Studie- och yrkesvägledare till Ungärde skola

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Malung-Sälens kommun har ca 10 000 invånare och ligger i natursköna Dalarna, hit kan du flyga till och från vår nyöppnade internationella flygplats i Sälen. Här finns Sälenfjällen som gör oss till norra Europas vinterturism destination. Malung- Sälens fantastiska natur, stora evenemang och upplevelser gör att vi bland annat kan erbjuda dig livskvalitet, möjligheter till ett aktivt friluftsliv och en trygg miljö för barn att växa upp i.

Kommunen står inför ett generationsskifte och behöver kontinuerligt rekrytera engagerade och duktiga medarbetare. Vi är en arbetsgivare som vill ta tillvara på varje medarbetares kompetens och engagemang. För oss är det viktigt att du som medarbetare känner dig delaktig i utvecklingen av verksamheten.

Malung-Sälens medarbetare är nyckeln till framgång, därför vill vi skapa de bästa förutsättningarna för ett hållbart arbetsliv, för att du ska trivas, må bra och känna arbetsglädje. Som anställd hos oss erbjuder vi en rad förmåner bland annat:

• Friskvårdsbidrag
• Flexibla arbetstider när det är möjligt
• Egen kommun-massör med förmånliga priser på friskvårdsmassage
• Tillsvidareanställd och månadsavlönad personal erbjuds säsongskort till Sälenfjällens anläggningar till förmånligt pris.

Välkommen att söka jobb hos oss!

Arbetsuppgifter

Vi söker en studie- och yrkesvägledare till Ungärde skola, Ungärde skola har idag ca 210 elever och är belägen 3 mil söder om Sälenfjällen. Här finner du skolverksamhet i årskurserna F-9 samt fritidsverksamhet.

I rollen som studie-och yrkesvägledare hos oss jobbar du med långsiktig vägledning till våra elever i årskurs 6-9. Du vägleder eleverna för framtiden och mot deras drömjobb. Vi vill att våra elever ska bli medvetna om sina egna talanger och styrkor, och få kompetens och kunskap för att kunna göra väl underbyggda val för sina fortsatta studier. Detta bidrar du till genom att ge information om utbildning och arbete samt stötta eleven att finna sina personliga egenskaper och sina mål med sitt framtida arbetsliv.

I din roll ingår det även att ha motiverande vägledningssamtal såväl enskilt som i grupp. Tjänsten kräver att du håller dig uppdaterad om förändringar inom yrkesliv, utbildning och samhälle. I dina arbetsuppgifter ingår kontakter såväl med interna som externa aktörer som ett led i att utveckla samverkan mellan skola, utbildning och arbetsliv.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en högskoleexamen som studie- och yrkesvägledare, alternativt har du en pågående utbildning som avslutas VT 2021. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av att ha arbetat som studie- och yrkesvägledare.

För att lyckas i rollen som studie- och yrkesvägledare hos oss behöver du vara en öppen person som har lätt för att skapa förtroendefulla relationer med andra och inge trygghet och ödmjukhet inför uppdraget. Du har en positiv människosyn som utgår från att alla kan och du är en god kommunikatör med uttalad samarbetsförmåga. Du är flexibel, självständig och ser det som en självklarhet att arbeta tillsammans med skolans personal.

Det är ett krav att du som söker har goda kunskaper i svenska i tal och skrift och att du är trygg med att använda IT i det dagliga arbetet.

Anställningens omfattning

Tillträde efter överenskommelse.
40% syv eventuellt upp till 100% i kombination med undervisning.
6 månader eller längre.

Ansökan

Referensnummer:   A1018394

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Övrigt

Tjänsten tillsätts om erforderliga politiska beslut fattas.

Enligt Skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom skolverksamhet. Detta beställer du på Polisens hemsida.

Malung-Sälens kommun har inför rekryteringsprocessen beslutat om de medieval som ska göras i rekryteringen, med anledning av detta motsäger vi oss all kontakt gällande annonsering och bemanningsföretag vänligen men bestämt.