jobb just nu!

Biståndshandläggare för vikariat till Individ- och familjeomsorgen

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Unga, expansiva Lekeberg är en kommun med framtidspotential som präglas av en helhetssyn, hållbar utveckling och tillväxt. Mångfald, integration och jämställdhet är obligatoriska faktorer i alla beslut. Lekebergs kommun strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare där medarbetar- och ledarskapet präglas av delaktighet och påverkansmöjligheter.
Vi har landsbygdens fördelar med attraktivt boende i naturliga miljöer, ett rikt kultur- och fritidsliv, bra företagsklimat och vi satsar på skolan. Inom vård- och omsorg jobbar vi för trygghet, valfrihet och respekt.
I Lekebergs kommun ska du kunna leva ditt liv som du vill utifrån din bakgrund, nutid och framtid. Med goda kommunikationer är det aldrig långt till det större utbudet i storstaden.
Positiv utveckling och framtidssatsningar kännetecknar Lekeberg och vi styr mot nya och spännande utmaningar. Vill du vara med på resan?

Som medarbetare i Lekebergs kommun kan du få ta del av olika förmåner under vissa förutsättningar och inom vissa verksamheter, exempelvis:
• Friskvårdsersättning på upp till 2000 kr/år
• Semesterdagar utöver de lagstadgade
• Semesterväxling
• Möjlighet till flexibel arbetstid
• Personalcykel med bruttolöneavdrag
• Personalbil med bruttolöneavdrag
• Lärare har möjlighet till semestertjänst


Läs mera om vår kommun på www.lekeberg.se


Socialförvaltningen bedriver en bred verksamhet inom äldreomsorg med hemtjänst och särskilda boenden, LSS/socialpsykiatri, samt stöd och rådgivning till barn och vuxna inom individ- och familjeomsorgen. Vi har för närvarande ca 250 medarbetare sammanlagt.

Vill du arbeta inom vår förvaltning så är du i en organisation där vi sätter människors behov av stöd i centrum. Ett bra bemötande och ett professionellt förhållningssätt till våra brukare och patienter är ett ledord för kvalitet inom vårt arbete. Vi arbetar utifrån ett synsätt där vi i alla led fokuserar på att de resurser och förmågor som finns hos varje människa ska tillvaratas.
Vi uppmuntrar till delaktighet och efterstävar alltid ett gott bemötande med respekt för den personliga integriteten.

Individ- och familjeomsorgen i Lekeberg är organiserade under Socialförvaltningen och sammanlagt är vi 19 medarbetare. Vi har två team, ett med inriktning mot Barn- och familj samt ett med inriktning mot Vuxna.

Arbetsuppgifter

Vi söker nu en biståndshandläggare för ett föräldravikariat som sträcker sig till och med April 2020.

Som biståndshandläggare arbetar du utifrån ett rehabiliterande synsätt. Du har en helhetssyn och bemöter individen med utgångspunkt i att stärka den egna förmågan. Biståndshandläggarna arbetar nära kommunens sjuksköterskor, arbetsterapeuter och utförare och arbetet innebär också en nära dialog med de personer som söker insatser samt deras anhöriga.

Ditt huvudsakliga uppdrag som handläggare är att informera, utreda, besluta om och följa upp insatser enligt SoL och LSS. Du hanterar överklagningsprocesser och kontakter med andra myndigheter.
I arbetet ingår också att ge råd och stöd till individer.

Kvalifikationer

Vi söker dig som:
- är socionom, socialpedagog, beteendevetare eller har annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig
- uttrycker dig mycket väl i både tal och skrift samt har goda kunskaper i aktuell lagstiftning
- har B-körkort

Det är meriterande om du har:
- erfarenhet från verksamhetsområdet och arbete med myndighetsutövning
- erfarenhet av att arbeta i Procapita och Lifecare
- erfarenhet av arbete enligt IBIC

För att klara av rollen och utföra uppdraget väl är engagemang och kunskap om målgruppen nödvändig. Det krävs att du som person är ansvarsfull och har förmågan att planera ditt arbete på ett självständigt sätt.
Samarbetsförmåga, och möjlighet att samverka med individens bästa i fokus är också nödvändigt.
Du bör ha förmåga att reflektera över dig själv och ditt arbete, har god stresstålighet och vara utvecklingsinriktad. Du är också mogen nog att våga fatta beslut och hitta alternativa vägar utifrån individuella behov och inom lagstiftningens möjligheter.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Tidsbegränsad till: 2020-04-30

Tillträde enligt överenskommelse

Ansökan

Referensnummer:   A883835

Gör ansökan

Övrigt

Du gör din ansökan via vårt elektroniska rekryteringsverktyg. Det är därför viktigt att du fyller i alla steg noggrant för att vi ska kunna göra en riktig bedömning av din ansökan.

Vi kommer att kalla till intervjuer löpande så skicka in din ansökan redan idag!

Vi har aktivt valt våra rekryteringskanaler och undanber oss därför direktkontakt med rekryterings-och bemanningsföretag samt annonsförsäljare i samband med denna rekrytering.