Socialsekreterare ekonomiskt bistånd

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Malung-Sälens kommun har ca 10 000 invånare och ligger i natursköna Dalarna, hit kan du flyga till och från vår internationella flygplats i Sälen. Här finns Sälenfjällen som gör oss till norra Europas största vinterturismdestination. Malung- Sälens fantastiska natur, stora evenemang och upplevelser gör att vi bland annat kan erbjuda dig livskvalitet, möjligheter till ett aktivt friluftsliv och en trygg miljö för barn att växa upp i.

Malung-Sälens medarbetare är nyckeln till framgång, därför vill vi skapa de bästa förutsättningarna för ett hållbart arbetsliv, för att du ska trivas, må bra och känna arbetsglädje. Som anställd hos oss erbjuder vi en rad förmåner bland annat:

• Friskvårdsbidrag eller friskvårdtimme där verksamheten tillåter
• Egen kommun-massör med förmånliga priser på friskvårdsmassage
• Tillsvidareanställd och månadsavlönad personal erbjuds säsongskort till Sälenfjällens anläggningar till förmånligt pris
• Flexibla arbetstider när det är möjligt

Individ- och familjeomsorgen är samlad under socialnämnden, innehållande ekonomiskt bistånd, missbruk/vuxna, barn och familj samt öppenvård. Verksamheten består av en personalgrupp på 21 medarbetare med öppet och trevligt klimat där det är självklart att vi hjälps åt och stöttar varandra inom och mellan grupperna. Tillsammans skapar vi vägar framåt för vidareutveckling och kunskapsutbyte.

Välkommen att söka jobb hos oss!

Arbetsuppgifter

Som socialsekreterare på ekonomiskt bistånd arbetar du enligt socialtjänstlagen med att utreda och fatta beslut om ekonomiskt bistånd. Vidare arbetar du med att medverka till egen försörjning i form av arbete eller annan sysselsättning samt ge rätt stöd till individen och en rättssäker handläggning. Det övergripande målet med ditt arbete är att medverka till att den biståndsökande uppnår egen försörjning.

Dina arbetsuppgifter kommer bland annat omfatta:
• Utreda, kartlägga, besluta och verkställa beslut enligt socialtjänstlagen (SoL)
• Klientkontakter i syfte att utreda rätten till bistånd, motivera och stärka klientens egna resurser för att på sikt bli självförsörjande
• Dokumentera enligt gällande lagstiftning, förordningar, föreskrifter och allmänna råd samt utifrån kommunens riktlinjer
• Samverka både internt och externt.

Du kommer främst att arbeta med att utreda och bedöma rätten till ekonomiskt bistånd med fokus på socialt förändringsarbete som mobiliserar och utvecklar den sökandes egna resurser. Du ska stödja individer som av olika anledningar står utanför den ordinarie arbetsmarknaden. Detta genom att verka för individens väg mot egen försörjning genom arbete, arbetsmarknadsåtgärder eller via studier. Arbetet präglas av ett gott bemötande, välgrundade beslut och hög rättssäkerhet.

Du ska tycka om mötet med människor och ha en god samarbetsförmåga och förmåga attväxla mellan olika arbetsuppgifter samt förmåga att hitta snabba rättssäkra lösningar. Du föredrar att arbeta självständigt men har även god förmåga att arbeta i team med ett gemensamt ansvarstagande. Du är tydlig, kommunikativ och strukturerad med en hög grad av personlig mognad och självkännedom. Du är lyhörd i kontakten med andra och dukan sätta dig in i andras perspektiv och situation utan att förlora din professionella integritet. Du kan härbärgera oro och ge stöd även i komplexa sammanhang. Arbetet ställer krav på god kommunikativ förmåga vilket bl.a. innebär att du på ett tydligt och strukturerat sätt kan uttrycka dig väl i tal och skrift. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Uppskattar du ett dynamiskt arbete där du ansvarar för dina arbetsuppgifter men ändå har möjlighet att ta hjälp av dina kollegor samt samordnare så tror vi att denna tjänst kan passa dig bra. Goda relationer samt öppenhet genomlyser medarbetarskapet i hela vår verksamhet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är färdigutbildad socionom eller som har annan akademisk utbildning som av arbetsgivaren bedöms likvärdig. Du kanske har arbetat med ekonomiskt bistånd tidigare eller har erfarenhet av liknande arbete.Du ska ha kunskaper inom aktuell lagstiftning. Meriterade är om du har erfarenhet av handläggning inom ekonomiskt bistånd samt om du har kännedom om socialtjänstens olika ansvarsområden och centrala samarbetspartners till exempel Arbetsförmedlingen eller Försäkringskassan.

Som person är du ansvarstagande, initiativrik och tycker om att arbeta såväl självständigt som tillsammans med kollegorna i arbetsgruppen. Du har en god förmåga att planera och strukturera ditt arbete samt en god utrednings- och dokumentationsförmåga.
För att passa hos oss, och i rollen, tror vi att du är tydlig, strukturerad, serviceinriktad och har ett respektfullt bemötande. Arbetet kräver god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, samt god datorvana. Rättssäkerhet och god kvalitet i arbetet är självklart för dig.

B-körkort är önskvärt då resor med bil i tjänsten kan förekomma.

Vi ser fram emot att få din ansökan

Anställningens omfattning

Tillträde sker snarast eller efter överenskommelse.
Tillsättning av tjänsten sker under förutsättningen att erfoderliga politiska beslut fattas.
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   A1126848

Gör ansökan

Övrigt

För att se alla våra pågående rekryteringar, se www.malung-salen.se/ledigajobb.
Vi har inför rekryteringsprocessen beslutat om de medieval som ska göras i rekryteringen. Med anledning av detta motsäger vi oss all kontakt gällande annonsering, rekryteringshjälp och bemanningsförslag vänligen, men bestämt.