Miljö- och hälsoskyddsinspektör

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Malung-Sälens kommun har ca 10 000 invånare och ligger i natursköna Dalarna, hit kan du flyga till och från vår internationella flygplats i Sälen. Här finns Sälenfjällen som gör oss till norra Europas största vinterturismdestination. Malung- Sälens fantastiska natur, stora evenemang och upplevelser gör att vi bland annat kan erbjuda dig livskvalitet, möjligheter till ett aktivt friluftsliv och en trygg miljö för barn att växa upp i.

Malung-Sälens medarbetare är nyckeln till framgång, därför vill vi skapa de bästa förutsättningarna för ett hållbart arbetsliv, för att du ska trivas, må bra och känna arbetsglädje. Som anställd hos oss erbjuder vi en rad förmåner bland annat:

• Friskvårdsbidrag eller friskvårdtimme där verksamheten tillåter
• Egen kommun-massör med förmånliga priser på friskvårdsmassage
• Tillsvidareanställd och månadsavlönad personal erbjuds säsongskort till Sälenfjällens anläggningar till förmånligt pris
• Flexibla arbetstider när det är möjligt

Välkommen att söka jobb hos oss!

Arbetsuppgifter

Som inspektör på Miljökontoret kommer du att arbeta med tillsyn och handläggning inom framför allt hälsoskydd- och livsmedelsområdet. Tjänsten kan till viss del anpassas efter den sökandes kompetenser.
Miljö- och stadsbyggnadsförvaltningen bemannar för närvarande två kontor varav det största kontoret är i Malung med ett servicekontor i Sälen. Det finns därmed även möjlighet att vara placerad på vårt servicekontor i Sälen.
Eftersom Sälenfjällen med dess turistanläggningar ligger inom kommunen, mångdubblas antalet verksamheter under turistsäsong. Det är i sig en utmaning men skapar också förutsättningar för utvecklande och stimulerande arbetsuppgifter.

Arbetet är omväxlande och utvecklande och du driver självständigt dina ärenden i nära samverkan med chef och kollegor. Rollen hos oss innebär mycket kontakt med företag och allmänhet där vi på miljö- och stadsbyggnadsförvaltningen ska vara ett stöd och bland annat lämna information och råd.

Vi är ett litet kontor vilket innebär att du som inspektör har möjlighet att jobba brett inom tillsynsområdena. Behövs det så hjälper vi varandra över gränser vid behov och när kompetens finns. Du kan utgå från antingen Sälen eller Malung, vilket som passar dig bäst!

Hos oss finns det möjlighet till utveckling och fördjupning inom olika sakområden och vi försöker fördela uppdrag utifrån våra medarbetares intressen och kompetens. Som inspektör arbetar du i huvudsak självständigt med tillsynsärenden i vårt ärendehanteringssystem EDP Vision men även tillsammans med kollegor inom samma tillsynsområden. Arbetstempot är ofta högt och stämningen är god.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad miljö- och hälsoskyddsinspektör eller har annan relevant högskoleutbildning inom området som vi bedömer lämplig för tjänsten. Du ska ha goda kunskaper i gällande lagstiftning främst inom miljöbalken men även övrig lagstiftning inom området. Erfarenhet av liknande arbete med tillsyn, handläggning eller annat myndighetsarbete är mycket meriterande.

Vi lägger stor vikt vid de personliga egenskaperna och vill komplettera vårt nuvarande team med en kollega som stärker gruppens förmågor ytterligare. Som person är du lösningsfokuserad, bra på att organisera ditt arbete, flexibel och ansvarstagande. Du är serviceinriktad och gillar att arbeta både självständigt och i grupp.
Eftersom arbetsuppgifterna ställer stora krav på egen planering och organisationsförmåga är det viktigt att du är van att ta ansvar och på eget initiativ självständigt planera och strukturera ditt arbete. Du kommer att vara en viktig del i vår nuvarande arbetsgrupp och vi vill att du trivs med att samarbeta och stötta andra.

I rollen kommer du att ha mycket kontakt med allmänhet och företag. För att hantera detta på bästa sätt vill vi att du ska vara lyhörd och pedagogisk i rollen som myndighetsutövare samt vara intresserad av att ge en god service.
Du har lätt för och är duktig på att kommunicera både muntligt och skriftligt i det svenska språket.
Du behöver också ha god datorvana. B-körkort krävs för tjänsten.

Låter det som ett lockande arbete?
Välkommen med din ansökan!

Anställningens omfattning

Enligt överenskommelse

Ansökan

Referensnummer:   C110480

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Övrigt

Intervjuer kommer genomföras löpande, så tveka inte med att skicka in din ansökan redan idag!

Tjänsten tillsätts under förutsättningar att erforderliga politiska beslut fattas.

För att se alla våra pågående rekryteringar, se www.malung-salen.se/ledigajobb.
Vi har inför rekryteringsprocessen beslutat om de medieval som ska göras i rekryteringen. Med anledning av detta motsäger vi oss all kontakt gällande annonsering, rekryteringshjälp och bemanningsförslag vänligen, men bestämt.