Specialpedagog/pedagogisk utvecklare till Tjärna förskola

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Vi söker dig som är utbildad specialpedagog. Eller dig som har arbetat med specialpedagogiska frågor gärna i ett ledarskapsuppdrag och är intresserad av att arbeta som pedagogisk utvecklare.

Tjärna förskola 8 avdelnings förskola på tvåvåningar där våra äldsta barn är på övervåningen och våra yngsta barn på nedre våningen. Förskolan ligger belägen vid Tjärna skolan med närhet till Kulturcentrum Asken och Biblioteket. Förskolan har ljusa lokaler med arbetsrum på båda våningsplanen.

På Tjärna förskola går barn med rötter från olika delar av världen och vi är berikade med många modersmål hos såväl barn som pedagoger. Vi arbetar med stort fokus mot ett Språkutvecklande arbetssätt vilket genomsyrar hela vår dag.

Vi använder oss av en digital verksamhetsdokumentation vilken ligger till grund för vårt systematiska kvalitetsarbete och hjälper oss att synliggöra samt analysera vår utbildning kontinuerligt.

Självklart lockar vår värdegrund dig!
- Jag finns här för Borlängebon
- Jag gillar utmaningar
- Jag möter varje människa med öppenhet

Arbetsuppgifter

Du kommer att jobba i ett tätt samarbete med rektor för att skapa de bästa förutsättningarna för barn och pedagoger på enheten. Ditt uppdrag är att tillsammans med rektorer och pedagoger på Tjärna förskola arbeta med förhållningssätt och pedagogiska metoder där alla barn ges den ledning och stimulans som de behöver i sitt lärande och i sin utveckling. Detta sker t.ex. via handledning, utbildning och deltagande i förskolans systematiska kvalitetsarbete.

När barn i förskolan trots anpassningar och stöd är i behov av ett särskilt stöd så är du med och kartlägger lärmiljö och metoder, träffar vårdnadshavare och andra samverkansparter, så som Habiliteringscentrum och barnhälsovården m.fl. Tillsammans hittar ni stödjande insatser som du sedan stöttar pedagogerna i att använda.

Du är trygg i arbetet med handlingsplaner och arbetar systematiskt ut mot pedagoger vårdnadshavare och barn. Du har ett driv och engagemang att arbeta förebyggande genom fortutbildningar, nätverk och handledning.

Kvalifikationer

Du är utbildad förskollärare.
Mycket goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift är ett krav.

Meriterande:
- arbetat inom förskolan
- god kunskap om förskolans uppdrag och läroplan
- specialpedagogisk utbildning.
- utbildad i ICDP, TAKK
- handledarutbildning
- språkutvecklande arbetssätt
- arbete med digitala verktyg i förskolan

Tjänsten innebär att du bland annat kommer att arbeta mer med långsiktig handledning, skräddarsy kompetensutveckling och ha en tydlig och systematisk uppföljning för att säkerställa effekten av arbetet hos barnens utveckling och lärande. För att kunna genomföra detta bör du kunna:
- ta fram kort- och långsiktiga planer som är övergripande och realistiska
- se utmaningar och situationer ur flera perspektiv och utvecklar alternativa planer
- integrera kort- och långsiktiga mål med helhetsbilden

Som person har du goda ledaregenskaper som strävar efter att etablera trovärdighet, förtroende och nå inflytande hos barn, pedagoger och vårdnadshavare. Du skapar samarbete och tar kontakt med andra för att bygga nya relationer eller stärka befintliga. Du har lätt för att skapa relationer och tycker om att samarbeta med andra.

Du är bekväm med att förmedla information på ett tydligt och enkelt sätt. För dig är det en självklarhet att dela med dig av din kunskap för att bidra till utveckling av utbildningen.

Anställningens omfattning

Tillträde snarast.

Ansökan

Referensnummer:   A1259238

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Anställning

Arbetstid: Dagtid.

Övrigt

För den som erbjuds anställning krävs enligt Lag om registerkontroll from 2001-01-01 utdrag ur Rikspolisstyrelsens belastningsregister.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Borlänge kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via länken digitalt och inte på annat sätt.

Du som kallas på intervju ska medföra vidimerade kopior på examensbevis, tjänstgöringsintyg och om legitimation krävs, även denna.

Välkommen med din ansökan!

ANNONSSÄLJARE OCH KANDIDATFÖRMEDLINGSFÖRETAG UNDANBEDES VÄNLIGT OCH BESTÄMT!

Om du har frågor om registreringen av din ansökan, kontakta Vismas telefonsupport på tel 0771-693 693.