Socialsekreterare till Missbruksenheten

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Missbruksenheten i Borlänge kommun är en väletablerad verksamhet som erbjuder stöd och behandling till Borlängebor med missbruk/beroende samt kriminalitetsproblematik. En verksamhet som följer utvecklingen och ligger i framkant.

Missbruksenheten är en av fyra enheter inom Individ- och familjeomsorgen, de övriga enheter är Barn och ungdomsenheten, Enheten för sociala insatser och Försörjning och rehabiliterings enheten.

Missbruksenheten ansvarar för myndighetsutövning genom att utreda, bedöma och besluta om insatser samt genomföra uppföljningar för personer från 18 år och uppåt via öppenvård, institutionsvård och slutenvård för vuxna och unga olika former av boende med stöd.

Målgruppen för verksamheten är vuxna personer med missbruks- och/eller kriminalitetsproblematik. Barn- och föräldraperspektiv är viktigt i vårt dagliga arbete. Missbruksenheten ansvarar för Sociala insatsgrupper (SIG) och Borlänge kommuns avhopparverksamhet och medverkar i förebyggande arbete i form av MBU - Människan bakom uniformen.

Inom individ och familjeomsorgen möter vi dagligen Borlängebon och arbetar aktivt för att stärka och stötta dem och deras familjer. På så sätt bidrar vi till att skapa en god grund för Borlänges framtid.

Borlänge kommuns värdegrund ligger till grund för allt vårt arbete och är ledstjärnan i vår vardag:
- Jag finns här för Borlängebon
- Jag gillar utmaningar
- Jag möter varje människa med öppenhet

Arbetsuppgifter

Som socialsekreterare kommer du i huvudsak att utreda enskilda individers behov av insatser utifrån missbruk/beroendeproblematik jml SoL men även LVM och LVU. Du kommer att fatta beslut om adekvata insatser utifrån utredning samt följa upp insatser.

I arbetet behöver du ha förmåga att samverka med andra aktörer då vår målgrupp många gånger behöver hjälp och vård från flera olika verksamheter samtidigt. Ett arbete pågår där samverkan både internt och externt utvecklas för att vi på bättre sätt ska kunna erbjuda medicinsk vård, psykosocial behandling och psykosocialt stöd till de individer vi möter.

Du kommer att ingå i en arbetsgrupp där vi hjälper varandra i alla lägen och har högt i tak. Vi ser möjligheter i våra olikheter och tycker om att utvecklas tillsammans.
Verksamheten utvecklar ständigt sitt arbete i syfte att möta Borlängebons behov.

Låter det intressant? Skicka in din ansökan så berättar vi mer under intervju!

Kvalifikationer

Du har socionomexamen eller annan likvärdig utbildning enligt Socialstyrelsens föreskrifter och allmänna råd om behörighet att utföra vissa arbetsuppgifter i socialtjänstens barn- och ungdomsvård. Erfarenhet av arbete med myndighetsutövning och målgruppen missbruk är meriterande. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Goda kunskaper i det svenska språket både i tal och skrift tillsammans med B-körkort är ett krav för tjänsten.

Som person är du trygg i dig själv, strukturerad, ansvarstagande och drivande. Du är kreativ och flexibel och har en förmåga till att se möjligheter. Du är öppen och nyfiken och kan hantera att vi är en verksamhet i ständig utveckling. Du är social och har förmåga att tillföra entusiasm och kan skapa delaktighet och samsyn kring verksamheten. Du är van att ta egna beslut och kan arbeta självständigt.

Vi ser även att du har
• hög förmåga att lösa problem, planera och dra logiska slutsatser,
• en kreativ motivationsfaktor som innebär att du kan och trivs med att agera självständigt inom givna ramar,
• en grundläggande känslomässig stabilitet och är trygg i dig själv,
• ett arbetssätt som är präglat av ordning, reda och struktur,
• god förmåga att skapa positiva relationer.

Anställningens omfattning

Tillträde snarast enligt överenskommelse.

Ansökan

Referensnummer:   A1044321

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Anställning

Arbetstid: Dagtid.
Företrädelsevis dagtid men kväll, natt och helg kan förekomma.

Övrigt

För den som erbjuds anställning krävs enligt Lag om registerkontroll from 2001-01-01 utdrag ur Rikspolisstyrelsens belastnings och misstankeregister.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Borlänge kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via länken digitalt och inte på annat sätt.

Välkommen med din ansökan!

ANNONSSÄLJARE OCH KANDIDATFÖRMEDLINGSFÖRETAG UNDANBEDES VÄNLIGT OCH BESTÄMT!

Om du har frågor om ansökan, kontakta Vismas telefonsupport på tel 0771-693 693.