Gymnasiechef till Hälsinglands Utbildningsförbund

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Hälsinglands Utbildningsförbund är ett kommunalförbund som bildats av Bollnäs, Nordanstig och Söderhamns kommuner med uppdrag att möta studerandes efterfrågan på utbildning med bredd och kvalitet.

Förbundets arbete ska kännetecknas av att vara en motor för tillväxt, mäklare av utbildning och mötesplats för utveckling. Vi driver gymnasie- och vuxenutbildningar för kommunernas invånare, samt ger möjlighet till yrkeshögskola och distansstudier på högskola och universitet.Vi erbjuder också uppdragsutbildningar till företag och organisationer samt möjligheter för forskning och utveckling.

Nu söker vi en gymnasiechef som kan leda Utbildningsförbundets gymnasieskolor in i framtiden!

Förbundet organiseras med totalt elva (11) rektorsområden (Ro) och inom gymnasie- och gymnasiesärskoleverksamheten är det (7) Ro. Inom verksamheten finns också ett elevboende som leds av enhetschef. Vi erbjuder samtliga nationella studieförberedande och yrkesförberedande programmen samt lärling.
Respektive gymnasie-/gymnasiesärskola har sina egna profiler, lokal anknytning och är lokaliserade inom de olika kommunerna samtidigt som man har fördelarna av ett gemensamt förbund. Sammanlagt har vi ca 1300 gymnasieelever, ca 3000 vuxenelever och 430 medarbetare inom förbundet.

För jobbet som gymnasiechef krävs mod, beslutsamhet, driv och ett tillitsbaserat ledarskap som gör att verksamheten fortsätter att utvecklas och når höga resultat ifrån redan stabil nivå.

Du ska vilja arbeta i en dynamisk miljö där vi prioriterar elevernas resultat parallellt som vi arbetar för att växla upp inför framtiden.

Känner du igen dig i beskrivningen, har liknande uppdrag i dag eller känner dig mogen att ta nästa steg, ser vi verkligen fram emot att höras vidare!

Arbetsuppgifter

Tillsammans med rektorerna ska du både kunna driva och utveckla gymnasieskolorna in i framtiden samtidigt som du ska ta väl hand om det som redan är uppbyggt. Jobbet kräver samarbetsförmåga både inom ditt verksamhetsområde likväl som med andra verksamheter. Ditt driv tillsammans med ditt tillitsbaserade ledarskap ger din verksamhet möjlighet att fortsätta utvecklas.

Som gymnasiechef är du ansvarig för gymnasierna vilket innebär att du samordnar verksamhetens sju rektorer och en boendechef med personalansvar. Du initierar och följer upp utvecklingen för att nå bättre måluppfyllelse, stöttar rektorerna i uppdragen och samarbetar med verksamhetsområde vuxenutbildning. Du ingår i ledningen för Utbildningsförbundet och rapporterar till förbundschefen. Respektive rektor har budget och arbetsmiljöansvar och du stödjer inom områdena med din kompetens och erfarenhet. Inom närmaste åren räknar vi med att växa, både inom förbundet, och inom gymnasieverksamheten. Du ges stort mandat att ta skolorna med på denna resa! Du har stark närvaro i rektorsgruppen, är modig och samtidigt trygg, rak och kommunikativ och har erfarenhet av att leda chefer och stödja utifrån deras olika roller. Vidare har du vana vid att arbeta i komplexa miljöer med många intressenter och kan axla både operativa och strategiska frågor.
Du kommer till en erfaren och entreprenöriell rektorsgrupp som har erfarenhet av och vilja att både utveckla och driva sin respektive skola.


Kvalifikationer

Vi ser att du behöver ha erfarenhet av att leda andra chefer samt av arbete i gymnasieskola. Du ska ha lätt för att uttrycka dig i tal och skrift och vara en bra kommunikatör. Du har högskoleexamen med pedagogisk inriktning, gärna rektorsprogrammet. Det är meriterande med ytterligare annan ledarutbildning. Du är tydlig och har lätt för att samarbeta samt att skapa förtroendefulla relationer. Du är tydligt mål- och resultatinriktad.

Meriterande är att du också har erfarenhet av att självständigt producera olika kvalitetsrapporter utifrån din verksamhet.

Eftersom gymnasieskolorna är placerade på olika orter behöver du ha körkort.

Anställningens omfattning

Tillträde i september alternativt enligt överenskommelse.

Urval och intervjuer kan komma att påbörjas före ansökningstidens slut. Vi ser därför gärna att du snarast inkommer med din ansökan!

Ansökan

Referensnummer:   A1123059

Gör ansökan

Övrigt

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen.

Varmt välkommen med din ansökan!