Lärare i vård och omsorg sökes till Centrum för vuxnas lärande, CVL

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Arbetslivsförvaltningen ansvarar för kommunens verksamhet inom vuxenutbildning, arbetsmarknad och integration. Inom förvaltningen arbetar ca 150 medarbetare i en verksamhet som omfattar omkring 1 200 deltagare i arbetsmarknadsprogram och projekt samt omkring 2 300 studerande inom den samlade vuxenutbildningen.

På LOK-center arbetar vi med personer som är i behov av omställning av olika slag, för att komma in på arbetsmarknaden. Vi samverkar med och samarbetar med både privata och offentliga organisationer. Vi jobbar med empowermentpedagogik (7TJUGO), Case Management-inspirerat arbetssätt och karriärplan som utgångspunkter, för att få individen vidare till studier och arbete.

Centrum för Vuxnas Lärande är Sandvikens kommuns enhet för vuxenutbildning. CVL ansvarar för Utbildning i svenska för invandrare, Lärvux, grundläggande utbildningar, gymnasiala utbildningar, yrkesutbildningar samt påbyggnads- och eftergymnasiala utbildningar. CVL erbjuder också uppdragsutbildningar till företag och organisationer. Lärcentrum är vuxenutbildningens plattform främst vid eftergymnasiala- och högskolestudier på distans. Inom den samlade vuxenutbildningen finns även yrkeshögskoleutbildningar. Ca 100 personer arbetar i verksamheten, där omkring 2 300 elever deltar i utbildning varje år.

Vuxenutbildningen arbetar för att i än högre grad bli flexibel och behovsstyrd. Vi arbetar för att eleverna ska bli mer medvetna om sina egna förutsättningar för lärande bl.a. genom lärstilstester. Vi använder en lärplattform och IT-kommunikation som betyder mycket för elevernas möjligheter att studera flexibelt.

Vi erbjuder dig bland annat dessa förmåner
- semesterväxling
- årsarbetstid
- friskvård till förmånligt pris
- hälsofrämjande aktiviteter
- extra semesterdagar när du fyller 40 och 50 år
- personal- och fritidsföreningen Pulsen

Arbetsuppgifter

Du kommer att undervisa i vårdkurser. Du kommer att arbeta både med de praktiska och teoretiska delarna i utbildningen samt uppföljning av kursdeltagarna. Du kommer att ingå i ett engagerat ämneslag med hög kompetens och erfarenhet inom arbetsområdet. Du kommer att få träffa deltagare från många olika kulturer och faser i livet. Arbetet innebär planering, undervisning, uppföljning, bedömning och betygsättning. Även validering och prövning ingår i uppdraget.
Vi har förväntningar att du är lyhörd och kan anpassa och individualisera undervisningen efter elevernas behov och inlärningsstil.

CVL arbetar individanpassat och undervisning bedrivs på flera olika sätt. Du ska vara beredd på att verksamheten förändras och att flexibilitet är av stor vikt.

Kvalifikationer

Formell kompetens
Vi söker dig som har yrkeslärarexamen och legitimation med inriktning mot Vård och omsorgsprogrammet. Du arbetade som sjuksköterska innan du påbörjade yrkeslärarprogrammet.

Din bakgrund
Det är meriterande om du har erfarenhet av att undervisa inom Vård och omsorgsprogrammet på vuxenutbildning och att du har erfarenhet av att validera vuxnas kunskaper mot intyg eller betyg. Du har gärna erfarenhet att undervisa andraspråkselever. Du har god datorvana, det är en förutsättning då delar av utbildningen och kommunikationen med deltagarna sker via lärportalen Itslearning.

Du som söker tjänsten ska ha ett starkt engagemang och intresse för människor i förändring och med varierande förutsättningar. Din inställning är att människor både kan och vill utvecklas och att du kan hjälpa dem i den processen. Du är initiativrik men ändå ödmjuk som person och har lätt att samarbeta.

Anställningens omfattning

Tillträde:   2021-06-15

100
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   104-20

Gör ansökan

Anställning

1

Övrigt

Som medarbetare i Sandvikens kommun är du varje dag med och formar vår gemensamma framtid. I ditt arbete får du möjlighet att möta människor och uppleva glädjen i att göra skillnad. Tillsammans bidrar vi till välfärd för Sandvikens 39 000 invånare.

I våra verksamheter arbetar 3000 personer inom 200 yrken. Vår vision är ett Sandviken där vi känner oss hemma och gör varandra bättre. Med ett brett utbud av kultur, idrott och upplevelser och med naturen inpå knuten är Sandviken en plats där det är enkelt att trivas.

Information till rekryteringskonsulter och annonssäljare:
Sandvikens kommun gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.