som har lätt för att samarbeta.

Välkommen med din ansökan!

Anställningens omfattning

Tillträde omgående eller enligt överenskommelse.
Heltid (RÖS)
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   5449

Gör ansökan

Anställning

Dag, kväll och helg

Övrigt

Eskilstuna kommunkoncern är Sörmlands största arbetsgivare. Vi har helhetssyn i vårt samhällsuppdrag och vi gör skillnad varje dag genom att fokusera på goda hållbara möten med invånare, brukare och kunder.

I Eskilstuna finns driv och framåtanda. Vi har under många år bedrivit ett målmedvetet och brett jämställdhetsarbete och är stolta över att ha tilldelats Svenska jämställdhetspriset. Vi är också en av Sveriges miljöbästa kommuner som tänker hållbart i alla led, vi välkomnar olikheter och har modet att gå vår egen väg. Alla 9 000 medarbetare och ledare utvecklas i Modigt medarbetarskap/ledarskap och Modiga idéer.

Nu söker vi dig som vill vara med och utveckla Eskilstuna till en ännu bättre stad att bo, leva och verka i. Välkommen att göra skillnad!

Vi ber dig söka tjänsten via länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar. Det är viktigt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den ligger till grund för vårt urval. Om du lämnar in ansökan på annat sätt är det viktigt att du anger annonsens referensnummer.

För att möta morgondagens utmaningar vill Eskilstuna kommunkoncern ha mångfald och välkomnar medarbetare med olika bakgrund. Vi arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet, men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.