GIS ingenjör

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Vi är den välkomnande, kloka och innovativa kommunen. Vi är stolta över vår historia och nyfikna på vår framtid.
Inom Karlskoga kommun arbetar 2 400 medarbetare inom 400 olika yrken. Vi alla bidrar till att skapa bra dagar för alla som lever och verkar i Karlskoga.
Vill du ha ett meningsfullt arbete där du gör skillnad, välkommen till oss!

https://karlskoga.se/omkarlskoga

På enheten Samhällsutveckling och Geodata är vi 16 medarbetare inom områdena kart-, GIS- och mät, kommunal lantmäterimyndighet, natur- och friluftsliv, projektledning samhällsutveckling samt fysisk planering. Aktuellt på vår enhet är bland annat planering för nya bostads- industri- och handelsområden, framtagande av grönstrukturplan och medverkan i ny översiktsplan samt utveckling av en digital samhällsprocess. Varje medarbetare bidrar utifrån sitt kunskapsområde och tillsammans bygger vi ett attraktivt Karlskoga. Hos oss så månar vi om varandra och om att ha kul och utvecklas på jobbet.

Till enheten söker vi en GIS- ingenjör som har ett stort intresse för GIS och geodata och ser dess potential. Du blir en av tre GIS-ingenjörer som tillsammans med övriga i vårt team driver utvecklingen av den digitala samhällsbyggnadsprocessen där GIS har en central roll. Vi arbetar med tjänstebaserad leverans av BAL, klara för leverans av digitala detaljplaner och planbeskrivningar till den Nationella geodataplattformen. Kommunen har avtal för Geodatasamverkan.

Vi arbetar aktivt med att stärka lagandan, skapa god arbetsmiljö, minska stress och förbättra våra arbetssätt. Alla medarbetare deltar i detta förbättringsarbete med målsättning att vara ett effektivt och sammansvetsat team som har roligt på arbetet. Hos oss är det viktigt att ha en flexibel arbetsplats där det går att få ihop vardagspusslet. Vi är öppna för att kombinera arbete på kontoret med möjlighet till hemarbete viss del av arbetsveckan, eget kontor och flextidsavtal för att anpassa till andra utmaningar som livet innebär.

Arbetsuppgifter

Dina arbetsuppgifter kommer huvudsakligen att vara support och utveckling kring geodataanvändning, GIS-analyser, samordning och lagring av geodata, eventuellt kan mätning förekomma. Framför oss ser vi utveckling inom 3D. I samverkan med andra funktioner på enheten och kommunen bidrar vi för en ökad digitalisering.

Knutet till GIS- verksamheten är
• Ms SQL-server, Post GIS, TORA och under utfasning Oracle som databaser för geodatalagring
• Sokigo FB-webb
• myCarta med moduler
• myCarta webbkarta
• Appen myCarta Go

Arbetet med nya arbetssätt, programvaror och rutiner är en del av förvaltningens vardag där vi alla hjälps åt att komma med innovativa idéer för att skapa förändring och utveckling av vår verksamhet. En digital samhällsbyggnadsprocess är ett viktigt uppdrag som kommunen arbetar aktivt med. Utifrån din bakgrund och erfarenhet kommer du till viss del kunna påverka inriktningen av ditt arbete. Vi ser gärna att du har ett driv för att vidareutveckla de möjligheter som ny teknologi inom ämnesområdet har att erbjuda. Du kommer att ha ett nära samarbete med kollegor på exempelvis det kommunala lantmäteriet, mätning, mark- och exploatering, fysisk planering, enheter för fastighet, gata/park m.m. I uppdraget ingår även kontakt med kommunala bolag samt viss kontakt med berörd politisk nämnd. Vi strävar efter att hålla hög servicenivå och kvalitet, både internt och externt.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad GIS-ingenjör eller har likvärdig utbildning med erfarenhet av verksamhetsområdet och god sakkunskap. Du har avslutad högskoleutbildning med inriktning geografisk IT, tekniskt lantmäteri, GIS, eller annan erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du har minst något/några års erfarenhet som GIS-ingenjör eller liknande, erfarenhet av databashantering och systemförvaltning, goda kunskaper inom IT-området samt B- körkort.

Meriterande är om du har erfarenhet av arbete i en politiskt styrd organisation och erfarenhet av kommunal verksamhet, tidigare arbetat med geodata i samhällsbyggnadsprocessen, FB- webb, myCarta, geodetisk mätning, 3-D illustrationer samt databashantering. Gärna erfarenhet av projektledning och utvecklingsarbete inom området.

Det är viktigt för oss att du passar in i gruppen så stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet. Du ska ha ett driv och ett intresse av att bidra med kunskap och initiativ. Förmåga att se helheten i samhällsplaneringskedjan. Arbetet kräver att du har lätt att samverka med andra för att skapa goda kontakter, både med kollegor och gentemot kunder. Du har god förmåga att kommunicera i tal och skrift på svenska. Vi ser gärna att du har kunskaper i andra språk. Du är serviceinriktad, stresstålig, självgående, en lagspelare och tar ansvar för dina arbetsuppgifter samt har förmåga att strukturera ditt arbete så att det flyter på.

Anställningens omfattning

Tillträde snarast efter överenskommelse.

Ansökan

Referensnummer:   SBN 2022-00005

Gör ansökan

Övrigt

Karlskoga kommun tillhör finskt förvaltningsområde vilket bland annat innebär att vi satsar på att ha finskspråkig personal i våra kärnverksamheter. Vi ser därför gärna sökande som har kunskaper i finska till de verksamheterna.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Har du frågor om hur du ansöker - kontakta supporten på tel: 0771-693 693.
Har du frågor om tjänstens innehåll - kontakta namngiven person i annonsen.