Lärare till grundskolan i Vadstena

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Vadstena är en attraktiv kommun belägen på den vackra Östgötaslätten, med utsikt över Vättern. Här finns en unik historisk miljö med anor från medeltiden. Kommunen har cirka 7.500 invånare och erbjuder hög kvalitet på kommunal service, bra boende och fantastiska kultur- och naturupplevelser. Helt enkelt en plats man längtar till. Vadstena kommun är en av kommunens största arbetsgivare med 600 medarbetare inom ett hundratals yrken.

Nu söker vi lärare i åk 1–6 till både Katarinaskolan och Sankt Persskolan i Vadstena!

I Vadstena arbetar vi med flexibla undervisningsgrupper. Vi har ämneslärare och mentorer istället för traditionella klasser, vilket gör att våra ämneslärare både kan fördjupa- och utveckla sin undervisning inom ett fåtal ämnen. I varje årskurs arbetar 4-6st pedagoger och det finns tillgång till speciallärare i både matematik och svenska. Arbetslagen är stommen i vårt utvecklingsarbete, vi tror att lärares täta samarbete leder till ett livslångt lärande för lärare och lyfter elevernas kunskapsutveckling långt högre än om varje lärare arbetar på egen hand.

Eleverna i våra skolor tillhör en basgrupp där gruppsammansättning kan varieras efter behov för att vinna trygghet och effektiv inlärning. Våra flexibla undervisningsgrupper gör att alla lärare och elever möts och lär känna varandra, det är många vuxna som ser eleverna varje dag.

Vadstenas skolor består av tre rektorsområden där skolornas personal och rektorer har ett tätt samarbete. Just nu pågår arbetet i det så kallade skolprojektet, där våra tre grundskolor ska renoveras. Först ut att få ett ansiktslyft är Sankt Persskolan F-3 som under detta läsår fått alla sina lokaler renoverade. Verksamheten förväntas återgå till sina nyrenoverade lokaler med start hösten 2023. Därefter är det vår högstadieskola Petrus Magni och Katarinaskolan åk 4–6 som står på tur att få nya fina lokaler.

Trygga välmående barn med lust att lära är gemensamma ledord för alla pedagoger. Den lilla skolan i Vadstena ger stora möjligheter till optimal utveckling genom ett tätt tillsammansarbete från förskolan till åk 9.

Välkomna till Vadstena - det är i skolan de stora idéerna föds!

Arbetsuppgifter

Tjänsterna vi söker innebär undervisning i blivande åk 1 eller åk 4. Du ansvarar för att planera, genomföra och utvärdera undervisning i enlighet med läroplanens mål och övriga styrdokument. Arbetet sker i tätt samarbete med årskursens arbetslag där alla pedagoger har ett gemensamt ansvar för årskursens samtliga elever. Du ansvar även för att samverka med elever, vårdnadshavare och andra relevanta aktörer för att skapa en trygg och utvecklande miljö för eleverna.

Tjänsten innefattar även ett mentorskap där uppgiften är att följa elevens skolgång med avseende på närvaro, studieresultat, trygghet och trivsel samt att elevens specifika behov tillgodoses.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad lärare inom en bred ämnesbehörighet och vill undervisa på lågstadiet eller mellanstadiet. Legitimation inom matematik, naturorienterande ämnen, engelska eller svenska som andraspråk är meriterande.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Som person är du strukturerad och har lätt för att samarbeta. Du motiverar och skapar engagemang för att öka elevernas lust och intresse för lärandet. Du är en flexibel person, har en positiv elevsyn, är lösningsinriktad och tycker om ständig utveckling- och lärande. Du bidrar till att elever mår bra och känner sig trygga. Du ser varje elev som en individ och utgår från varje elevs förutsättningar. En god kontakt med kollegor, elever och vårdnadshavare ser vi som självklara.

Lärarlegitimation är ett krav för att få tjänsten tillsvidare.

Anställningens omfattning

Tillträde enligt överenskommelse
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   C130534

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Anställning

3

Arbetstid: Dagtid.

Övrigt

I denna rekryteringsprocess tillämpar vi ett löpande urval, vilket innebär att kandidater kan bli kontaktade innan sista ansökningsdatum har passerat. Vi tar enbart emot ansökningar via vårt rekryteringssystem som du når via länken under "ansökan". Vi undanber oss vänligen men bestämt kontakt med mediesäljare och rekryterare.

Glöm inte att motivera så utförligt som möjligt varför just du är lämplig för denna tjänst och att uppdatera relevant information för tjänsten i ditt CV.