Mark- och exploateringsingenjör, ref.nr 502e/2021

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Valdemarsvik är en skärgårdskommun i södra Östergötland belägen utmed E22. Vi är en kommun som växer och har idag cirka 7 800 invånare. Vi har den lilla kommunens alla fördelar, med närheten till varandra och korta beslutsvägar. Vi har dessutom en enastående natur med skogen och havet. Det händer mycket i Valdemarsviks kommun och inom vår kommunala organisation med cirka 650 medarbetare. Läs gärna mer om vår kommun och vårt arbete på www.Valdemarsvik.se och ta del av vår Vision 2025.

Till Sektor Samhällsbyggnad och Kultur söker vi nu en mark- och exploateringsingenjör.

Arbetsuppgifter

Som mark- och exploateringsingenjör arbetar du med kommunens exploateringsprojekt från första idé fram till genomförandefasen.
Du kommer att arbeta tillsammans med kollegor från andra delar av kommunens verksamhet, likväl som myndigheter, exploatörer, entreprenörer, konsulter med flera.

I dina arbetsuppgifter ingår att styra projekten mot uppställda mål och tidplaner. Du ska upprätta underlag för politiska beslut och medverka i framtagandet av utredningar, ekonomiska analyser och genomförandeplanering.
Du kommer också delta i kommunens detaljplanering, genom att vara planarkitekten behjälplig med fastighets- och genomförandefrågor.

Stort fokus i tjänsten ligger på förhandlingar och upprättande av avtalsförslag i samband med köp och försäljning av fastigheter, tomträttsupplåtelser och arrendeupplåtelser.

I dina arbetsuppgifter ingår också att företräda kommunen i samband med lantmäteriförrättningar; när kommunen själv skall ansöka om en förrättning, samt då kommunen ska medverka vid eller besvara ett lantmäterisamråd.
I tjänsten ingår också övriga inom verksamheten förekommande arbetsuppgifter.

Kvalifikationer

- Du är utbildad lantmätare eller ingenjör med inriktning mot samhällsbyggnad, mark och exploatering eller innehar annan likvärdig utbildning.
- Du har kunskap kring att tillämpa fastighetsrätt och arbeta med genomförandefrågor i den fysiska planeringen.
- Du har ett samarbets- och lösningsinriktat förhållningssätt vid avvägningar mellan olika intressen, och gärna med en god förhandlingsvana.
- Du är målinriktad och initiativtagande med god kommunikativ förmåga.

Vi ser det som meriterande om du:
- Har erfarenhet av avtalsskrivning och upprättande
- Har erfarenhet av projektledning och arbete i en politiskt styrd organisation.
- Har erfarenhet av deltagande i exploateringsprojekt och/eller detaljplaneprocesser.

Att kunna uttrycka sig väl i tal och skrift är nödvändigt i rollen.
Även B-körkort är ett krav då kommunens markinnehav är spritt över ett stort geografiskt område.

Anställningens omfattning

Tillträde snarast möjligt, enligt överenskommelse.

Ansökan

Referensnummer:   502e/2021

Gör ansökan

Lön

Månadslön

Förmåner

Friskvårdspeng

Övrigt

Inför rekryteringsarbetet ha vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka.