jobb just nu!

Kommunikatör - strategisk utveckling kommunikation

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Boverket är den nationella myndigheten för samhällsplanering, byggande och boende. Vi har regeringens uppdrag att leda arbetet med ett hållbart samhällsbyggande till nytta för medborgarna. I dag arbetar cirka 280 personer i myndigheten, bland annat arkitekter, civilingenjörer, ekonomer, jurister, kommunikatörer, planerare och samhällsvetare.

Arbetsuppgifter

Boverkets kommunikatörer arbetar med att på olika sätt stödja myndigheten i att kommunicera effektivt och samordnat. Då en av våra kommunikatörer planerar att gå i pension söker vi nu en erfaren kommunikatör att komplettera gruppen med.

Fokus i tjänsten är att utveckla förutsättningarna för att chefer och medarbetare ska kunna kommunicera effektivt. Det innebär att du kommer att arbeta med att utveckla arbetsprocesser, arbetssätt, metoder och verktygslådor för chefers och medarbetares kommunikation. Att utbilda och coacha är viktiga verktyg i ditt arbete. Du kommer också att utveckla och arbeta med förändringskommunikation i Boverkets pågående utvecklingsarbete.

Du förväntas driva större eller komplexa kommunikationsuppdrag. Kommunikatörerna har ett agilt arbetssätt och arbetar i team, där uppgifter inom hela kommunikationsprocessen ingår, från operativa till strategiska frågor. Som medarbetare i teamet kommer du även att arbeta med förvaltnings- och produktionsuppgifter. Det kan till exempel vara att stödja medarbetare och chefer i deras dagliga kommunikation internt och externt, samt att arbeta med förvaltningen av de olika kommunikationskanalerna.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har förmåga och erfarenhet av att långsiktigt utveckla, analysera, utvärdera och genomföra strategier och metoder. Du har därför en gedigen och aktuell erfarenhet av kvalificerat kommunikationsarbete och har framgångsrikt stöttat chefer och medarbetare i att utveckla sin kommunikation. Du har även arbetat med förändringskommunikation på en strategisk nivå i en eller flera organisationer.

Vi värdesätter om du har erfarenhet av att:
• arbeta som kommunikatör med alla delarna i kommunikationsprocessen; analysera, planera, producera, genomföra/producera och följa upp.
• projektleda strategiska kommunikationsuppdrag.
• arbeta som förändringsledare.
• utveckla arbetsmetoder för kommunikationsarbetet.
• arbeta i ledningssystem.

I grunden har du en universitets- eller högskoleutbildning i medie- och kommunikationsvetenskap eller annan relevant eftergymnasial utbildning (tillsammans med erfarenhet) som Boverket bedömer som likvärdig. Du kan till exempel ha en beteendevetenskaplig utbildning med spetserfarenhet i förändringskommunikation.

Vi söker dig som har en strategisk förmåga och samtidigt vågar tänka nytt. I rollen ingår många interna och externa kontakter och därför krävs det att du är en relationsbyggare samt har en god förmåga att samarbeta med, och entusiasmera andra till att arbeta för att uppnå gemensamma mål.

Boverket är en myndighet som ytterst arbetar på uppdrag av medborgarna. Vi söker dig som har en respekt och ödmjukhet inför rollen som statstjänsteman och ett stort intresse för samhällsfrågor!

Anställningens omfattning

Tillträde: Enligt överenskommelse
Placeringsort: Karlskrona

Ansökan

Referensnummer:   1732/2019

Gör ansökan

Övrigt

För att kvalitetssäkra och effektivisera rekryteringsarbetet använder vi ett elektroniskt ansökningsformulär i samarbete med Visma Recruits Offentliga jobb. Vid ansökan kommer dina personuppgifter att hanteras i enlighet med GDPR. Genom din ansökan samtycker du till hanteringen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen, och kommer att sparas av myndigheten i 2 år efter att rekryteringen avslutats (i enlighet med Riksarkivets föreskrifter om gallring). Har du skyddad identitet, referenser eller liknande du själv bedömer som olämpliga att lämna ut, tag kontakt med ansvarig rekryterare.

Inför rekryteringsarbetet har Boverket tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.