jobb just nu!

Stödassistent / Stödpedagog

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Inom vård- och omsorgsförvaltningen arbetar vi enligt det salutogena förhållningssättet för att ta tillvara och stärka de resurser personer har. Vi ansvarar för äldreomsorg och stöd till personer med funktionsnedsättningar. Som medarbetare hos oss arbetar du nära människor för att skapa en meningsfull och trygg vardag.

Enköpings kommun är arbetsplatsen för dig som vill vara med och skapa det långsiktigt goda samhället. Här får du möjlighet till personlig utveckling samtidigt som du får chansen att göra verklig skillnad för alla som lever och verkar i Enköping. Vi förutsätter att du är kompetent, vetgirig och redo att axla ett stort ansvar. Vilka goda idéer vill du vara med och förverkliga?

Vill du veta mer om oss som arbetsgivare? Titta in på vår jobbsida: https://jobb.enkoping.se

Arbetsuppgifter

Som stödassistent/stödpedagog inom daglig verksamhet arbetar du med att stötta kunden i sin dagliga livsföring. Vi individanpassar arbetsuppgifter för att tillgodose basala behov, vi handleder, stödjer och motiverar kunden i aktiviteter och arbetsuppgifter. En stor del av arbetet går ut på att skapa och bibehålla en god och nära relation till kunden samt att arbeta för att denna har en meningsfull sysselsättning.

Du arbetar tillsammans med dina kollegor på ett respektfullt och individanpassat bemötande i alla situationer. På arbetsplatsen har du ett stort ansvar och goda möjligheter till att påverka.

I arbetet så ingår allt från omvårdnadsarbete till att leda gruppaktiviteter även arbete eller fysiska aktiviteter utomhus med kunder som har behov av individuellt stöd. För tjänsten krävs att du är självgående, lösningsfokuserad, ansvarstagande och flexibel.

Kvalifikationer

Som stödassistent har du lägst gymnasialutbildning inom vård och omsorg exempelvis, Barn och fritidsprogrammet, Vård-och omsorgsprogrammet eller Omvårdnadsprogrammet. Stödpedagogen ska ha en eftergymnasial specialisering inom funktionshinderområdet med pedagogisk inriktning som omfattar minst 200 YH-poäng eller 60 Högskole-poäng eller en kombination däremellan som motsvarar minst två terminers heltids-studier. För att arbeta hos oss är det meriterande om du har utbildning och erfarenhet av alternativ kompletterande kommunikation (AKK)

Du ska ha tidigare erfarenhet av arbete med målgruppen. Du ska ha god psykisk och fysisk hälsa, god rörlighet och kondition. Du har en stabil livssituation. Detta utifrån vår målgrupp, de aktiviteter och arbetsuppgifter som verksamheten har. Vi ser även att du har god datorvana och god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift då vi dokumenterar löpande.
Då verksamheten har funktioner belägna på olika geografiska platser kräver vi körkort för bil med manuell växel. Tillgång till egen bil är en förutsättning. Du är anställd inom Omnia, var du arbetar styrs utifrån verksamhetens behov.

Som person är du trygg, stabil, har självinsikt och har förmåga att skilja på det privata och professionella. För oss är det även viktigt att du har en empatisk förmåga, gillar att samarbeta och kommunicerar på ett tydligt sätt med andra. Du får gärna vara en initiativtagare och ha ett salutogent förhållningssätt. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.


Anställningens omfattning

Intervjuer och rekrytering sker löpande. Tillträde enligt överenskommelse. Provanställning 6 månader.
Heltid
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   C39977

Gör ansökan

Övrigt

Varmt välkommen med din ansökan!
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via länken för ansökan.

Har du frågor om systemet eller hur du ska göra din ansökan, kontakta Visma Recruit på 0771-693 693.

Personuppgiftsansvariga nämnder för rekryteringen är kommunstyrelsen och rekryterande nämnd. Din ansökan sparas i 2 år. Om du blir anställd sparas din ansökan i din personakt. Dina personuppgifter kan komma att överföras till ett eventuellt anställningsavtal. Rättslig grund för att ta in dina personuppgifter är intresseavvägning. Ansökningarna hanteras av en extern leverantör. Om du anställs får du mer information om vad som gäller för dina personuppgifter i din anställning. Vill du veta mer om hur Enköpings kommun generellt sett hanterar personuppgifter och vilka rättigheter du har kan du läsa mer på enkoping.se/personuppgifter.

Dina ansökningshandlingar omfattas av offentlighetsprincipen och kan därför komma att lämnas ut som allmän handling efter en sekretessprövning.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.