jobb just nu!

Fritidspedagog, Västanbyn skola

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

I Sandvikens kommunala grundskolor gör vi varandra bättre!
Vi arbetar med ett systematiskt kvalitetsarbete med höga förväntningar på alla. Du som medarbetare har en nyckelroll. Med kompetens och engagemang arbetar vi tillsammans för att varje elev ska nå sina mål och känna trygghet och glädje i skolan.
Sandvikens kommun har en lång tradition av satsning på IT och varje elev har sin egen dator. Vi ser digital kompetens som ett redskap för skapande, kommunikation och samarbete.
Hos oss får du som medarbetare tillgång till:
- egen arbetsdator
- digital lärplattform
. digitala stödsystem för systematiskt kvalitetsarbete
- möjlighet till semesterväxling till fler semesterdagar (vid semestertjänst)
- friskvård till förmånligt pris
- Pulsen, en av Sveriges bästa personalföreningar

Dessutom får du ta del av ett strukturerat förvaltningsgemensamt värdegrundsarbete och du får arbeta i en lagom stor kommun där du är delaktig i besluten.

Västanbyns skola är en F-6 skola med ca 300 elever. Vår fina skolgård ligger i direkt anslutning till skog, pulkabacke, fotboll- och isplan, vilket främjar aktiva raster och uteliv.
Våra medarbetare är fördelade på fyra arbetslag, förskoleklass, fritidshem, F-3 samt 4-6.

Vi har två fritidshemsavdelningar. För barnen betyder det en sammanhållen dag, utan tydliga gränser mellan de olika verksamhetsgrupperna. Det skapar en trygghet och arbetsro för både elever och medarbetare. Vi arbetar gärna ämnesövergripande och strävar efter att eleverna ska vara delaktiga, medvetna och ta ansvar för sitt eget lärande.

Arbetsuppgifter

Vi söker en fritidspedagog till vårt fritidsavdelning "storfritids" åk. 2-6.
Att arbeta på fritidshem innebär att du arbetar med eleverna under skoldagen i klass eller som rastaktivist, den del av dagen då de inte vistas i skolan samt under loven.

Det innebär att du arbetar med att öppna och stänga fritidshemmet före och efter skoltid.
I fritidshemmet arbetar du med att ge eleverna en meningsfull fritid, en social gemenskap och stimulera elevernas utveckling och lärande för att bli goda samhällsmedborgare. Du arbetar med mycket lek, rörelse och skapande arbete.

Kvalifikationer

Vi söker dig som känner igen dig i följande:
* Du har fritidspedagogexamen med inriktning fritidshem.
* Du har förmåga att utgå ifrån varje barns behov och förutsättningar, varje elev är unik och din uppgift som fritidspedagog är att kunna erbjuda en meningsfull verksamhet och en stimulerande lärmiljö för var och en.
* Vi vill att du har goda ledaregenskaper och förmåga att skapa varma relationer till varje elev.
* Som fritidspedagog på Västanbyns skola förväntas du kunna samarbeta med medarbetare och föräldrar, vara flexibel och kunna se nya alternativa lösningar.
Vi förutsätter att du har goda kunskaper i svenska språket, både muntligt och skriftligt.

Meriterande är om du:
* kan använda datorn som ett naturligt lärverktyg och kan stimulera eleverna att använda datorn i större omfattning i skolan och även på fritids.
* har erfarenhet av att arbeta som rastaktivist.
* har erfarenhet av att tillsammans med medarbetarna planera, utvärdera och förbättra verksamheten.
* har god insikt och kunskap i de nationella styrdokumenten och har en god förmåga att omsätta dem praktiskt i det dagliga arbetet.

Då vi vill ha flera medarbetare med språk- och kulturkompetens, välkomnar vi sökande med alla etniska bakgrunder.

Vi lägger även stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Tillträde:   2020-01-07

Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   886-19

Gör ansökan

Övrigt

Som medarbetare i Sandvikens kommun är du varje dag med och formar vår gemensamma framtid. I ditt arbete får du möjlighet att möta människor och uppleva glädjen i att göra skillnad. Tillsammans bidrar vi till välfärd för Sandvikens 39 000 invånare.

I våra verksamheter arbetar 3000 personer inom 370 yrken. Vår vision är ett Sandviken där vi känner oss hemma och gör varandra bättre. Med ett brett utbud av kultur, idrott och upplevelser och med naturen inpå knuten är Sandviken en plats där det är enkelt att trivas.

Information till rekryteringskonsulter och annonssäljare:
Sandvikens kommun gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.