jobb just nu!

Vi utökar med ytterligare en skolkurator!

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Barn- och utbildningsförvaltningen organiserar 53 förskolor, 27 grundskolor och en gymnasieskola med tre enheter plus ett antal gemensamma enheter som exempelvis särskolan. Tillsammans är vi cirka 3 700 medarbetare.

Djurgårdsskolan ligger på bekvämt promenadavstånd från Eskilstuna centrum. Skolan är vackert belägen intill Djurgårdens parkområde och Odlarskogen där det finns strövområden och motionsspår. På Djurgårdsskolan arbetar vi med barnen från förskoleklass till och med årskurs 9. Här finns grundsärskolan Pilen och Gamla Stadens Musikklasser med elever från hela Eskilstuna kommun. På skolan arbetar och utvecklas 110 vuxna och 930 elever.

Djurgårdsskolan har ett högt elevsöktryck och tillsammans med vår kompetenta och engagerade personal ges stora möjligheter till personlig utveckling. Skolan ligger långt fram i den pedagogiska utvecklingen och nyligen har Djurgårdsskolan fått europeiska kvalitetsutmärkelser för bland annat undervisningen i moderna språk. Skolan ger goda möjligheter till samarbete både inom och utanför skolan och vi har idag ett nära samarbete med högskolan, bland annat är vi en övningsskola för lärarstudenter och är måna om att hålla oss uppdaterade med aktuell forskning. Välkommen till en spännande arbetsplats!

Arbetsuppgifter

Vill du arbeta med att främja god elevhälsa och fokusera på det friska? Vi erbjuder ett utvecklande arbete där du som kurator har möjlighet att påverka och ta initiativ på flera olika nivåer både på ett strategiskt och förebyggande plan men också i nära arbete med elever.

Som kurator i F-6 arbetar du nära din kuratorskollega som arbetar i 7-9 och du ingår i skolans elevhälsoteam, som utöver skolkurator består av speciallärare, skolsköterska, specialpedagog och skolledning.

Vi arbetar tillsammans med hälsofrämjande och förebyggande frågor på ett övergripande och strategiskt plan för att utveckla vårt arbete riktat mot elever i behov av stöd. Det innebär till exempel att du som skolkurator har ett nära samarbete med övriga funktioner inom elevhälsoteamet samt övriga kollegor på skolan. I tjänsten ingår arbete med eleverna enskilt, i gruppsamtal och med hela klasser. Vi ser det som en självklarhet att du, precis som vi, värnar om goda föräldrakontakter.

I arbetet ingår även att arbeta med frågor som rör trygghet, likabehandling och att öka elevers skolnärvaro.

Givetvis har du även vissa administrativa uppgifter som är kopplade till rollen som kurator och samverkar med till exempel socialtjänst och BUP. Du är också en viktig person i arbetet kring social hållbarhet, vilket inkluderar kontakter med externa aktörer så som föreningslivet och socialtjänsten.

Kuratorsrollen innefattar enskilda samtal med elever samt stödjande roll gentemot elever, pedagoger och föräldrar vid konflikt och krissituationer.


Kvalifikationer

Vi söker dig som har en socialpsykologiexamen, socionomexamen, beteendevetenskaplig examen eller annan likvärdig akademisk examen. Om du har någon form av påbyggnadsutbildning som kan vara relevant för detta arbete är det meriterande. Du som söker bör ha erfarenhet av kurativt arbete, helst både enskilt och i grupp. Har du tidigare arbetat som skolkurator med barn och ungdomar som har neuropsykiatriska funktionsvariationer är det meriterande.

Det är värdefullt om du har grundläggande kunskaper om lagstiftning som påverkar tjänsten som skolkurator; skollagen, diskrimineringslagen, socialtjänstlagen och förvaltningslagen.

Vi erbjuder ett självständigt och stimulerande arbete, men vi vill att du ska ha en god sammarbetsförmåga då det ingår många kontaktytor i arbetet. Eftersom det ingår mycket kommunikation och dokumentation i arbetet behöver du kunna uttrycka dig väl på svenska, både i tal och skrift.

Du uppfyller givetvis de formella kraven, men vi kommer också lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du är öppen, positiv och normflexibel samt har lätt för att skapa förtroendefulla relationer med andra människor. Som person är du modig och trygg. Vi vill se att du går till arbetet driven av ett engagemang om att göra skillnad för våra elever. Hos oss får du möjlighet att utvecklas, både professionellt och personligt utifrån den mångfald av möten som du är med och skapar.

Anställningens omfattning

Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   5162

Gör ansökan

Övrigt

Eskilstuna kommunkoncern är Sörmlands största arbetsgivare. Vi har helhetssyn i vårt samhällsuppdrag och vi gör skillnad varje dag genom att fokusera på goda hållbara möten med invånare, brukare och kunder.

I Eskilstuna finns driv och framåtanda. Vi har under många år bedrivit ett målmedvetet och brett jämställdhetsarbete och är stolta över att ha tilldelats Svenska jämställdhetspriset. Vi är också en av Sveriges miljöbästa kommuner som tänker hållbart i alla led, vi välkomnar olikheter och har modet att gå vår egen väg. Alla 9 000 medarbetare och ledare utvecklas i Modigt medarbetarskap och Modigt ledarskap.

Nu söker vi dig som vill vara med och utveckla Eskilstuna till en ännu bättre stad att bo, leva och verka i. Välkommen att göra skillnad!

Vi ber dig söka tjänsten via länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar. Det är viktigt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den ligger till grund för vårt urval. Om du lämnar in ansökan på annat sätt är det viktigt att du anger annonsens referensnummer.

För att möta morgondagens utmaningar vill Eskilstuna kommunkoncern ha mångfald och välkomnar medarbetare med olika bakgrund. Vi arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet, men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Enligt skollagen (2010:800) krävs att registerutdrag från Rikspolisstyrelsens belastningsregister uppvisas i samband med anställning inom grundskolan.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalighet och att erforderliga beslut fattas.

Om du har skyddad identitet ansöker du genom att skicka in din ansökan skriftligen märkt Rekryteringsenheten eller lämna den i vår reception på Alva Myrdals Gata 3 D.