jobb just nu!

Ringsjöskolan söker en skolsköterska

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Välkommen till Höörs kommun!

Höör ligger mitt i Skåne, med goda tågförbindelser, 16 750 invånare och en stadig befolkningsökning. Med omkring 1200 anställda är Höörs kommun den största arbetsgivaren. Många av våra medarbetare pendlar hit.
Som medarbetare i Höörs kommun får du möjlighet att arbeta i en organisation som ständigt utvecklas. Vi sätter stort värde på bemötande och kompetens. Som medarbetare är din insats viktig för att vi ska uppnå målen för verksamheten och leverera hög kvalité. Alla medarbetare ansvarar för att bidra till en god arbetsmiljö och en god arbetstrivsel, genom en öppen och konstruktiv dialog, respekt och tolerans gentemot kollegor. Som anställd i Höörs kommun kan du förvänta dig att bli bemött av dina kollegor med ett professionellt förhållningssätt och god serviceanda. Vårt mål är att varje medarbetare ska känna arbetsglädje, stolthet och lust att lära.

Ringsjöskolan är en högstadieskola, åk 7-9, med ca 380 elever och 60 personal. Skolan ligger centralt i Höör, nära järnvägsstation, bibliotek, simhall och ortens centrum med affärer mm. På skolan har vi idrottsakademi i alla årskurser, i samarbete med Malmö FF. Skolans personal, lärare, klassresurser, elevhälsa bestående av skolsköterska, kurator, socialpedagog, specialpedagoger och speciallärare arbetar tillsammans för att skapa ett välkomnande klimat och en god lärmiljö för alla elever på skolan.

Arbetsuppgifter

Som skolsköterska arbetar du främst förebyggande och hälsofrämjande i syfte att alla elever ska nå målen för utbildningen. Du arbetar i team med skolans elevhälsopersonal, samt lärare och skolledning. Tjänsten innefattar uppdrag som skolsköterska för åk 7-9 på Ringsjöskolan.

Skolsköterskans uppdrag är att tillföra medicinsk kompetens i elevhälsan och planera och ansvara för dessa insatser. Det innebär att alla elever erbjuds hälsobesök och vaccinationer. Du ska även erbjuda och utföra hälsosamtal, samt organisera och medverka vid skolläkarmottagning. Du får, tillsammans med övriga skolsköterskor i kommunen, vara med och vidareutveckla ett modernt skolsköterskeuppdrag där kvalitet och kunskap är i fokus.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med specialistutbildning till skolsköterska/distriktssjuksköterska eller motsvarande. I ditt uppdrag är det viktigt att du tar eget ansvar för dina uppgifter och att du är lyhörd och har lätt för att samarbeta/jobba i team.

Erfarenhet av digitala verktyg såsom PMO, är meriterande. Har du tidigare arbetat som skolsköterska eller har erfarenhet av hälsofrämjande arbete med barn och unga ser vi det som mycket positivt.

Du behöver ha förmåga att snabbt kunna prioritera och samtidigt ha ett professionellt bemötande och stor förståelse för barns och ungas perspektiv. Du har empatisk förmåga och är tydlig i ditt sätt att kommunicera med elever, föräldrar och personal.

Anställningens omfattning

Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan

Referensnummer:   60/20

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Anställning

Arbetstid: Dagtid.

Övrigt

Tjänsten kommer att tillsättas under förutsättning att erforderliga politiska beslut fattas samt att den inte behöver tas i anspråk för internt bruk.

Vi tillämpar löpande urval

Som anställd i Höörs kommun har du friskvårdspeng som anställningsförmån, vidare tillämpar vi rökfri arbetstid.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.