jobb just nu!

Vikarierande verksamhetsutvecklare

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Luleå förenar storstadens utbud med småstadens närhet. En hållbar kuststad i ständig utveckling med nytänkande näringsliv, universitet med forskning i världsklass, positivt samarbetsklimat och en naturnära livsmiljö som ger det bästa av alla årstider.

Luleå med sina drygt 78 000 invånare är en tillväxtkommun och en viktig motor för hela Norrbotten. Kommunen består av sju förvaltningar med en total omsättning på runt 5 miljarder kronor per år. Våra 6900 medarbetare arbetar dagligen med att bygga ett hållbart samhälle, ge service genom hela livet och skapa attraktion för att medborgare, besökare och inflyttare ska trivas.

Ett rikt kultur- och fritidsutbud är en av förutsättningarna för ett fungerande välfärdssamhälle där olikhet är en tillgång och där det finns sammanhang och platser som lockar till möten mellan människor.

Kultur- och fritidsförvaltningen ska därför erbjuda Luleåbor och besökare ett brett utbud av kulturupplevelser, fritidsaktiviteter och lärande av hög kvalité samt tillsammans med andra aktörer och civilsamhälle skapa värden som berikar våra liv, utmanar och får oss att tänka nytt. Allt vårt arbete ska vara hållbart och syfta till att öka jämställdheten och jämlikheten i samhället där prioriterad målgrupp är barn och unga.

Kultur- och fritidsförvaltningen är en nybildad sammanslagen förvaltning/nämnd fr o m 2019. En ny inre organisation börjar gälla fr o m hösten 2020 för att säkra syftet med sammanslagningen av kultur och fritid d v s skapa mer kultur och fritid till våra medborgare och besökare. I arbetet med att stödja implementeringen av den nya organisationen har en resursförstärkning genom tillsättning av en förändringsledare skett. Vår ordinarie verksamhetsutvecklare/controller kommer att gå in i det nya tillfälliga uppdraget varför vi nu söker en ersättare som verksamhetsutvecklare/controller. Vi söker därför Dig som vill arbeta med förvaltningens verksamhetsplanerings-, uppföljnings- och kvalitetsarbete och samtidigt delta i arbetet med att utveckla kultur- och fritidsförvaltningens inre organisationskultur och arbetsformer.

Arbetsuppgifter

- Du kommer att arbeta nära förändringsledaren i att utveckla arbetssätt i den kommande organisationen
- Du kommer att ingå i ett nätverk med kommunens verksamhetsutvecklare där ni tillsammans utvecklar kommunens övergripande processer och arbete med verksamhetsuppföljning
- Vara ett stöd till nämnden och förvaltningsledningen i förvaltningens verksamhetsplanerings- och uppföljningsarbete
-Arbeta för att stärka förvaltningens kvalitetsarbete
-Arbeta som stöd och samordnare i olika utvecklingsprojekt/uppdrag bl a med att beskriva och utveckla verksamhetens processer

Kvalifikationer

-relevant akademisk utbildning
-erfarenhet av att jobba med målstyrning och uppföljning
-erfarenhet av projekt-, förändrings- och förbättringsarbete
-erfarenhet av utvecklings- och organisationsfrågor
-erfarenhet av arbete i en politiskt styrd verksamhet är meriterande

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Du är drivande och nyfiken, har en pedagogisk fallenhet samt god förmåga att kommunicera i tal och skrift. Du är bra på att bygga relationer och trivs i rollen med att stödja chefer och verksamhet att nå sina mål. Du är självständig och har god förmåga att organisera och strukturera ditt arbete.

Anställningens omfattning

Tidsbegränsad till: 2021-08-31

Tillträde 2020-09-01 eller enligt överenskommelse.
6 månader eller längre.

Ansökan

Referensnummer:   A956323

Gör ansökan

Övrigt

Vi erbjuder en trivsam arbetsmiljö, stimulerande arbetsuppgifter och tillämpar rökfri arbetstid. För att arbeta hos oss ska du dela Luleå kommuns värdegrund där ledorden är Engagerade, Ansvarstagande och Kompetenta.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, vi välkomnar medarbetare med olika bakgrund och arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla. Luleå kommun ser heltid som en rättighet deltid som en möjlighet. Det är meriterande om du har kunskaper i finska, samiska och/eller meänkieli eftersom dessa nationella minoritetsspråk är vanligt i våra verksamheter.

Vi undanber oss alla erbjudanden om jobbannonsering och rekryteringshjälp, Luleå kommun har ett kommunövergripande förhållningssätt och har avtal som samordnas av personalkontoret.

Tips!
Följ oss på Facebook - Jobba i Luleå kommun
Alla våra lediga jobb finns på lulea.se/ledigajobb