Socionom till barn och familj - Barnföljare/utredare

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Askersunds kommun ligger vid norra Vätterns skärgård. Vår vision är att Askersunds kommun ska vara en plats där det är attraktivt att leva och hållbart bo och verka i. Vi ska bidra till våra invånares möjligheter att ha en bra vardag. Askersunds kommun vill erbjuda dig som medarbetare ett meningsfullt arbete med goda villkor. Du bidrar med delaktighet i utvecklingen av verksamheten och känner stolthet över det du gör. Vi är övertygade om att engagerade medarbetare skapar trivsel på arbetsplatsen och bra resultat. Kommunens ledord är lust, mod och engagemang!

Socialförvaltningen i Askersunds kommun ansvarar för äldreomsorg, LSS- och omsorgsverksamheten, socialpsykiatri, verksamhet för ensamkommande flyktingbarn samt individ- och familjeomsorg.

Vi söker nu en medarbetare till enheten Barn och familj inom individ- och familjeomsorgen i Askersund, med placering på Familjens hus/Familjecentralen. Vi har engagerade och kompetenta medarbetare i arbetsgruppen som alla bidrar till en trevlig atmosfär genom att måna om varandra och stötta varandra i det dagliga arbetet. Vi tror på ett nära ledarskap och har organiserat oss så att du alltid har en arbetsledare nära till hands.

Arbetsuppgifter

Du kommer ingå i en liten arbetsgrupp där målsättningen är att varje enskilt barn ska växa upp under trygga förhållanden. Vi arbetar aktivt för barnens och familjernas delaktighet. Vi hjälps vi åt i alla delar inom verksamheten.

Nu söker vi dig som gärna vill arbeta med placerade barn och ungdomar. I rollen som barnföljare innebär det att du på ett aktivt och flexibelt sätt har ett ansvar för kontakterna med barnet under placeringen med fokus på barnet och den unges intresse. Vi arbetar aktivt för barnens delaktighet med fokus på barnens bästa och med en målsättningen att varje enskilt barn ska växa upp under trygga förhållanden. Är du vår nya medarbetare så har du stor möjlighet att påverka din arbetssituation och möjlighet till andra uppdrag inom enheten, såsom arbete med mottagning, utredning och andra insatser.

Individ- och familjeomsorgens enhet, Barn och familj, har sin arbetsplats på Familjens hus i Askersund. Arbetet sker i nära samverkan med kollegor inom IFO, öppenvården och Familjecentralen. Du ges möjlighet till regelbunden handledning och vidareutveckling, tillgänglig arbetsledning samt stöd och utbyte från erfarna kollegor.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är socionom och som känner att du är redo att påbörja detta viktiga arbete tillsammans med oss och som brinner för att engagera dig för barn och ungdomar. Vi fäster stor vikt vid dina tidigare erfarenheter och personlig lämplighet.

Vi hälsar en lagspelare välkommen till oss. Som person är Du strukturerad med god förmåga att planera, hitta lösningar samt hålla tidsramar. Ditt arbete präglas av ett gott och tryggt bemötande, god kvalité och en hög servicenivå. Arbetet kräver ett flexibelt förhållningssätt och att du organiserar och prioriterar effektivt, med kollegor och chef nära som bollplank i din vardag.

Du är bekväm med att ta egna initiativ och även fatta beslut och driva dina ärenden framåt. Du är noggrann och självständig med en god förmåga att samarbeta. Du ska kunna uttrycka dig väl i tal och skrift.

Det är meriterande att Du har erfarenhet av att arbeta med placerade barn samt utbildning inom BBIC och MI.

Stor vikt fästes vid personlig lämplighet. Körkort B är ett krav.

Anställningens omfattning

Intervjuer kan komma att ske löpande.
100%
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   A1225354

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Förmåner

Årsarbetstidsavtal
Friskvårdsbidrag

Övrigt

Observera! Annonsen vänder sig endast till dig som är intresserad av att arbeta i Askersunds kommun, och är inte en inbjudan till annonsförsäljare att ta kontakt. Vi väljer själva var och hur vi annonserar!