jobb just nu!

Specialpedagog

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Enköpings kommun är arbetsplatsen för dig som vill vara med och skapa det långsiktigt goda samhället. Här får du möjlighet till personlig utveckling samtidigt som du får chansen att göra verklig skillnad för alla som lever och verkar i Enköping. Vi förutsätter att du är kompetent, vetgirig och redo att axla ett stort ansvar. Vilka goda idéer vill du vara med och förverkliga?

Vill du veta mer om oss som arbetsgivare? Titta in på vår jobbsida: https://jobb.enkoping.se

Inom utbildningsförvaltningen erbjuder vi invånarna pedagogisk omsorg, förskola, grundskola, gymnasium och vuxenutbildning av hög kvalitet. Som anställd inom verksamheten får du möjlighet att arbeta och utvecklas i en stimulerande miljö med livslångt lärande som målsättning. Om det är en inställning som passar dig, är du välkommen att söka!

Arbetsuppgifter

Vill du vara med och göra skillnad för familjehemsplacerade barn?

Utbildningsförvaltningen och Socialförvaltningen har under drygt två år samverkat i ett gemensamt projekt för familjehemsplacerade barns framgång i skolan (SkolFam). Syftet med projektet har varit att göra en kartläggning av och ett arbete kring familjehemsplacerade barn i Enköpings kommuns grundskolor för att på sikt kunna etablera ett arbetssätt som leder till framgångsrika skolresultat.
Socialnämnden och utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden har beslutat att fortsätta samverka om arbetet som nu ska bli en permanent verksamhet i kommunens ordinarie elevstödsarbete. Insatserna omfattar elever både i den kommunala grundskolan och i fristående enheter. Målet är att alla familjehemsplacerade barn ska klara gymnasieexamen. Arbetet går ut på att initialt identifiera vilka barn insatsen ska riktas mot och kartlägga dessa barns behov och förutsättningar. En plan utarbetas tillsammans med skolan. Planen och skolresultaten följs upp regelbundet. Skolpersonal utbildas och nätverk omkring de familjehemsplacerade barnen byggs upp och vidmakthålls.
Utbildningsförvaltningen i Enköpings kommun söker nu en SPECIALPEDAGOG som ska samarbeta med psykolog och socialsekreterare.

Kvalifikationer

Vi söker dig med examen i specialpedagogik. Tidigare erfarenhet av specialpedagogiskt arbete inom grundskolan är ett krav.

Erfarenhet av samarbete med andra institutioner och myndigheter såsom BUP, Socialtjänsten, Habiliteringen och Specialpedagogiska Skolmyndigheten är meriterande.

Utöver de akademiska kraven ser vi också dina personliga egenskaper som viktiga.Anställningens omfattning

Tillträde:   2020-01-08

100%

Ansökan

Referensnummer:   C31759

Gör ansökan

Övrigt

Varmt välkommen med din ansökan!
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via länken för ansökan.

Har du frågor om systemet eller hur du ska göra din ansökan, kontakta Visma Recruit på 0771-693 693.

Personuppgiftsansvariga nämnder för rekryteringen är kommunstyrelsen och rekryterande nämnd. Din ansökan sparas i 2 år. Om du blir anställd sparas din ansökan i din personakt. Dina personuppgifter kan komma att överföras till ett eventuellt anställningsavtal. Rättslig grund för att ta in dina personuppgifter är intresseavvägning. Ansökningarna hanteras av en extern leverantör. Om du anställs får du mer information om vad som gäller för dina personuppgifter i din anställning. Vill du veta mer om hur Enköpings kommun generellt sett hanterar personuppgifter och vilka rättigheter du har kan du läsa mer på enkoping.se/personuppgifter.

Dina ansökningshandlingar omfattas av offentlighetsprincipen och kan därför komma att lämnas ut som allmän handling efter en sekretessprövning.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.