jobb just nu!

Idrottslärare till Gökstensskolan

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Gökstensskolan ligger mitt i fina Torshälla. På skolan går cirka 850 elever från förskoleklass till årskurs nio. Vi har närhet till både kultur och natur och vi har en väletablerad samverkan med många olika aktörer i samhället. Vi ser att samverkan, fokus på de entreprenöriella kompetenserna och ämnesövergripande arbetssätt ökar elevers motivation och skapar goda förutsättningar för våra elevers utveckling.

Skolans personal har hög kompetens och vi har en stark elevhälsa med goda kunskaper om hur vi kan hjälpa de elever som är i behov av särskilt stöd.

Goda relationer är ett signum på skolan och vi utgår alltid från den goda intentionen. Vi fokuserar på ett tydligt ledarskap i klassrummet och tydliga strukturer för en god arbetsmiljö för alla.

På högstadiet arbetar vi med socialpedagoger som framförallt stöttar eleverna i deras sociala utveckling. Det innebär att du som lärare har möjlighet att fokusera på utvecklingen i dina ämnen.

Vill du vara med i vår utveckling?

Arbetsuppgifter

Gökstensskolan skapar framtiden - Vi vill och vågar utmana tillsammans över gränserna! På vår skola har vi hög behörighet bland våra lärare och goda studieresultat bland våra elever - och nu söker vi en ny kollega som vill arbeta tillsammans med oss!

Vår idrottslärare är tjänstledig och därför söker vi dig som vill undervisa årskurs 5 och 8 i idrott under vårterminen 2020. Det finns eventuellt möjlighet till förlängning.

Som undervisande lärare på högstadiet ingår du i ett team som samverkar för elevernas bästa. Socialpedagog finns med i teamet och fungerar som en mentor för klasserna. Du som lärare har en klasstillhörighet men fokuserar främst på undervisningen.

Gökstensskolan har ett skolgemensamt utvecklingsprojekt kring ledarskapet i klassrummet som bygger på kollegialt lärande och vi har regelbundna ämnesträffar.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har behörighet i de ämnen och årskurser vi efterfrågar. Du har erfarenhet av aktuell läroplan och gärna erfarenhet av undervisning. I lärarrollen ser vi att det är viktigt med mycket goda kunskaper i svenska och tal och skrift och att du känner dig trygg med att använda IT i ditt arbete.

Som du säkert förstår lägger vi stor vikt vid de personliga egenskaperna och ser att du är en ledare som kan situationsanpassa ditt ledarskap i klassrummet och kan planera och följa upp ditt arbete. Du har lätt för att kommunicera med både vuxna och barn. Vi tror att du vill utvecklas i din roll som lärare och bidra till skolans fortsatta utveckling. Du är en engagerad medarbetare som har en god samarbetsförmåga och kan skapa förtroenden och lyssna in olika behov.

Anställningens omfattning

Tillträde VT20 eller enligt överenskommelse
90%-100%
6 månader eller längre. Vårterminen 2020. Eventuellt möjlighet till förlängning.

Ansökan

Referensnummer:   5544

Gör ansökan

Övrigt

Eskilstuna kommunkoncern är Sörmlands största arbetsgivare. Vi har helhetssyn i vårt samhällsuppdrag och vi gör skillnad varje dag genom att fokusera på goda hållbara möten med invånare, brukare och kunder.

I Eskilstuna finns driv och framåtanda. Vi har under många år bedrivit ett målmedvetet och brett jämställdhetsarbete och är stolta över att ha tilldelats Svenska jämställdhetspriset. Vi är också en av Sveriges miljöbästa kommuner som tänker hållbart i alla led, vi välkomnar olikheter och har modet att gå vår egen väg. Alla 9 000 medarbetare och ledare utvecklas i Modigt medarbetarskap och Modigt ledarskap.

Nu söker vi dig som vill vara med och utveckla Eskilstuna till en ännu bättre stad att bo, leva och verka i. Välkommen att göra skillnad!

Vi ber dig söka tjänsten via länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar. Det är viktigt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den ligger till grund för vårt urval. Om du lämnar in ansökan på annat sätt är det viktigt att du anger annonsens referensnummer.

För att möta morgondagens utmaningar vill Eskilstuna kommunkoncern ha mångfald och välkomnar medarbetare med olika bakgrund. Vi arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet, men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Enligt skollagen (2010:800) krävs att registerutdrag från Rikspolisstyrelsens belastningsregister uppvisas i samband med anställning inom grundskolan.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalighet och att erforderliga beslut fattas.

Om du har skyddad identitet ansöker du genom att skicka in din ansökan skriftligen märkt Rekryteringsenheten eller lämna den i vår reception på Alva Myrdals Gata 3 D.