jobb just nu!

Räddningstjänsten söker en samordnare inom teknisk service

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Höör ligger mitt i Skåne, med goda tågförbindelser, 16 750 invånare och en stadig befolkningsökning. Med omkring 1200 anställda är Höörs kommun den största arbetsgivaren. Många av våra medarbetare pendlar hit.

Höör och Hörby kommun har tillsammans drygt 33 000 invånare och ligger mitt i Skåne, på gränsen mellan slättlandskapet och skogsbygden. Här finns närheten till hela Skåne, goda kommunikationsmöjligheter, en omväxlande natur och rikt kultur- och fritidsliv, vilket gör Höör och Hörby till eftertraktade kommuner att bo och arbeta i. Höör och Hörby kommun samverkar kring Räddningstjänst, Trygghet och säkerhet samt Krisberedskap. Vi avser att förstärka organisationen och söker därför en samordnare inom teknisk service. Organisatoriskt kommer tjänsten som samordnare inom teknisk service att vara placerad på Räddningstjänsten Skånemitt. Närmaste chef är räddningschefen.

Arbetsuppgifter

I rollen som samordnare förväntas du i stor utsträckning kunna bidra med en god operativ arbetsförmåga genom en effektiv hantering av våra fordon samt räddningsmaterial. En del av arbetet innebär därför att skapa goda servicerutiner, genomföra inköp och upphandlingar samt bidra till en ekonomisk medvetenhet kring kostnader för fordon och materiel.

Du bidrar till vårt operativa arbete genom din goda kunskap om fordon och material som medför att räddningstjänstens material och fordon har en hög funktionalitet. Vidare vill vi att du bidrar med ett modernt synsätt där de tekniska lösningarna för att genomföra räddningsinsatser präglas av enkelhet. Som samordnare kommer du därför att ha ett nära samarbete med vår operativa ledning samt kompetensutvecklingsteam.

Konkreta arbetsområden är:

• Inköp av fordon, material, utrustning och beklädnad
• Omvärldsbevaka och följa den tekniska utvecklingen inom räddningstjänstområdet
• Skapa och vidmakthålla rutiner för service och underhåll
• Genomföra förekommande service och underhåll av fordon och material, inklusive uppdateringar av fordonsdatorer, kommunikationsutrustning samt ledningsstöd
• Kontaktperson i fastighetsfrågor
• Ekonomisk uppföljning, kontering av fakturor

Vår ambition är att vara tillgängliga och professionella gentemot samverkande myndigheter, leverantörer och samverkanspartners inom vårt kompetensområde. Tjänsten innebär därför en del externa kontakter i syfte att utveckla relationer samt omvärldsbevaka.

Kvalifikationer

Vi ser att du har dokumenterad teknisk erfarenhet av liknande tjänster. Vi ser även att du har en utbildning inom området som arbetsgivaren bedömer lämplig alternativt lång arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer som tillräcklig.

Du kan driva och utveckla ditt arbete självständigt samt har en god förmåga att planera och genomföra dina arbetsuppgifter. Du är systematisk och har en utvecklad känsla för ordning och reda samtidigt som du är nyfiken på utveckling och förbättring. Att du är en duktig relationsbyggare med externa leverantörer och att du kan samarbeta med dina kolleger är också viktiga förmågor. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet från räddningstjänsten.

Du har C-körkort, god datorvana samt god förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift.

Tjänsten kan komma att anpassas baserat på din bakgrund och erfarenhet.

Anställningens omfattning

Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan

Referensnummer:   24/20

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Anställning

Arbetstid: Dagtid.

Övrigt

Tjänsten kommer att tillsättas under förutsättning att erforderliga politiska beslut fattas samt att den inte behöver tas i anspråk för internt bruk.

Vi tillämpar löpande urval vilket innebär att vi kan kalla till intervju innan ansökningstiden har gått ut. För att minska risken för smittspridning (Covid-19) kommer den övervägande delen av intervjutillfällena att genomföras via virtuella möten (Skype eller motsvarande).

Som anställd i Höörs kommun har du friskvårdspeng som anställningsförmån, vidare tillämpar vi rökfri arbetstid.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.