Stödassistent / Stödpedagog

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Enköpings kommun är arbetsplatsen för dig som vill vara med och skapa det långsiktigt goda samhället. Här får du möjlighet till personlig utveckling samtidigt som du får chansen att göra verklig skillnad för alla som lever och verkar i Enköping. Vi förutsätter att du är kompetent, vetgirig och redo att axla ett stort ansvar. Vilka goda idéer vill du vara med och förverkliga?

Vill du veta mer om oss som arbetsgivare? Titta in på vår jobbsida: https://jobb.enkoping.se

Inom vård- och omsorgsförvaltningen arbetar vi enligt det salutogena förhållningssättet för att ta tillvara och stärka de resurser personer har. Vi ansvarar för äldreomsorg och stöd till personer med funktionsnedsättningar. Som medarbetare hos oss arbetar du nära människor för att skapa en meningsfull och trygg vardag.

Arbetsuppgifter

Som stödassistent/stödpedagog inom daglig verksamhet arbetar du med att stötta kunden i sin dagliga livsföring genom att individanpassa arbetsuppgifter, tillgodose basala behov, handleda, stödja och motivera kunden i aktiviteter och arbetsuppgifter.
En stor del av arbetet går ut på att skapa och bibehålla en god och nära relation till kunden samt arbeta för att denna har en meningsfull sysselsättning.
Du arbetar tillsammans med dina kollegor med salutogent, respektfullt och individanpassat bemötande i alla situationer.
Det är viktigt att du har en god samarbetsförmåga men också är självgående. På arbetsplatsen har du ett stort ansvar och goda möjligheter till att påverka.
Som stödassistent har du lägst gymnasialutbildning inom vård och omsorg exempelvis, Barn och fritidsprogrammet, Vård-och omsorgsprogrammet eller Omvårdnadsprogrammet. Som stödpedagog har du relevant högskoleutbildning för området. Du har god datorvana och förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, då vi dokumenterar löpande.
I dagsläget söker vi en medarbetare till vår Individinriktade funktion (samt Aktivitetsinriktningen se separat annons).
I funktionen arbetar vi med stödja och motivera kunder individuellt anpassat. Vi söker medarbetare som har ett lösningsfokuserat arbetssätt och kunskap/utbildning om lågaffektivt bemötande då det förekommer utmanade beteende.
Vi söker dig som tycker om att vistas i utemiljö samt vara i rörelse buss/bil då fler av våra uppgifter dagtid är att hämta och leverera saker. God fysik är ett krav då promenader och andra aktiviteter så kräver. Erfarenhet av målgruppen autism, grava till måttliga intellektuella funktionsnedsättningar är en merit.
Som person är du trygg, stabil, har empati och självinsikt, har förmåga att reflektera och skilja på det privata och professionella. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

I Tjänsteinriktade funktionen söker vi ett studievikariat på 2 år.

Kvalifikationer

Då funktionen är belägen på landet kräver vi körkort för bil med manuell växel. Tillgång till egen bil är en förutsättning.

Anställningens omfattning

Rekrytering sker löpande. Tillträde enligt överenskommelse. 6 månaders provanställning tillämpas. En tillsvidaretjänst heltid och ett studievikariat på 2år heltid.
Heltid
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   C54738

Gör ansökan

Övrigt

Varmt välkommen med din ansökan!

Det är av yttersta vikt att kunder och klienter inom Vård och omsorgsförvaltningens verksamheter kan känna trygghet i den omsorg som kommunen har ansvar för. Därför måste du visa upp ett utdrag från belastningsregistret innan erbjudande om anställning.

Handläggningstiden för ett utdrag är cirka tre veckor och du beställer det själv via polisens webbplats. Beställ gärna utdraget samtidigt som du skickar in din ansökan så att du har allting klart om du går vidare i rekryteringsprocessen.
Har du redan ett utdrag får det inte vara äldre än ett år. Beställ ditt utdrag från belastningsregistret på polisens webbplats:
https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/kontrollera-dina-uppgifter-i-belastningsregistret/

Om du ska arbeta med barn med funktionsnedsättning inom LSS ska du beställa det här utdraget:
https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/barn-med-funktionsnedsattning/

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via länken för ansökan.

Har du frågor om systemet eller hur du ska göra din ansökan, kontakta Visma Recruit på 0771-693 693.

Dina ansökningshandlingar omfattas av offentlighetsprincipen och kan därför komma att lämnas ut som allmän handling efter en sekretessprövning. Vill du veta mer om hur Enköpings kommun generellt sett hanterar personuppgifter och vilka rättigheter du har kan du läsa mer på enkoping.se/personuppgifter.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.