Samhällsplanerare

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

2016 bildades Västra Gästriklands samhällsbyggnadsnämnd med gemensam förvaltning för kommunerna Hofors, Ockelbo och Sandviken. Sandviken är värdkommun, det vill säga nämndens och förvaltningens säte. Förvaltningen har bland annat i uppdrag att hantera myndighetsfrågor inom plan-, bygg-, miljö- och hälsa samt trafik.

Som medarbetare i Västra Gästriklands samhällsbyggnadsförvaltning är du varje dag med och formar vår gemensamma framtid. I ditt arbete får du möjlighet att möta människor och uppleva glädjen i att göra skillnad. Västra Gästriklands samhällsbyggnadsförvaltning arbetar för en långsiktigt hållbar och god livsmiljö för invånarna i den tre kommunerna med sammanlagt 53 000 invånare. Vi fortsätter nu arbetet med att vidareutveckla vår förvaltning, och du har i detta arbete chans att bidra till utvecklingen av en attraktiv arbetsgivare för drygt 80 medarbetare.
Organisationen säkerställer en effektiv och rättssäker kommunal service för medborgare och näringsliv med ett brett utbud av tjänster för ökad tillgänglighet. Allt i syfte att skapa goda förutsättningar för en hållbar samhällsutveckling. Vår vision är att tillsammans skapa framtidens samhälle. Genom att vara modiga samhällsbyggare utvecklar vi hållbara och attraktiva livsmiljöer för olika samhällsgrupper, flera generationer framöver.

Sandvikens översiktsplan blev klar 2018 och både Hofors och Ockelbos översiktsplaner är under framtagande och på väg ut på samråd. Nu tar vi översiktsplaneringen vidare och initierar nästa steg i vårt rullande ÖP-arbete med en fördjupad översiktsplan för Sandviken och förstärker därför vårt planteam med en samhällsplanerare.

Vi erbjuder dig bland annat dessa förmåner
- semesterväxling
- årsarbetstid
- friskvård till förmånligt pris
- hälsofrämjande aktiviteter
- extra semesterdagar när du fyller 40 och 50 år
- personal- och fritidsföreningen Pulsen

Arbetsuppgifter

Vill du bidra med din kompetens och därigenom utveckla och kvalitetssäkra samhällsbyggnadsprocessen?
Med din gedigna erfarenhet leder, coachar och kvalitetssäkrar du planarbetet tillsammans med övriga i planteamet som består av planarkitekter, stadsarkitekt och samhällsplanerare.
Uppdraget är en viktig del i kommunernas samhällsbyggnadsprocess, vilket förutsätter ett genuint intresse för strategisk och hållbar samhällsplanering.

Som samhällsplanerare kommer du att arbeta strategiskt med flera intressanta samhällbyggnadsprojekt vilket ställer krav som att vara självgående, initiativtagande och ha en god helhetssyn. Just nu sker fler spännande etableringar och utvecklingsprojekt i de tre kommunerna. Det innebär att bedriva en hållbar samhällsplanering samtidigt som vi förbereder kommunerna för fortsatt samhällsutveckling. Klimatanpassning och ett stort fokus på social hållbarhet är några fokusområden för kommande utveckling.

Kvalifikationer

Du är utbildad samhällsplanerare eller har annan relevant likvärdig högskoleutbildning.
Vi söker dig som förstår och har förmågan att kunna leda kommunerna genom den nya ÖP-processen. Erfarenhet och utbildning inom projektledning är ett krav. Likaså god erfarenhet av översiktsplanering på olika nivåer tex. FÖP och ÖP. Erfarenhet av övrig strategisk samhällsplanering såsom framtagande av strategiska dokument exv. program, strategier, policys eller andra underlag som krävs för en god planeringsberedskap är meriterande.
Du har många kontaktytor och har lätt för att samarbeta exempelvis nära andra kollegor på VGS, ledningsgrupper, förvaltningar eller bolag i de tre kommunerna, konsulter och politiker. Du är en god ambassadör för verksamheten i dina möten med allt ifrån politiker, kollegor och allmänhet. Du har enkelt för att kommunicera både muntligt och skriftligt som gör att budskapet når fram. Du är strukturerad och uthållig vilket innebär att du planerar, organiserar och prioriterar arbetet samt arbetar på tills projekt är avslutade eller resultat uppnådda.

Anställningens omfattning

Tillträde enligt överenskommelse

Ansökan

Referensnummer:   125-21

Gör ansökan

Övrigt

Som medarbetare i Sandvikens kommun är du varje dag med och formar vår gemensamma framtid. I ditt arbete får du möjlighet att möta människor och uppleva glädjen i att göra skillnad. Tillsammans bidrar vi till välfärd för Sandvikens 39 000 invånare.

I våra verksamheter arbetar 3000 personer inom 200 yrken. Vår vision är ett Sandviken där vi känner oss hemma och gör varandra bättre. Med ett brett utbud av kultur, idrott och upplevelser och med naturen inpå knuten är Sandviken en plats där det är enkelt att trivas.

Information till rekryteringskonsulter och annonssäljare:
Sandvikens kommun gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.